Ihana, kamala kaupassakäynti.

Kaupassakäynnin optimointi on taidetta, tai näin haluan ainakin itselleni uskotella. Tähän suurin vaikuttava tekijä lienee se että meidän perheessä vain minä käyn kaupassa ja diktaattorimaisesti kaikesta ruokaan liittyvästä päätän minä. Ei varmasti sovi kaikille mutta meillä toimii ihan kohtuullisesti kuhan ruokadiktattori, eli minä, ei ole kuoleman sairas.

piirakka.JPG

syksy.JPG

Pienet mutta mielestäni tärkeät tekijät rivakkaan ja onnistuneeseen kauppareisuun on mielestäni seuraavat.

1. Ei nälkäisenä eikä väsyneenä kauppaan. Tämä koskee kaikkia kauppareissulle lähteviä.

2. Kauppalista aina, ja sen kirjoitus siihen järjestykseen kun ne kaupassa sijaitsevat. Näin listaa on helpompi edetä, ei tule palloiltua turhia ja kaikki tarvittavat tarttuu varmemmin mukaan. Ei kauppalistaa, ei kauppaan.

3. Yhden heräteostoksen sääntö. Ei kärrykaupalla turhuuksia.

4. Taaperoikäisen viihdytys. Olen keksinyt meidän ipanaa viihdyttävän kaupassakäynti tyylin. Toimin kääpiölle selostajana koko kauppareissun. Tyyliin; ”Tästä otetaan perunoita, joita laitetaan kalakeittoon ja perunamuussiin.” Pitäkööt kaikki hulluna mutta saan säilytettyä taaperon mielenkiinnon näin koko kauppareiossun ja hän taitaa ihan tykätä tästä joka viikkoisesta viihdykkeestä.

5. Tavaroiden optimointi kärryyn. Painavat toiseen reunaan, jolloin kassahihnalle latominen on helpompaa eikä höttöiset kevyet tavarat murskaudu.

Isot kaupassa käynnit käymme tällä hetkellä Prismassa, koska olemme keskittäneet kaikki ostokset s-ryhmälle. Bonusta kertyy mielestäni melko hyvin ja hintataso on ennalta tiedossa ja koen että Prisma on kilpailukykyinen muihin marketteihin verrattuna. Ainut henkilökohtaisesti vaivaava asia on alkutuottajille vähennetyt korvaukset tuotteista. Toivon kuitenkin, että valitsemalla kotimaisia tuotteita aina kun mahdollista tuen Suomalaisia maatalousyrittäjiä. Olen harkinnut myös johonkin Reko- lähiruokarinkiin liittymistä, mutta hieman mietityttää keksinkö aina kaikille kasviksille sopivaa käyttötarkoitusta. Kerro jos on kokemusta, kuulisin mielelläni erityisesti pääkaupunkiseudun ringeistä lisää.

Aurinkoista loppu viikkoa!

Kommentit (1)
  1. Rekoringeissä saa itse valita mitä tilaa, joten tilaat sitten vaan niitä raaka-aineita mitä haluat 🙂 ei muuta ku liittymään oman alueen rekoringin facebook-ryhmään ja katsastamaan tarjontaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *