Lukuhaastepäivitys

Kirjoitin vuoden alussa POPSUGARin lukuhaasteesta (http://www.lily.fi/blogit/nollasta-yokkoseksi/reading-challenge-2018). Lukuhaasteen tavoitteena oli lukea vuoden aikana 40 vapaavalintaista, kuitenkin tiettyjen ehtojen mukaista kirjaa. 

Tarkoituksenani oli päivittää blogiin lukuhaasteen etenemisestä, mutta syy siihen miksi en ole näin tehnyt on se, että jossain vaiheessa kevättä unohdin koko lukuhaasteen! 

Kirjoitin eilen päivityksen lukuhaasteen etenemisestä ja kuulumisistani noin yleisesti, mutta onnistuin kadottamaan tekstin ennen kuin olin ehtinyt tallentaa sitä. Aloittelijan moka! Vaikka ei ollut ensimmäinen kerta kuin näin käy. 

Yritetään nyt uudestaan paremmalla onnella. 

Tähän mennessä olen saanut luettua kirjoja viidestä eri kategoriasta, kun mahdollista olisi ollut lukea kirjoja 40 kategoriasta. Rehellisyyden nimissä on sanottava etten lukenut kaikkia kirjoja edes loppuun. Toisaalta joistakin kategorioista olen lukenut useamman kuin yhden kirjan. Lukemani kirjat ovat seuraavat:

 

6. romaani, joka perustuu oikeaan henkilöön

Sisko Savonlahden Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu.

Tämä on ensimmäinen kirja, jonka sain blogin kautta. Sain ennakkokappaleen pyynnöstäni kustantajalta, ja julkaisen siitä arvion 6.9.2018 kirjan virallisena julkaisupäivänä. Sisko on helsinkiläinen vapaa toimittaja, ja Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu on hänen esikoisteoksensa. Romaani on lajityypiltään autofiktiota. Tapasin hänet eilen Helsingin Coronassa haastattelun merkeissä. Julkaisen haastattelun samoihin aikoihin kirja-arvion kanssa. 

16. mielenterveydestä kertova kirja

Pauliina Rauhalan Taivaslaulu.

Mielenterveys oli teemana läsnä, mutta enemmänkin tämä oli kirja lestadiolaisuudesta. Ihan mielenkiintoista sekin, sillä en tiedä lestadiolaisuudesta juuri mitään.

17. kirja, jonka olet lainannut tai jonka olet saanut lahjaksi (mutta jota et ole vielä lukenut)

Jessie Burtonin Muusa

Joululahja isältä. Halusin tosi paljon pitää tästä kirjasta. Ennakkosilmäyksen perusteella tämä vaikutti lähes täydelliseltä kirjalta: kaunis kansi, suitsuttavat arvostelut kansiliepeellä ja tarina, jossa kahdella eri aikakaudella eläneen naisen elämänkohtalot kietoo yhteen kadonneen maalauksen arvoitus. Mikä voisikaan olla parempaa? Valitettavasti tarina ei vain imenyt mukaansa, josta kertoo ehkä sekin, että aloitin lukemisen jouluaattoiltana, mutta kirja päätyi pölyttymään yöpöydälle kunnes vihdoin sain sen luettua loppuun toukokuussa. Tiesin kyllä koko ajan, että tarina on erittäin taidokkaasti kudottu ja kirjailijan on täytynyt tehdä huomattava määrä historiallista taustatyötä romaania varten, mutta jos ei nappaa niin sitten ei…

 

 

fullsizeoutput_206.jpeg

                                      Muusasta sai kauniin kuvan. Harmi, että ei ihan lunastanut odotuksia. 

 

20. paikallisen kirjailijan kirjoittama kirja

Katriina Ranteen Miten valo putoaa ja Lealiisa Kivikarin Rakkaudelma.

Miten valo putoaa jäi kesken, kieli oli kaunista mutta tarina ei kiinnostanut tarpeeksi. Lealiisa Kivikari oli runo-opettajani, ja ostin Rakkaudelma-runokokoelman kirjan julkkareista. Rakkaudelma on kolmiosainen tutkielma rakkaudesta, jonka lukemista suosittelen. 

34. vuonna 2018 julkaistu kirja

Saara Turusen Sivuhenkilö ja Laura Mannisen Kaikki anteeksi

Molemmat luin kesäkuussa parissa päivässä ja molemmista pidin erittäin paljon. Tyyliltään hyvin erilaisia. Turusen Sivuhenkilö kertoo taiteilijuudesta ja tunnustuksenkaipuusta, ja kuvaa vuotta Turusen esikoisromaanin, Rakkaudenhirviön, julkaisemisen jälkeen. Kaikki anteeksi on Mannisen esikoisteos ja kertoo lähisuhdeväkivallasta. 

 

En ota lukuhaastetta mitenkään järin vakavasti, mutta kuten vuoden alussakin kirjoitin, olen sen avulla löytänyt monta hyvää teosta luettavaksi. Tämän vuoden puolella haluan ehdottomasti lukea haasteen tiimoilta vielä kirjan feminismistä, musliminaisesta kertovan kirjan ja kirjan, joka kertoo seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön tarinan. 

Inspiraatiota lukuhetkiinne!

Teksti ja kuva: Saila Lyytinen

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *