tein iha ite

Joskus sitä innostuu leipasemaan jotain hyvää kuten viime viikolla banaanikakun. En ole maailman suurin makean ystävä, mutta täytyy tunnustaa, että näin kaamosaikaan tekee mieli melkein joka päivä syödä jotain hyvää (lue: sokeria). 

Ohjeen löysin vanhasta Pirkka-lehdestä. 

BANAANIKAKKU

12 annosta

  • 4 (n. 600 g) kypsää banaania
  • 1 dl (50 g) pekaanipähkinöitä
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl kanelia
  • (alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mutta laitoin 1 tl kardemummaa)
  • KUORRUTUS: 0,5 levyä tummaa suklaata esim. Taloussuklaa 

 

 

 

 

1. Survo kuoritut banaanit haarukalla kulhoon. Rouhi pähkinät veitsellä karheaksi rouheeksi ja sekoita rouhe banaanisurvoksen joukkoon.

2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vatkaimella. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, kaneli ja halutessasi kardemumma) keskenään kulhoon ja siivilöi jauhoseostaikinaan. Kääntele lopuksi banaani-pähkinäseos taikinaan.

3. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 1,5 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia.

4. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta kakun päälle raidoiksi.

Kakku oli vielä uunissa sillai kivasti "koholla", mutta lässähti jäähtyessään. Liekö syynä se, että vedin banaanit sileeksi tehosekoittimella ja siitä banaanitahnasta tuli liian juoksevaa... Mene ja tiedä, maku oli silti ihan jees! 

 

***

Sokerin lisäksi muita kivoja juttuja marraskuussa:

- 1960-luvun mainosmaailmaan sijoittuva Mad Men HBO Nordicilla 

- kynttilät

- hot jooga

- tapasin lauantaina baarissa vanhan tutun, joka kehui yhtä blogitekstiäni. mulla on siis ainakin yksi lukija, jee. 

- tieto siitä, että pääsin opiskelemaan. pian mulla on oikea ammatti, ehkä. 

- viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä...

 glögikausi!!!

***

Kuvat: @forthytwophoto

paitsi sarjakuva täältä: https://www.hs.fi/nyt/fokit/car-2000005434995.html

Kommentoi