Yle Areenan parhaat suomikomediat

Hyvää tapaninpäivää!

Mikäli vielä jaksaa lötkötellä sohvalla pyjamassa ja pörrösukissa niin tässä olisi oiva kattaus suomalaista draamaa ja komediaa. Kaikki sarjat on katsottavissa ilmaiseksi Yle Areenasta. 

Luottomies

Lauri Nurksen ohjaama ja Kari Ketosen käsikirjoittama komediasarja koostuu kahdeksasta noin 10 minuutin mittaisesta jaksosta ja 20 minuutin mittaisesta jouluspesiaalista. Sarjan päähenkilöt ovat Kari Ketosen näyttelemä Suomeen palannut entinen rauhanturvaaja ja pikavippibisneksellä vaurastunut ”Juhis” ja Antti Luusuanniemen näyttelemä työterveyslääkäri Tommi. Tapahtumat saavat alkunsa kun Tommin vaimon Harrietin (Maria Ylipää) hengen aikoinaan pelastanut Juhis palaa Suomeen ja päättää Harrietin rohkaisemana muuttaa Tommin ja Harrietin naapuriin. Juhiksella on usein ”tilanne päällä” ja hän saa vedettyä Tommin mukaan mitä eriskummallisempiin kommelluksiin.

Tommi: Oliks tää joku liivijengin paikka?

Juhis: No tavallaan vähän joo…

Tommi: Mitä tos niinku tapahtu?

Juhis: Ei tos oikeen tapahtunu mitään.. Mä olin tuol eilen vähän pelaa korttia, sit tuli juotuu, tarkkaan en muista mitä tapahtu mut ilmeisesti hävisin aika paljon sit olin ilmeisesti siitä vähän huonona ja sit ikään kuin, vähän niiku läpällä, kostona lainasin yhtä pyörää ja tajusin sit aamulla et se oli huono idea. Nyt se on palautettu ja kaikki on ihan hyvin.

Tommi: Mihin sä oot oikeen sotkenu mut?

Juhis: Häh?

 

luottomies.png

 

Vahva suositus! Kannattaa eritoten tarkkailla maanmainioiden Ketosen ja Luusuanniemen ilmeitä heidän roolihahmojensa joutuessa kiusallisiin tilanteisiin.

https://areena.yle.fi/1-3671655

Downshiftaajat

Aloin sattumalta seuraamaan Downshiftaajia vuoden 2016 syksyllä ja ihastuin oitis. Teppo Airaksisen ohjaaman ja Timo Varpion käsikirjoittaman draamasarjan nimi viittaa nykyaikaista kulutus- ja suorittamispainotteista elämäntapaa kritisoivaan aatteeseen, downshiftaukseen eli elämän leppoistamiseen, kohtuullistamiseen. Sarjasta on ilmestynyt kaksi tuotantokautta, joista toinen uusi julkaistiin Yle Areenassa tänään tiistaina 26.12.2017. Sarjan keskushenkilö on suomalaisen suosikkinäyttelijäni Jussi Vatasen esittämä Tommi. Muita päähenkilöitä ovat Iina Kuustosen esittämä Satu, Mikko Leppilammen esittämä Aaro ja Niina Lahtisen esittämä Pia. 

Sarja kertoo kahdesta helsinkiläisestä avioparista, Tommista ja Satusta sekä Aarosta ja Piasta. Sarjan ensimmäinen jakso alkaa kohtauksella, jossa Tommi ja Satu poistuvat muuttolaatikoilla täyttyneestä asunnosta. Tommin taloudellisesti menestynyt konsulttifirma on ajautunut konkurssiin, ja pariskunta on pakotettu muuttamaan kaupungin vuokrakaksioon Vantaan Koivukylään. Tommi ja Satu eivät halua muiden, mukaan lukien Satun veljen Aaron ja puolisonsa Pian tietävän asioiden oikeaa laitaa vaan vakuuttavat kaikille pitävänsä sapattivuotta eli downshiftaavansa. 

 

downs.png

 

Satu: Jos Aaro tai Pia tai äiti tai kuka tahansa kysyy niin tää oli sit meidän valinta, oliks selvä?

Tommi: Joo niinhän me sovittiin.

Satu: Me downshiftataan. Ja niinku sä ite kuulit, Piahan sano et lähiöt on Ruotsissa muotia.

Tommi: Tätä mä en tiennykkään.

Satu: Sä oot päästäs vialla jos sä luulet et mä suostun jäämään tänne

Tommi: Niinku mä sanoin, tää on väliaikaista. Otetaan seikkailun kannalta.

 

tommi.png

Pian Aaro ja Piankin päättävät seurata Tommin ja Satun esimerkkiä ja downshiftata muuttamalla kilometrin päässä sijaitsevaan omakotitaloon. Seuraa hauskoja hetkiä ja väärinkäsityksiä kun Tommi ja Satu yrittävät salata tilannettaan suvulta ja ystäviltä, opetella tulemaan toimeen vain murto-osalla siitä mihin ovat tottuneet ja samanaikaisesti tavoitella entisen kaltaista hulppeaa elintasoa. Tällekin sarjalle vahva suositus!

https://areena.yle.fi/1-3467247

Kimmo

Kimmo on komediasarja, jonka on Downshiftaajien tavoin ohjannut Teppo Airaksinen, ja siinä on likipitäen sama näyttelijäkaarti. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Katja Peltomaa ja Tommi Liski, joka myöskin näyttelee yhtä sarjan rooleista. Kimmo on esitetty Ylellä kolme tuotantokautta, joista kaksi ensimmäistä on katsottavissa Yle Areenalta. Sarjan nimi tulee Jussi Vatasen esittämän päähenkilön Kimmo Hietalan mukaan.

Kimmo on sympaattinen mutta kommellus- ja vastoinkäymisaltis, työtä vieroksuva helsinkiläinen nuorimies. Kimmo asuu vankilaan joutuneen ystävänsä Rönnin (Mikko Leppilampi) asunnossa ja joutuu rahapuutteen vuoksi vastentahtoisesti vastaanottamaan puhelinmyyjän pestin Julkkis-lehdessä. Julkkiksessa Kimmo tapaa kauniin, keskiluokkaisen ja varatun naisen Ullan (Pamela Tola). Ulla on naimisissa Ramin (Kari Ketonen) kanssa, ja on hakeutunut puhelinmyyntityöhön paetakseen epätyydyttävää avioelämäänsä. Julkkis-lehden call centeriä luotsaa lähestulkoon hurmoshenkisesti pomo Nissinen, ja Kimmon ja Ullan lisäksi siellä työskentelee vain eksentrinen, salaliittoihin hurahtanut vanhapoika Steffe (Tommi Liski). 

 

julkkis.png

 

 

Nissinen: Siis Julkkis, tää on teille välttämätön paha. Mut hei, miettikää toisinpäin. Miettikää mitä kaikkea hyvää te voitte antaa. Rehellisyys, oikeus, moraali… Ne teillä jo on, mutta se tärkein. Se tärkein on teidän puolellanne. Ja se tärkein on, totuus. Kun se Jaakko Kajan, joku sellanen, siellä toisessa päässä haistattaa teille paskaa niin juuri silloin, juuri silloin, teidän pitää muistaa tämä. Vaalikaa sitä. Hellikää sitä mielessänne. Sillä tässä on koko tämä teidän työnne merkitys. Kumman te haluaisitte kuulla, totuuden… Mä lyön vetoa, että sä haluaisit kuulla totuuden, eikö niin Kimmo? Kimmo? Vai haluaisitteko te elää maailmassa jossa sananvapaus on pelkkää hiljentymistä? Hyss. Julkkis kertoo sen mitä muualla ei lueta. Julkkis on paremman maailman kannalla. Miettikää sitä Danielia, joka meni sinne leijonanluolaan niin siinä se on. Siinä on se teidän työnne, se on juuri siinä. Haloo ja Halleluja! 

https://areena.yle.fi/1-3396326

 

steffe.png

 

Hulvattomia katseluhetkiä!

teksti: Saila Lyytinen

kuvat: kuvakaappauksia sarjoista/ Yle Areena 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *