Yrttinyyttihieronnassa

Ajattelin kirjoittaa välillä jostain muustakin kuin kirjallisuudesta ja kulttuurista.

 

Varasin nimittäin tänään itselleni hieronnan. Minä siis yksinkertaisesti RA-KAS-TAN kaikenlaisia hemmottelujuttuja kuten erilaisia hierontoja, mutta ne ovat silti harvinaista herkkua jota suon itselleni vain muutamia kertoja vuodessa. Jos mua haluaa joskus yllättää jollain lahjalla niin lahjakortti johonkin hemmotteluhoitoon on varma valinta, sanonpahan näin ohimennen. 

 

massage-therapy-1584711_640.jpg

 

Yleensä vakiohoitoni on kahden tunnin öljyhieronta paikallisessa thaimaalaisessa hoitolassa (ja joo, tämä paikka ei sitten ole semmoinen paikka mitä joku kaksimielinen tietysti heti miettii…), mutta tällä kertaa halusin kokeilla yrttinyyttihierontaa. Yrttinyyttihieronta on hyvin vanha thaimaalainen hoito, jossa lääkeyrttejä sisältävät puuvillaiset pussit kuumennetaan höyrykattilassa ja sitten näillä höyryävillä ja tuoksuvilla nyyteillä käsitellään koko keho painellen ja hieroen. Hoidolla kerrotaan olevan suotuisia vaikutuksia moneen eri vaivaan mutta jos ei muuta on hoito ainakin rentouttava ja miellyttävä kokemus monelle aistille. Olen kokeillut kyseistä hierontamuotoa ensimmäisen kerran vuosia sitten matkaillessani Thaimaassa. Hoito oli tänään hyvin samanlainen kuin silloin kun sitä kokeilin muttei valitettavasti yhtä edullinen… 

 

herbal-stamps-3283403_640.jpg

 

Soitin siis hoitolaan tänään ja sain hieronta-ajan samalle päivälle. Ilmeisesti ihmiset eivät hyödynnä hieronta- ja muita kauneushoitolapalveluita yhtä ahkerasti näin kesäaikaan. Hoitolakokemus oli tälläkin kertaa mukava ja hetkeksi arjen yläpuolelle nostattava mutta taidan jatkossa varata aina vähintään kahden tunnin hoidon, sillä yksi tunti ei vain yksinkertaisesti riitä mihinkään. Vie aina oman aikansa, että pääsee niin sanotusti oikeaan moodiin ja pystyy rennosti makaamaan vatsallaan laverilla kasvot pienessä pehmustetussa renkaassa. Jos aikaa on vain tunti niin hieroja kehoittaa nousemaan ja pukeutumaan juuri kun olet ajatellut että no niin, nyt olen rentoutunut ja voin alkaa oikeasti nauttimaan tästä kokemuksesta. Ja toinen note to self: Älä koskaan mene hierontaan, jos olet juuri edeltävänä päivänä polttanut nahkasi auringossa. Se vähän häiritsee rentouttavaa kokemusta. Siro thainainen oli kuitenkin hyvin huomaavainen ja muistutti moneen kertaan laittamaan ihoon voiteita ja varoitti luottamasta liikaa aurinkoon vaikka se ihana onkin. Hän oli tietenkin oikeassa. 

 

 

Hieronnan jälkeen menin voimaantuneena (heh, jotenkin kihisen aina vähän jos pääsen käyttämään tätä trendisanaa!) ja muutenkin self-care -päissäni shoppailemaan The Body Shopiin ja ostin sieltä vielä kaikkia ihanan tuoksuisia kylpytuotteita ja voiteita. Kannatan vahvasti omaan hyvinvointiin panostamista aina silloin tällöin! 

PS. Hieronnan jälkeen kannattaa aina muistaa juoda paljon vettä.

PPS. Seuraavaksi aion kokeilla kuumakivihierontaa, se on vielä testaamatta.

Teksti: Saila Lyytinen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *