BALI : surffipäiväkirja

Pe 19.4

Meitä tultiin hakemaan klo6.10 Kimasurffin surfcampille; oltiin valittu kolmen päivän intensiivikurssi. Tänään oli liian isot ja voimakkaat aallot, ja virtaukset niin ei voitu jäädä Seminyak biitsille, vaan lähdettiin kauemmas.(En muista rannan nimeä.)

Siellä aallot olivat aluksi ihan jees, mut myöhemmin alkoivat voimistumaan liikaa, joten lopetettiin vähän aiemmin.

Miuta ärsytti ihan sikana, kun en saanut aaltoja, enkä päässyt seisomaan. Oli ehkä liian kovat odotukset itseäni kohtaan, tällein kun olin vaan kerran aiemmin koittanut surffausta, viisi kuukautta sitten.Haha.

Surffisession jälkeen siirryttiin autoilla surfficampille, jossa syötiin isohko aamupala ja hengailtiin hetki. Sitten meillä alko pool session, jossa harjoiteltiin ensin maalla laudalle nousemista ja sen jälkeen uima-altaassa, jokainen vuorollaan.

Ekana harjoiteltiin melomista altaan päästä päähän laudan päällä mahallaan maaten, sekä päässä kääntymistä mahdollisimman nopeasti ja energiaa säästäen. Tämän jälkeen harjoiteltiin myös vedessä laudan päälle nousemista niin, että ohjaaja piti laudasta kiinni ja neuvoi.

Treenattiin myös sitä, että miten vauhtia laudalla hidastetaan, kasvatetaan, sekä kuinka pitää tasapaino laudalla, jos meinaa kaatua. Näitä tultaisiin treenaamaan meressä huomenna!

La 20.4

Meitä tultiin taas hakemaan kuuden aikoihin. Tänään oli hyvät aallot ja jäätin Seminyak biitsille. Treenit meni hyvin ja varsinkin eilisestä uima-allastreenistä oli tosi paljon apua! Vauhdin hidastaminen ja kasvattaminen sekä tasapainoilu laudalla onnistui hyvin. Elikkäs myös seisomaan päästiin! JES.

Seminyakin ranta on turvallinen ja tosi hyvä aloittelijoille, koska aallot on ei kasva liian isoiksi kun menee sopivaan aikaan, ja siksi koska se syvenee hitaasti, ja alkeita harjoitellaksesi ei tarvitse mennä kovin syvälle.Harjoittelu tuntuu turvallisemmalta ja varvemmalta, kun jalat yltää pohjaan koko treenin ajan. Mielestäni tää ranta sopii alkeisiin paljon paremmin kuin esimerkiksi Canggun rannat.

Tipuin laudalta suoraan polvilleen hiekkaan ja aaltoihin, joten onnistuin saamaan hienosti asfaltti ihottuman tyyliset jäljet polviini, jotka olivat ( ja ovat yhä) muuten kipeät.

Su 21.4

Eilisestä surffista jäi hyvät fiilikset ja tänään harjoiteltiin laudalla kääntymistä. Miten surffissa käätyminen esimerkiksi eroaa lumilaudalla kääntymisestä??

Surffatessa ei siirretä painoa kantilta toiselle niin kuin lumilautaillessa, vaan pyritään tekemään kaikki muutoksen lähinnä yläkropan asennon muutoksina ja kääntymisinä.

Näiden kolmen päivän aikana onnistuin saamaan myös hienot ja näkyvät mustelmat etu reiteeni 😀 Lauta kai osui siihen jossain käänteessä.

Samana päivänä Benin laudan evä osui häntä jalkapöytään ja siihen tuli mukava viilto, johon onneksi riitti pelkkä putsaus!

Harjoittelimme alkeita siis ”white waterissa”, emmenkä ollenkaan oikeastaan pyrkineet pääsemään aallon päälle ennen sen rikkoutumista.

Seminyak biitsin aallot rikkoutuivat välillä todella voimakkaasti ja itselleni syntyi pieni pelko siitä, että miten päästä aaltojen yli mahdollisimman helposti ja energiatehokkaasti, ison ja painavamman treenilaudan kanssa. Useamman kerran aalto oli niin voimakas, että veti miut mukanaan pesukoneeseen. Treenillä löysin kuitenkin itselleni helpoimman tavan aaltojen ylittämiseen( niiden yli melomiseen tai ”hyppäämiseen”)  ja jos aalto oli jo rikkoitunut ja lähestyi voimalla, koin parhaaksi vaihtoehdoksi aallon alta sukeltamisen.

Ma 22.4

Seuraavana päivänä mentiin Benin kanssa keskenään ilman ohjausta auringonlasku surffille. Päätettiin kerrata jo opittua ja aloitettiin myös vähän harjoitella aallon päälle pääsemistä.

Miuta jännitti ja pelotti aluksi jonkin verran mennä ilman ohjaajaa, mutta se helpotti kyllä nopeasti ja sujuikin hyvin, kunhan vaan muisti kaiken opitun.

La 27.4

Seuraavana surffipäivänä päätettiin mennä aamusurffille sekä iltapäiväsurffille!

Aamulla käytiin Seminyak biitsillä ja iltapäivällä päätettiin testata Canggu. Mentiin kuitenkin ehkä vähän liian myöhään ja aallot olivat jo alkaneet kasvaa, eivätkä siten olleet enää niin sopivat aloittelijoille. Paikalla oli myös joku ohjattu aloittelijaporukka, joten koitetiin pysytellä heidän kanssaan samassa kohdassa. Tungos oli kuitenkin kova ja siinä hässäkässä jonkun surffilaudan evä osui Beniä käteen ja hän sai siitä viillot.

Ja samalla, kun itse koitin väistää toista surffaajaa ja aalto vei mennessään pesukoneeseen, jossa ensin lauta kolahti päähäni, sekä sen jälkeen vielä pääni tömähti hiekka (onneksi!!) -pohjaan veden alla. Canggun ranta on osittain korallia ja kivinen, onneksi tuo kohta ei ollut..

Tää iltapäiväsurffi ei sit ollutkaan niin onnistunut ja loppui hyvin lyhyeen. 😀 Benin haava selvisi puhdistuksella ja laastareilla onneksi.

Su 28.4

Seuraavana aamuna oli myös tarkoitus lähteä heti aamulla surffaamaan ja yritys oli kova, mutta ilta venähtikin melkein aamu neljään saakka eikä tilannetta auttanut se, että nautittiin EHKÄ pari Bintangia liikaa. Ei siis saatu itseämme ylös sängystä.

Mikä oli varmasti ihan hyvä vaan, haha. Nukuttiin pitkään ja puolen päivän aikaan lähdettiin Cangguun syömään ja biitsille. Yllätykseksemme aallot olivatkin mukavan rauhalliset ja sopivan kokoiset myös meille! Päätettiin vuokrata yksi lauta, koska molempia kuitenkin puhallutti hieman edellisen illan johdosta. Mie menin ekana ja lopputuloksena oli päätöntä melomista suunnasta toiseen noin tunnin ajan. En saanut aallon aaltoa.

Kun pääsin rantaan ja aurinkotuolilleni makaamaan oli olo aika raju, haha. Sit Ben lähti koittamaan ja hänen reissunsa oli aika samanlainen, paitsi että hän päätyi vielä melomaan samassa kohdassa sen noin kymmenen minuuttia, virtausten takia ei päässyt eteenpäin, eikä tajunnut mennä toisesta kohdasta.

Sit nukuttiinkin pari tuntia rannalla, kunnes lähdettiin takas Seminyakiin auringonlaskusurffille. Pienestä krapulasta huolimatta tää tais olla meidän molempien paras ja onnistuinein surffi koko reissun aikana! Ben pääsi useamman kerran aallon päälle ja surffaamaan sillä, ja mie taas vihdoin hokasin ajoituksen, ja sen kuinka kovaa pitääkään meloa, että pääsen aallon päälle. Onnistuin saamaan pari aaltoa alusta saakka, sekä tietysti rikkoutuneita ”white water” aaltoja.

Jossain välissä onnistuis myös satuttamaan molemmat polveni uudestaan, sekä reisiini oli parin viimeisen päivän aikana tullut aika paljon surffilautaihottumaa, joka oli erittäin kipeä.

Tämän surffin jälkeen sunnuntai-iltana miulla oli sellanen olo kuin olisin jäänyt katujyrän alle. Kirjaimellisesti. Päätäni ja niskaani särki erittäin paljon edellisen päivän kolautuksen johdosta, ja varmasti krapulasta johtuvalla pienellä nestehukalla saattoi olla tekemistä asian kanssa. Kylkiluuni olivat hellinä surffilaudan päällä makaamisesta, polveni erittäin kipeinä ”asfaltti-ihottuman” takia sekä jalkojani ja käsivarsiani kirveli surffilautaihottuman takia. Käsivarret tuntuivat voimattomilta ja askel painoi. Ihoni tuntui tulikuumalta ja hyvä kun jaksoin pitää silmiäni auki.

Olo oli niin huono, että en tiennyt olisiko pitänyt nauraa vai itkeä. Päätin kuitenkin nauraa, juoda TODELLA paljon vettä ja mennä nukkumaan heti dinnerin jälkeen. Koska…

Ma 29.4

Aamulla herättiin reissun vikalle surffille! Erittäin väsyneestä olosta huolimatta halusin nauttia viimeisestä aamusta. Onneksi eilisen illan olo oli suurimmaksi osaksi poissa ja jäljellä oli vaan kolotukset ja kipeät ihottumat ja ruhjeet.

Surffi meni ihan hyvin. Voimat loppuivat tosin jo muutaman aallon jälkeen, eikä mikään ihme! Oli seitsemäs surffauspäivämme meidän kahden viikon reissullamme.

Jos oltais jääty Balille pidemmäksi aikaa, tässä välissä olisin pitänyt muutamien päivien levon surffista.

Vaikka loppupäivinä olo olikin kuin halolla päähän lyöty, mieli on täynnä ihania muistoja ja EN MALTA odottaa, että pääsen taas surffaamaan ja oppimaan uutta ja lisää ja ja ja paremmaksi ja kehittymään. Todella kiitollinen joka hetkestä. <3 Miulla oli myös tiedossa se, ettei surffissa yleensä pääse ilman mitään pieniä ruhjeita tai kolotuksia, joten osasin ottaa ne hyvin. Urheilullisena ihmisenä oon myös tottunut tollaiseen, joten not a big deal.

Halusin vaan kertoa kaiken rehellisesti ja aidosti, ettei surffauksen opetteleminen ole ruusuilla tanssimista ja helppoa hommaa laisinkaan. Mutta tykkään, ihan hulluna. Lisää luottamusta, kokemusta ja toistoja niin hyvä tästä tulee.

 

Ootko sie koittanut surffausta? Mitä tykkäsit?

Vai onko siulla jotain muuta kysyttävää surffaamisesta itsessään tai surffaamisesta Balilla? Kerron mielelläni. 🙂

 

Xx Noora

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *