Koko ajan kiire?

IMG_3393.JPG

Onko siulla koko ajan kiire? Mielessä sata tekemätöntä juttua, käyt ylikierroksilla, unohtelet asioita ja on vaikea keskittyä? Vuorokauden tunnit eivät riitä ja mietit kuinka käyttää oma aika paremmin jotta kaikki hommat saisi tehtyä? 

Tunnistan itseni varsin hyvin joka kohdasta. Olen aina haluamassa tehdä lisää, kovemmin ja paremmin. Kun päivän to do-lista tyhjenee hyvissä ajoin, jatkoksi ilmestyy viisi uutta juttua.  Töitä ja tehtäviä jatketaan aina nukkumaan menoon asti ja välillä myös unissa. Millon on siis aika ladata akkuja, levätä ja ottaa omaa aikaa, että taas jaksaa taas ja pystyy olla paras versio itsestään? Tosin aina ei tarvitse eikä pidä olla paras versio itsestään. On tarpeeksi yrittää parhaansa ja olla rehellinen. 

Pieni kiire ja hoppu voi olla huippu tsemppari, motivaattori ja inspiraatio, mutta siinä vaiheessa kun kiire ahdistaa ja lamaannuttaa ja kasvattaa stressitasoja huomattavasti, on aika painaa jarrua. Aina ei ole pakko jaksaa painaa (hetkittäin ehkä pitää ja se on ok), ja ottaa uusia proggiksia ja töitä toinen toisensa perään ja päällekkäin. Välillä täytyy osata sanoa myös ei. 

IMG_3400.JPG

Tiedän myös erittäin hyvin, että ilman akkujen lataamista, lepoa ja omaa aikaa, en mitenkään voi antaa parastani, kehittyä ja kasvaa. Lepo on kaiken a ja o. Ei ole laiskuutta ottaa välillä vähän iisimmin ja jättää kalenteria tyhjäksi. Päinvastoin voi olla jopa tehokkaampi silloin kun kalenteri on tyhjempi- helpompi keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, joka tarkoittaa usein tehokkaampaa työskentelyä. 

Aina ei tarvitse olla kiire. Kiire ei ole trendikästä, eikä tavoittelemisen arvoinen asia, vaikka yhteiskuntamme saattaa välillä antaa ymmärtää toisin. Voidaanko olla oikeasti ylpeitä siitä, että ollaan koko ajan menossa, tulossa, menossa.. Mielestäni ei voida. 

Menestyminen ja arvostus ei ole kiireellä ja to do-listan pituudella ja suorittamisella mitattavissa.

Sitä paitsi omasta mielestäni todellinen menestyminen elämässä tarkoittaa onnellisuuden löytämistä joka hetkessä, itsesi kanssa juuri sellaisena kuin elämä sinä hetkenä on. Eikö kaikki muu olekin ekstraa?  Uskomattoman ihania syitä olla kiitollinen.

IMG_3369.JPG

Monet meistä kysyvät päivittäin itseltään ”mitä muuta voisin tehdä vielä tänään?”

Mitä jos koittaisimmekin viikon ajan kysyä itseltämme, että ”mitä voisin tehdä vähemmän tänään?” tai ”mitä voisin jättää tekemättä tänään?”

Koita tätä viikon ajan, ja tuu kertomaan miltä tuntuu. Jo yksi päivä erilaisella asenteella ja mielentilalla tekee ihmeitä. ”Listasta” karsiutuu kuin itsestään ne asiat, jotka eivät ole sinulle niin tärkeitä. Tutustut samalla itseesi. Samalla voi opetella sanomaan ei, ilman huonoa omatuntoa tai pelkoa siitä, että loukkaa toista. 

Aion itsekin laittaa tämän testiin! 

IMG_3408.JPG

p.s Inspiraation tähän postaukseen sain kun kuuntelin Calm-applikaation kiirettä käsittelevää meditaatiota, sekä Lilyn #onkopakkojaksaa kampanjasta. 

p.p.s Hauska tarina postauksen kuvien takaa: koitimme siskoni kanssa ottaa hienoa bumerangia jossa pyörähdän mekkoni liehuessa kauniisti. Yritimme useamman kerran kunnes viimeiseksi jääneellä kerralla astuin polun ohi alamäkeen ja vedin kunnon lipat suoraan selälleni. Helmat nous korviin ja ne ketkä miut tuntee, nauru raikui. 😀 Valitettavasti tämä ei ihan ehtinyt kyseiseen Bumerangiin!!

Rauhallista viikkoa <3 

 

xx Noora 

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Ihanaa, että inspiroiduit #onkopakkojaksaa-kampanjasta ja jaoit arvokkaita ajatuksiasi kiireestä. Kiitos! <3

    T. Toimitus

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *