Meidän kodin parhaat palat

Oih… Tiedättehän sen tunteen kun olette päivän aikana kiirehtineet paikasta toiseen ja odotatte sitä hetkeä, kun koti ottaa sinut suurella halauksella vastaan? Mulla oli tämä tunne juuri yksi ilta kun takana oli usea huonosti nukuttu yö ja pitkä päivä kiireisellä aikataululla. Tuollaisina hetkinä sitä oikeasti tajuaa, että rakastaa omaa kotia ja kuinka tärkeää se todella on, että omassa kodissa viihtyy ja rentoutuu. Mikäli olet ensikertaa blogissani, niin sullekin tiedoksi, että asun siis poikaystäväni Matiaksen kanssa 🙂

Vanhassa vuokra-asunnossamme en kokenut monia tuollaisia tunteita/hetkiä, ainakaan noin vahvasti. Edellisessä asunnossamme oli moniä käytännön asioita, mitkä eivät olleet toimivia. Asunto palveli kuitenkin loistavasti opiskelun ajan. Siellä asuessa, ns. ”virheistä oppineena” selkeytyi ajatus siitä, millainen pohjaratkaisu olisi meille sopiva.

Kun etsimme tätä nykyistä asuntoamme, emme olleet kovin kriittisiä esim. lattian sävystä, vaikka sitä voisi melkein olettaa kun toinen on sisustussuunnittelija. Meillä oli kuitenkin selkeä ajatus millaisia pintamateriaaleja emme tahdo, mutta mm. sävyistä olimme valmiit joustamaan kun vuokra-asunnosta oli kyse. Pidämme kotimme pintamateriaaleista, mutta sen lisäksi pidämme erittäin paljon asunnon toimivuudesta. Henkilökohtaisesti luulen, että enemmän minua ärsyttäisi joku toimivuuteen liittyvä epäkohta kuin pintamateriaalin sävy. Jos asunto olisi meidän oma, saattaisimmekin haluta tehdä pientä pintaremonttia, koska se on melko helppoa. Asunnon toimivuuden muuttaminen onkin sitten jo hiukan monimutkaisempi juttu. Kompromisseja on tehtävä vuokra-asunnoissa, kuten useasti myös omistusasunnoissa.

Tässä kotimme parhaat palat.

  • SAUNA <3 Miten tärkeä tästä on mulle tullutkaan… Joskus tulevaisuudessa en todennäköisesti pysty edes harkita asuntoa, jossa sitä ei ole. Sauna on meillä monta kertaa viikossa käytössä ja siellä jos missä saa ladattua akkuja.
  • Hiljaisuus. Olemme nyt puoli vuotta asuneet tässä asunnossa ja sormeni riittävät loistavassti laskemaan ne muutamat kerrat kun naapurista on kuulunut jotain. Myös asuinalueemme on rauhallinen, joten kaupungin liikenne ja elämä ei kuulu kotiimme.
  • Keittiön matala väliseinä. Ai, että mikä keksintö… Matala seinä rajaa keittiötä olohuoneesta sekä ruokailutilasta. Keittiössä kokkaavan on kuitenkin mahdollista keskustella muiden huoneessa olevien kanssa, mutta seinä peittää silti sopivasti inhimilliset sotkut työtasolla. Meidän keittiö ei meinaan ole aina siisteimmässä kunnossa vaikka kuinka toivoisin, heh 😀
  • Huonekorkeus on 270cm, mutta korkeammastakaan en valittaisi, päin vastoin. Edellisessä asunnossamme huonekorkeus oli 250cm ja tämän 20cm eron huomaa hyvin. Nykyään saamme mm. nauttia pidemmistä verhoista, ilman korkeita verholautoja.
  • Eteinen toimii tilana kotiin tullessa ja kodista lähtiessä. Vanhassa asunnossamme vessaan pääsi eteisen kautta, joten voit vaan kuvitella kuinka hauskaa oli väistellä ulkoota tulleita kiviä ja likaa. Myös ulkovaatteet ovat nykyään kaapissa eikä avonaulakossa, mikä auttaa pitämään siistimmän lookin meidän kodissa.
  • Asumme kaksiossa, joten meillä ei ole erillistä työhuonetta. L-mallinen makuuhuone mahdollistaa kuitenkin tilan jakamista eri toimintoja varten. Työpöytämme löytyy siis makuuhuoneestamme.
  • Hyvän kokoinen, lasitettu parveke. Pitäisi aloittaa sen suunnittelu lähiaikoina ja käydä ostamassa kalusteet ja muut 🙂 Lämpimiä ja  tunnelmallisia kesäpäiviä sekä -iltoja odotellessa.

Aihealueista riippumatta usein kiinnitetään huomiota asioiden puutteisiin ja negatiivisiin puoliin, mutta kun alkaa pohtia niitä positiivisia juttuja niin saattaa yllättyä kuinka paljon hyvää on. Olisin meinaan voinut jatkaa listaa melkein loputtomiin, mutta ehkäpä teen postauksesta toisen osan. Siihen voisin listata myös  kotimme parhaita sisustushankintoja.

Mitkä ovat sinun kotisi parhaat palat?

-Nora

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *