Monikäyttöiset housut – Handmade

Ei vitsit, oon niin innoissani mun uusista housuista! Viikko sitten mulla ja äidillä oli ompelutreffit ja ompelin itselleni tällaiset housut! Äiti on ensimmäiseltä koulutukseltaan vaatturi, joten häneltä saan ompeluun oivia vinkkejä. En ole hurjan paljon kuitenkaan ommellut vielä, joten teknisissä ja enemmän hahmotusta vaativissa tilanteissa äidistä on paljon apua. Tehtiin näihin housuihin kaavat mun vanhoista housuista ja muokattiin mallia mulle sopivammaksi. Seuraavat housut hurautankin jo itsenäisesti.

Miellän leveälahkeiset housut melko naisellisiksi ja koen, että ne sopivat useimmiten myös mun kropalle/vartalotyypille. Tämän tyyppisissä housuissa mulla on aina todella hyvä olla.  Melko harvoin löydän kuitenkaan vaatekaupoista täydellisesti istuvia vaatteita, oli kyseessä sitten housut tai yläosat. On siis todella antoisaa tehdä itse vaatteita, kun voi vaikuttaa vaatteen kokoon jokaista yksityiskohtaa myöden. Lisäksi itse tehdyt vaatteet ovat hieman eettisempiä vaihtoehtoja, mikä onkin mukavaa. Mutta valehtelisin jos väittäisin, etten koskaan ostaisi enää valmiita vaatteita. Siinäkään ei olisi mitään järkeä jos ompelisi päivittäin uuden vaatteen eikä tulisi käyttäneeksi kaikkia. Kohtuus siis kaikessa!

Uniikin vaatteen saamisen lisäksi itse ompelu on super hauskaa ja siitä saa onnistumisen tunteita kun huomaa oman kehityksen! Itse kamppailin aikoinaan ihan vaan jo ompelukoneen kanssa. Tuntui siltä, että aina kankaaseen tuli kunnon lankamytyt eikä tikki ollut millään tavoin kaunista. Nykyään tuon tyyppiset ongelmat ovat nopeasti ratkaistu, eikä hermot ole niin kireällä 😀

Näissä housuissa pidän kauniin kuosin lisäksi erityisesti siitä, miten monikäyttöiset nämä ovat. Nämä käy niin arkeen kuin myös juhlaan. Eniten harmittaa, ettei kangasta ole enempää ja tuskin edes lisää saatavilla. Muuten olisin tehnyt samasta kankaasta jonkun yläosan. Samasta kuosista pukeutuminen päästä varpaisiin näyttää niin makeelta! Mitäs mieltä te olette?

Kuvat Pinterest.

Housujen mitta, malli ja tyyli on sellainen, että niihin käy niin matalat kuin myös korolliset kengät. Housuissa on mielestäni aavistus sporttisuuttakin (mahdollisesti johtuu raidoista ja energisestä oranssista sävystä), joten mielestäni housuihin voi yhdistää vaikka hieman massiiviset tennaritkin. Pystyn myös hyvin kuvitella yhdistäväni housuihin jonkun yksivärisen, hieman over-size bleiserin tai vaikka nahka/mokkatakin! Riippuen halutusta fiiliksestä.

Kuvat Pinterest.

Kesällä nämä housut nappaavat kaverikseen sandaalit tai espadrillot. Myös vaaleammat paidat näyttävät kesällä paremmalta näiden housujen kanssa, kun iho ei ole ihan a-nelosen värinen. Asusteilla ja esim. värikkäällä silmämeikillä saa annettua viimeisen silauksen asulle.

Kuvat Pinterest.

Tällä hetkellä kun kevät on alkanut, mutta sää on silti välillä arvaamaton, täytyy pukeutumista miettiä myös tarkenemisen kannalta. Housujen alle voi pukea vaikka ohuet sukkahousut, laittaa yläosaksi ihan basic neuleen tai poolopaidan ja heittää villakangastakin päälle.  Saa nähdä mitä kaikkia asuja tulee keksittyä ja mitä tulee seuraavaksi ommeltua!

Ihanaa sunnuntaita just sulle!

-Nora

Kommentit (2)
  1. Vau, hienot! Onnistumisen tunne on kyllä ihan parasta käsitöiden tekemisessä. 🙂

    1. Kiitos paljon! No niimpä, sanos muuta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *