10 syytä: Kotona on kivempaa kuin matkoilla

Nørrebro Summers

Lomilla on se huono puoli, että ne tuppaavat loppumaan. Usein vähän liiankin nopeasti. Eikä siinä vielä kaikki, vaan aina on joku masentava frendi tai duunikamu, jonka loma vasta alkaa kun itse palaa sorvin ääreen.

Kaksi viikkoa lomaa takana, suunnilleen viisikymmentä arkiviikkoa edessä. No okei ei ihan, tuleehan pian jo joulu ja vuodenvaihde useine pyhineen.

Tässä kohtaa on hyvä muistutella itselleen, miksi koti on kuitenkin maailman paras paikka. Ja arki sitä kaikkein ihaninta elämää. Ja että matkustelu on ärsyttävää, hyvä kun on taas alta pois.

Ja syitähän riittää.

 

 

Netti toimii taas

Vielä raivostuttavampaa kuin ei wifiä ollenkaan on pätkivä wifi. Saatika wifi, johon pitää kirjautua selaimessa käyttäjätunnuksen ja salasanan kautta, eikä se saamari tietenkään muista niitä enää seuraavalla kerralla kun haluat nettiin.

Vaatteet ovat koostumukseltaan normaalit

Ei enää farkkushortseja ja toppeja, jotka on niin aurinkovoiteiset ja hikiset (pesuista huolimatta), että pysyvät muodossaan senkin jälkeen kun riisut ne.

Saat hengata kenen kanssa haluat

Matkaseurasi on varmasti huippuhyvää, mutta let's face it: ihmisellä on lähipiirissään yleensä useita eri henkilöitä, koska aina ei vaan jaksa olla sen yhden / muutaman tyypin kaa, vaikka ne ois kuinka kivoja. (Muhun ei tietenkään voi kyllästyä, saatika ärsyyntyä, pitempienkään reissujen aikana.)

 

 

Voit olla just niin aneemisen tylsä, kuin huvittaa

Olithan sitä jo matkallakin, mutta silloin joutui potemaan huonoa omaatuntoa, kun ei jaksanut käydä rotkovaelluksilla ja viininmaisteluissa, vaan selasi mielummin Facebookia hotellihuoneessa.

Uuden, uljaan elämäntyylin aloitus

Reissulla tuli syötyä ja juotua mitä sattuu, eikä jaksanut juuri portaita kävellä. Kotona pääsee into pinkeenä uusimaan salikortin ja aloittamaan uuden, terveellisen ruokavalion. Ja elämän, suorastaan uuden elämän. Suuntana tietysti seuraava kesä, jolloin oot upeemmassa kunnossa kuin koskaan...taas.

Viileys

Kyllä se vaan on niin, että parin viikon helleputken jälkeen viileämpää, raikasta, helposti hengitettävää ilmaa on ikävä. Tää kohta meni kyllä tänä kesänä ihan metsään, kun kotimaassakin on helleaalto meneillään.

 

 

Saat valittaa tavalliseen tapaan

Lomalla pitää muistaa nauttia joka hetkestä ja olla iloinen ja kiitollinen olostaan koko ajan. Kun toinen turre tönii sua nähtävyydellä, et provosoidu, koska negailuun ei haaskata aikaa. Himassa voit taas lausua mielipiteesi epäkohdista ja märehtiä ikäviäkin juttuja. Velloa itsesäälissä, mikäli siltä tuntuu. Se puhdistaa ilmaa. Edellisen kohdan lisäksi myös tästä syystä kotona on vähän helpompi hengittää.

Arvostat taas arkeasi

Pyykin pesu, siivoilu, sohvalla datailu, kokkailu - peruskauraa, joka yleensä ei tunnu juuri miltään. Miten mahtavaa onkaan palata lomalta kotiin ja tajuta, miten paljon omaa arkeaan rakastaa.

Saat naamasi ja hiuksesi takaisin

En tiedä oonko yksin ongelmani kanssa, vai kärsiikö tästä muutkin. Mutta aurinkolomilla mun iho ja hiukset ei todellakaan voi hyvin (kappas epämääräinen ruoka- ja juomavalio, aurinkovoiteet, uima-altaat, merivesi, hikoilu, sata suihkua päivässä). Kaikenlaista troppia ja naamiota on tullut vuosien varrella kokeiltua, lopputuloksena yleensä jotain vielä hirveempää. Asia joka puolestaan auttaa joka ikinen vuosi: KOTIINPALUU.

Voit pukeutua kuten haluat (omassa tapauksessani mustaan ja telttoihin)

Näyttäkää mulle yksikin bikinin yläosa tai vaahtomuovinen flipflop ennen ensi kesää, niin en vastaa teoistani.

 

 

Ah, ihanaa olla kotona. Tai siis töissä. Tuleeko mieleen muita syitä karsastaa unelmalomia?

P.S. Upeeta lomaa lomalaisille ja tsemppiä meille arkeen palanneille!

---

There are oh so many reasons to love being back home after holidays.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Kommentit

Kiti

Matkustelu avartaa mieltä, mutta kotiin ja omaan arkeen on aina kiva palata. :)

marjapilami
Nørrebro Summers

Kyllä! Pitää matkustaa kauas nähdäkseen lähelle - vai mitensenytmeni :o)

Paula / Golden Cupole (Ei varmistettu) Http://goldencupole.blogspot.fi

Hahahaa, olipa hauska postaus. Niin allekirjoitan nuo kaikki kohdat. Paras oli tuo että saa rauhassa makoilla ja katsoa Facebookia ilman huonoa omaatuntoa. Ja mun iho ja tukka kullä tykkää enemmän Suomen ilmastosta. Kiitos tästä päivän piristyksestä. Mutta onhan se niin, että matkoilla on ihanaa, mutta kotiinpaluuun ihanuus on yksi syy miksi matkoille on kiva lähteä.

marjapilami
Nørrebro Summers

Hih, voi kiitos! Kiva kuulla että tykkäsit, kirjoitin suoraan lomailun uuvuttamasta sielustani ;o)

Ja toi on kyllä NIIN totta, että kotiinpaluun ihanuus on yksi syy matkailun kivuuteen. Vaikkei sitä ennen lomaa ikinä tuu ajatelleeksi.

Kommentoi