Kiireetöntä ja ihanaa (ja vähän ärsyttävää)

Nørrebro Summers

Kävin äsken tunnin rennolla kävelyllä läheisellä hautausmaalla. Sen saman frendin seurassa, jonka kanssa vietettiin aiemmin tällä viikolla spontaani punkkuilta. Ehdin himaan just ennen sadetta. Koti on hiljainen ja lämmin, sunnuntaifiilis parhaimmillaan. Auringon valo katoaa tässä samalla kun kirjotan, paksut sadepilvet ilmestyi jostain yhtäkkiä ja pisarat naputtelee ikkunaan. Keitin teeveden ja toin läppärin paikalleen ruokailuhuoneen pöydälle, sytytin muutaman kynttilän.

Kaikki on kiireetöntä ja ihanaa.

 

 

Hygge. Suomessakin sana tuntuu olevan pinnalla tällä hetkellä. Ei kai hyggellä oikeesti oo niinkään tekemistä syksyn, kynttilöiden, punaviinin tai edes lampaantaljojen kanssa (joskin sitä näiden yhteydessä usein esiintyy). Se on ennemminkin kiva, pörröinen tunne mahassa. Se kun pysähtyy tajuamaan, miten mukava hetki just nyt on. Enemmän nauttimista, vähemmän negistelyä.

Vähän samanlainen olo, kun mulla nyt. Vaikkakin konseptista vauhkotaan jo niin paljon, että se on alkanut ärsyttää mua.

 

 

Mikä mua toisaalta ei ärsytä yhtään:

Glitterkävyt, pörröhuovat ja kynttilät.

Kodin muuttaminen viidakoksi ja riippuvat kasvit. Ei edes kasvien kastelu.

Tee. Mutta se ärsyttää, kun teehen laittaa vahingossa liikaa hunajaa. Tai kun se inkivääritee on taas loppu.

Viikonlopun aikana jyrsimäni drømmekage, unelmakakku, tän hetken suosikkiherkkuni (joka odotti ruokapöydän piiloon jäävässä kulmassa talouspaperin päällä, kun räpsin näitä kuvia).

Erakoituminen ja hiljaisuus.

Läppäri.

Pimeys. Sade on kylläkin alkanut ärsyttää.

 

 

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu <3

---

Not gonna lie, it's damn cozy in our home these days.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Kommentit

Taru Mari
Stuff About

Nyt on viimeistään pakko kysyä mikä helvetin hygge? :D

Riika V.
Koti Kumpulassa

Ha haa! Munkin oli pakko googlettaa! Niin paljon siitä hössötetään. :D

Taru Mari
Stuff About

Hahah xD Ite en oo viel jaksanut. :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Hehh, no onneksi joku on vielä välttynyt hyggetulvalta - tai ainakin tietämästä mitä se on :D En oo varma mikä tän ilmiön Suomen mediassa käynnisti, mutta noin viikko sitten sana alkoi vilistä ihan joka puolella (kai joku tv-dokkari sen alotti?). Tästä artikkelista lainattuna selitys (koska mitäpä mä nyt omin sanoin, kun aiheesta pyörii miljoona artikkelia suomeksi just nyt hahah):

"Kuvittele tilanne, jossa istut mukavasti sohvalla. Olet ehkä kietoutunut ympärillesi lämpimän viltin ja kaatanut lasiin punaviiniä tai hauduttanut pannullisen suosikkiteetäsi. Et napsauta julman kelmeää kattovaloa päälle, vaan poltat kynttilöitä (ihan todella paljon kynttilöitä). Toki olet muistanut valita taustalle musiikkia, joka saa sinut rentoutumaan. Tartut ehkä kirjaan tai aikakausilehteen. Unohdat hetkeksi maailmanpolitiikan ja keittiön tiskivuoren. Olet vaan. Aijaijai."

"Kyseessä on hygge. Tanskankielinen sana ei käänny mutkitta suomeksi, mutta sitä voi yrittää selittää.

Hyggeen liittyy kotoisuus ja mukavuus sekä ennen kaikkea nautinto, mutta edes nämä kolme sanaa yhdessä eivät ihan tavoita sitä, mistä on kysymys."

Taru Mari
Stuff About

Kiitos tästä. :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Nyt ei siis muuta kun hyggeilemään! (Argh :D)

Kommentoi