Kiusallisimmat sosiaaliset tilanteet osa 1/2

Nørrebro Summers

Joskus mä mietin, et ois helpompi olla vaan himassa kaiket päivät. Ettei aina tarttis olla tunkemassa itteään kaikkiin ylinoloihin sosiaalisiin tilanteisiin. Mä aloin listaamaan noloja (ja hämmentävän usein toistuvia) tilanteita ja litaniasta tuli niin pitkä, että päätin jakaa sen kahteen osaan.

Toisin sanoen; ekat viisi yhteensä kymmenestä kiusallisesta sosiaalisesta tilanteesta, ollos hyvät.

Hän joka nauraa vitsille, jota ei kuullut/tajunnut

Tiedätte tunteen, small talk -hommeleissa ei aina jaksa olla ihan kympillä messissä ja sitä nauraa teennäisesti porukan mukana samalla kun kelailee, että miten ja milloin tästä tilanteesta mahtaa päästä pois. Ja joskus tapahtuu pahin: joku vitseistä ottaakin tuulta alleen ja sitä aletaan kommentoida, kommentoida saakeli. Porukka hakee katsekontaktia ja odottaa että sanoisit jotain ja sä et saa enää jujusta kii, se on ihan liian myöhäistä. Joku saattoi tai saattoi olla sanomatta jotain päiväkotiin tai palavereihin liittyvää, tai ehkä se oli hammaslääkäristä.

Nauroit mukana, muttei mitään hajua mille ja nyt jäät siitä kii, ruoja. Ei enää naurata edes teennäisesti.

 

 

Tuleeko sieltä halaus vai kättely?

En tiedä kumpi on hirveämpää: ojentaa ihan metsäläisenä jäykkää kättänsä halaukseen levittäytyneen henkilön vatsaa kohti vaiko halata tyyppiä joka ei odottanut sitä. Ennen oisin ehkä veikannut että on nolompaa tarjota kättä halaajalle (koska se on 99% tapauksissa story of my life), mutta tuossa kevättalvella mä halasin yhtä tyyppiä ketä ei ois todellakaan pitänyt, ja vieläkin kouraisee mahasta kun ajattelen sitä kauheaa tilannetta. Suljin naisraukan syleilyyni kuin lapsen, joka on vastahakoinen muttei kehtaa sanoa sitä, ja sen vaan seisoi siinä kuin suolapatsas. Ei helvetti, never again.

Yllätyshalaus eli "ihan tyrannosauruksena tässä"

Ja sitten se kun joku ihan puskista ryhtyy halaamaan (jep, story of my life) ja elämä vilisee silmissä kun tajuat mitä on tapahtumassa ja koitat jotenkin ehtiä juttuun mukaan mutta on jo liian myöhäistä ja paras mihin pystyt on sellainen tyrannosaurusmainen kädet rinnalle hop ripustaudu olkapäihin -kuvio. Roikut siinä aikasi muina sauruksina ja kadut että ikinä lähdit himasta.

Tai synnyit.

 

 

Yläfemma tulee, oletko valmis?

Tää on vähän kun äskeinen kohta, mutta ehkä pahempi. Mulla ei oo aivojen ja käden välistä koordinaatiokykyä, ainakaan paineen alla. En oo esim. ikinä osunut pesäpalloon mailalla, koska kaikki tuijottaa.

Jos käy highfiven kanssa hyvä flaksi, osun lahnamaisilla sormillani vastapuolen kämmenen alueelle, joskus taas en sinne päinkään. Viimeks kävi huonosti firman kesäjuhlissa, kun mun miespuolinen pomo koki asiakseen tuulettaa jotain pihapelivoittoa, nosti kätensä ilmaan ja mä räpsäytin sitä kynsillä ranteeseen.

Kun lakkasit kuuntelemasta jo monta virkettä sitten

Joskus kuunnellessa ajatukset sattuvat karkaamaan ja alat miettiä että mitähän illalla syötäisiin, muistat pakastimessa olevan jauhelihan ja sitten sen että pitäisi taas alkaa syödä enemmän vegaanijuttuja ja Pinterestissähän oli se yks ihana resepti ja sitten havahdut siihen, että sua katsotaan odottavasti. Pitäis heittää joku kommentti, o-ou, ei kai taas. Puhuikohan ne hammaslääkäristä tai päiväkodista?

Sulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: tunnusta ettet oo kuunnellut enää pitkään aikaan tai muutu suolapatsaaksi.

To be continued...

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Kiusallisimmat sosiaaliset tilanteet osa 2/2

Suomalaiselle normaalia

10 asiaa, joista on OK henkilökohtaisesti syyttää poikaystävää hänen maassaan

---

I'm socially very awkward most of the time sometimes.

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit

Tiiaanna
cake & copper

Mulle on monesti ollut epäselvää tuleeko halaus vai poskipusut, sekin on ihanan kiusallista kun itse lähdet halaukseen ja toinen lähtee muiskauttelemaan. Ja sit vielä se, että montako niitä tulee! Joskus yks, joskus kaks ja joskus kolme ja toisten kanssa vielä lähdetään liikkeelle eri puolelta kun toisten :D Ois kiva vaan saada sellanen yks universaali tervehdys! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on ihan sama! Ja myös se, että tuleeko poskipusut vai kättely (varsinkin ranskalaisten kanssa), ja tuo poskipusujen määrä. Pelkkä ajatus saa haluamaan vajota maan alle :D

marjapilami
Nørrebro Summers

No tää on kyllä paha! Olin joskus vaihdossa Ranskassa ja muistelen kauhulla niitä ainaisia pussailuja :D ja kun oli ryhmään sapuessa pakko poskipusuilla kaikki ne 8 tyyppiä läpi, eikä muka vaan "MOIKKELI" ja käden heilautus riittänyt.

A.H.
Helsinki-Antwerpen

En kestä, tyrannosaurus hop :D Kestän vielä sen että missaan yläfemmat, mutta poskipusut... kun jähmetyt (ihan liian pitkäksi ja ikuisuudelta tuntuvaksi) sekunniksi sellaiseen outoon etukenoon olettaen, että nyt tulee kaks tai kolme pusua, mut se toinen lähteekin jo perääntymään yhden jälkeen ja sitten suu pää leijuu siinä vähän liian lähellä toisen naamaa. Kaiken lisäksi poikaystävä hallitsee poskipusutervehtimisen ihan luontevasti, eli jos ollaan yhdessä jossain niin en voi edes vedota siihen, et ei me suomalaiset oikein osata. Noup, it's just me. 

A.H.
Helsinki-Antwerpen

*sun pää, ei suu pää :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Hhahaaha joo omg se kun jää töröilemään siihen ilmaan, kun toinen on jo vetäytynyt suutelosta :D Ja suomalainen ei kyllä tarttis yhtään ylimääräistä kiusaannusta näiden tiimoilta.

Laura / Kaiken Maailman Matkoja (Ei varmistettu) https://lauranmukana.pallontallaajat.net

Ah, repesin ääneen. Noi on kyllä niin arkipäivää varsinkin ulkomailla, kun ei oo ihan sinut sosiaalisen käyttäytymiskoodin kanssa, mut mulle kyl käy noita mokia suomessakin, hups, kiusallisten tilanteiden kuningas tässä taas hei :D

marjapilami
Nørrebro Summers

Sama homma :D Ei näiltä voi välttyä missään maassa, pitäis ehkä vaan jäädä himaan... tai olla ihan pokerinaamana välittämättä ;o)

Tepita
Outlandish

Mwahaha, tuleeko sieltä halaus vai kättely on melkein päivittäinen pohdinnan aihe ja miten, MITEN sen aina onnistuu kusemaan :'D
Olen mielestäny saanut hyvin jo kartoitettua missä maassa toimitaan miten, mutta nyt ne hupsut on alkaneet ottaa huomioon suomalaiset juureni ja kun itse sitten hyökkäänkin halaustervehtimään vastoin stereotypioita, niin toisella osapuolella menee hetki keräillä itseään ja taas hävetään...

marjapilami
Nørrebro Summers

VOI EI, mitä siitäkin tulee kun suomalainen yrittää sopeutua muun-maan-menoon ja muunmaalaiset lähteepi tulemaan suomalaista jöröä vastaan näissä :D Aina saa hävetä, totta tosiaan!

marjapilami
Nørrebro Summers

Argh jooo! Toi on muutenkin niin kiusallista, kun suuri suht tuntemattomien joukko kokoontuu ja kaikki pitäis kätellä läpi! Eiks vaan voida universaalisti sopia, että ketään ei oikeesti kiinnosta KAIKKIEN NIMI ANYWAYS ja "moi mä oon X" huikkaaminen ovensuusta ja vilkutus riittää :D

Ja jepp, myös alempi kohta on liiankin tuttu. Niiiin noloa, hah!

Mahdoton Nainen

Vinkki noihin yläfemmoihin: pidä katse vastapuolen kyynärpäässä, älä kädessä. Silloin osuu varmemmin, kättä tuijottaessa tulee helpommin sohittua ohi.

marjapilami
Nørrebro Summers

Haha, ihanaa miten kätevä vinkki! Koitan tätä ens kerralla :D (salee päädyn läppäsemään jotain kyynärpäähän, mutta samapa kai tuo..)

miinati (Ei varmistettu)

Nauroin ääneen tätä lukiessa. :D Sulla on ihan hulvaton tapa kirjoittaa! :D (ja I so feel you näistä ajward jutuista :D). Huikea teksti!

Oli pakko tulla kommentoimaan tänne nyt, kun siellä suomalais-tanskalaisissa kesäjuhlissa muutama viikko sitten jo kerroin, että oon käynyt lukemassa. :) nyt luin taas pitkästä aikaan - sun blogia on kyllä tosi kiva lukea. :)

marjapilami
Nørrebro Summers

Aww kiitos, kiva kun taas pistäydyit täällä! <3 :D

Kommentoi