Kotikierros 3/3: Olohuone ja ruokailuhuone

Tänään on vuorossa kotimme 1-vuotiskiertueen viimeinen osa, nimittäin kurkistus olohuoneeseen ja ruokailuhuoneeseen. Makuuhuoneen ja keittiön esittelin omissa postauksissaan ja oisin halunnut jakaa nämäkin kaksi huonetta omikseen, mutta se ei vaan onnistu. Olkkari ja ruokkis kulkevat käsi kädessä, ovat parhaita ystäviä, huomiosta kilpailijoita, kotimme kahteen osaan jakautunut sydän.

Valehtelisin jos väittäisin, että rakastuin juuri tähän asuntoon mistään muusta syystä, kuin kyseisen parivaljakon takia. Vielä nyt, yli vuotta myöhemmin, katselen täällä viikoittain ympärilleni ja huokailen. Paljon on muuttunut sitten opiskeluaikojen, jolloin vuokrasin kahtakymmentäneljää neliötä Helsingin Kontulasta. Oon tainnut löytää kotiin.

 

 

Ostetiin jokin aika sitten pari uutta mattoa, joista toinen näkyy yllä olevissa kuvissa ruokapöydän alla. Johtui varmaan keväästä, mutta aloin kaipaamaan entistä enemmän valoa, kirkkautta ja vaaleutta kotiin. Aiempi tumma matto pilkahtaa esimerkiksi täällä. Haaveilen myös uusista ruokapöydän tuoleista, esimerkiksi Eamesit kelpaisivat (mutta älkää kertoko F:lle, se toipuu vielä noista matoista).

Kiinnitettiin lisäksi muutama viikko takaperin ruokailuhuoneen seinään peili, joka tarjoaa kätevän kurkistusikkunan olohuoneen puolelle.

Kolmas isompi muutos ruokailuhuoneen sisustuksessa on jo aiemmin esitelty kirjahylly ja samalla kunnolla oikeuksiinsa päässyt sininen seinä. On muuten täysin sattumaa, että lamppumme käy sävy sävyyn seinän ja kirjojen kanssa. Vaikka en varsinaisesti syksyä tässä kohtaa odotakaan (lue: HELL TO THE NO), voin kuvitella nurkkauksen luovan lisää kodikkuutta syysiltafiilistelyyn, kun sen aika joskus kaukana, kaukana, kaaaaaukana tulevaisuudessa koittaa.

 

 

Sitten olisi olohuoneen vuoro. Paikan, jossa 95% blogipostauksistani syntyy. Ja jossa vietän suurimman osan valveilla- ja kotonaoloajastani.

 

 

Ruokailuhuoneen lisäksi myös olohuoneeseen löytyi sopiva matto. Neutraali, vaalea, hillitty, sellainen jossa kuitenkin on jokin juju. En aiemmin edes kaivannut olkkariin mattoa, mutta nyt en osaa kuvitella sitä ilman.

Ostoslistalla on vielä toisenlainen kattolamppu ja kivempi lehtikori, jonka jälkeen nurkkauksen sisustus on aivan valmis. Toistaiseksi.

 

 

Blogia pidemmän aikaa seuranneet tuntevat kierroksen seuraavan kohteen erittäin hyvin (suorastaan henkilökohtaisesti); erkkerin nimittäin. Itä-Helsingin kasvatin toteutuneen toiveunen. Erkkerissä ei ole tapahtunut juurikaan uutta pitkään aikaan, mutta on mulla toki muutama suunnitelma senkin varalle. Kyseisten suunnitelmien toteutusta odotellessa voin onneksi aina lisätä kasvien määrää tikashyllyssä.

 

 

Huh. Aikamoinen kuvapläjäys, toivottavasti jaksoitte kahlata tänne loppuun saakka. Jos tiivistäisin 1-vuotiaan kotimme taipaleen ytimekkäästi, menisi se jotakuinkin näin:

Työnsarkaa riittää vielä, etenkin niissä huoneissa, joihin kiertueemme ei ulottunut. Huisin paljon on kuitenkin saatu aikaiseksi ja nyt vuoden jälkeen meillä on mielestäni kaunis, viihtyisä, toimiva ja itsemme näköinen koti. Oon myös oppinut sen, että neliömetrien, designlamppujen, huippusijaintien ja lautalattioiden kaltaiset aiemmin hinkumani asiat eivät ole oikotie onneen. Ei edes kiertotie, ei minkäänlainen tie. Ei siis koskaan pitäisi kadehtia muiden asuntoja, vaan korkeintaan inspiroitua niistä.

Tärkeintä on kotona vallitseva tunnelma (asuit sitten yksin tai suuremmalla kokoonpanolla), huolella valitut, itsellesi tärkeät, aikaa kestävät tavarat ja tunne siitä, että voit omassa kodissasi olla juuri sellainen kuin olet. Kirjoittelin itse asiassa näistä asioista enemmän viime elokuussa täällä.

Puss! Toivottavasti viihdyit rundilla.

Tsekkaa myös 1v kotikierroksen muut osat: Keittiö ja makuuhuone.

---

Our dining & living room.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

Facebook

Bloglovin'

Snapchat & Instagram @marjapilami

Kommentit

M.
Avec Mari

Niin kaunista! Ja näyttääkin niin kotoisalta!

marjapilami

Kiitti ihana! 

Kommentoi