Ladataan...
Nørrebro Summers

Just kun pääsin sanomasta, etten tänä vuonnakaan koristele kuusta ja joulu on muutenkin vähän outo nykyään, yllätti henkilökohtainen mysteeritonttuni Bernard oikein kunnolla.

Blogi laahaa tällä hetkellä sen verran jäljessä tosielämästä, että on jo vierähtänyt reilu viikko siitä, kun oveemme yhtäkkiä kolkutettiin. Tai siis mä en sattunut kuulemaan kyseistä kolkutusta, mutta F onneksi tarkkaavaisilla korvillaan sen huomasi ja kehotti kurkkaamaan, mitä rappukäytävässä tapahtuu.

 

 

Ja mitä ihmettä! Pimeässä rappukäytävässä tönötti pieni, mutta sitäkin kauniimpi joulukuusi. Kaksi suklaista palloa koristeinaan. Voi sitä riemun määrää. Ihka oikea, ikioma joulukuusi!

Siinähän ei muu tietenkään auttanut, kun kavuta samantien vintille hakemaan säkillinen joulukamaa asuntoon ja laittaa jokainen niistä (ne hirveätkin) esille. Kuunneltiin joulumusaa ja koristeltiin pientä kuustamme. Mikä ihana jouluhetki.

 

 

Huomenna on aika lähteä joulun viettoon Helsinkiin ja jättää F tänne kotiamme vahtimaan. Kuten jo aiemmissa postauksissa mainittu, tekee breikki arjesta tässä kohtaa tosi hyvää. Ihana päästä hiljentymään ja unohtaa velvoitteet puoleksitoista viikoksi.

 

 

Toivottelenkin sinne ruudun toiselle puolelle oikein rauhallista ja lämpöistä joulua <3 Nauttikaa tunnelmallisista päivistä, jouluherkuista ja ihanista ylläreistä. Palataan asiaan ensi viikolla.

Pusss!

 

 

---

Christmas has come to our home.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Ladataan...
Nørrebro Summers

Viimeisen viikon ja risat ajan on väääääääsyttänyt. Liekö kaamos vihdoin löytänyt myös meikäläisen. Uskon, että kyseessä on sen sorttinen kooma, että tähän ei mitkään poppaskonstit auta. Tilanteeseen on tasan yksi kunnollinen ratkaisu: loma ja useamman päivän täydellinen rentoutuminen ilman velvotteita ja herätyskelloa. Onneksi puolentoista viikon joululoma alkaa ylihuomenna ja helmikuun lopussa odottelee seuraava. Kyllä tää tästä.

Oon yrittänyt parhaani mukaan parantaa olotilaani jo tässä pahimman uupumuksen keskellä. D-vitamiinipillerit ovat olleet vakituinen osa aamuja ja nyt mukaan on astunut inkiväärishottikin. Kävin myös erään työmatkan aikana tekemässä heräteostoksen (sanan varsinaisessakin merkityksessä, toivottavasti):

 

 

No sehän on Philipsin EnergyUp. Kirkasvalolamppujen kuningas, ainakin siellä Gigantin perusvalikoiman joukossa. Ei mulla mitään energiaa sen laajempaan tutkimustyöhön tietenkään oo ollut.

Lamppu on ollut nyt viikon verran käytössä. Haluaisin kirjoittaa tähän, että oon tuntenut merkittävän eron olossani ja blaablaa. En valitettavasti oo huomannut mitään eroa viikon takaiseen koomaan, mutta ihana sen valossa on istua. On kiva tulla töistä nuutuneena himaan ja juoda mukillinen teetä keinoauringon alla. Muutama kuukausi ilman juuri mitään kontaktia päivänvaloon - kyllä sitä jo mieli ja kroppa kaipailee.

Valoisan afterwork-session lisäksi lamppu on ollut käytössä joka aamu. Se nimittäin ratkaisi sisustukseen liittyvän pulman riittävästä meikkivalaistuksesta. Olin just alkanut pähkäilemään, että minne saataisiin tungettua mulle kunnolla valaistu meikkinurkkaus ettei tarttisi enää sokkona aamuisin meikata. Vaikka lampun hinta on aika suolainen, veikkaan että meikkinurkkaus valaistuksineen olisi kustantanut paljon enemmän.

 

 

Kolme yötä jouluun. Vielä jaksaa. Ihanaa keskiviikkoa, tyypit <3

---

And then there was light.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Ladataan...
Nørrebro Summers

Jouluaattoon on tasan kymmenen päivää aikaa. En oo ehtinyt edes miettiä joululahjojen hankintaa vielä, eli jouluinen perinteeni taitaa saada jatkoa: lievää ahdistusta, orastavaa paniikkia, hiki. Vaikka joulu tuntuu yllättävän joka vuosi, rakastan joulunalusaikaa ja sen lämpöistä tunnelmaa. Nyt onkin oiva hetki tarttua ihanan VALOA-blogin heittämään jouluhaasteeseen.

1. Lemppari jouluherkkusi?

Ihan mahdoton siis heti alkuun, koska jouluherkku = koko setti ja ruokien sekamelska.

Mummolan yltäkylläinen kalapöytä on ehdoton suosikki, mutta jos pitäisi yksittäinen joulun maku valita ylitse muiden, kruunaisin voittajaksi mustana hevosena lanttulaatikon.

2. Mitä toivot joululahjaksi itsellesi?

En toivo mitään tiettyä, koska mulle lahjan tärkein elementti on yllättävyys. Jos tahdon tietyn tavaran, voin ostaa sen omillakin rahoilla. Ei haittaisi, jos joku yllättäisi mut vaikka matkalla, lahjakortilla hemmotteluhoitoon tai koiranpennulla.

3. Jouluperinne, jonka toteutat joka vuosi?

Lasketaanko lahjahankintojen jättäminen viime tinkaan ja panikointi? Ai ei vai? Tää on vähän hankala, koska ulkomaille muuttaessa joulukin muuttui monella tapaa. Olosuhteista huolimatta yhteen voi kuitenkin aina luottaa: puhelin unohdetaan.

 

 

4. Kenen kanssa vietät joulua?

Tää on yhtä hankala kuin edellinen. Aiemmin joulu on mennyt aina samalla kaavalla, mutta viimeiset vuodet on vietetty milloin milläkin porukalla. Kaksi maata ja kaksi avioerolasta, do the math. Tänä vuonna vietän joulun Helsingissä kahden perheenpuoliskoni kanssa erikseen, ilman poikkista.

5. Millainen olisi unelmiesi jouluaatto?

Paljon lunta, minä, poikkis ja meidän neljä erillistä perhettä saman katon alla. Mummon kalapöytä, suomalaisia ja tanskalaisia jouluherkkuja. Koiranpentu lahjaksi.

6. Voisitko viettää joulua lämpimässä, vai pitäisikö jouluna olla lunta?

Voisin harkita reissuun lähtemistä, mutta luminen vaihtoehto olisi kivempi.

7. Paras jouluelokuva?

Apua. Ei mikään. En oo yhtään kiinnostunut joululeffoista tai oikeastaan mistään leffoista. (Tää on varmaan tosi outoa, syytän lapsuuttani.)

8. Lempi joululaulusi?

Ei tarvinnut miettiä edes sekuntia: Pavarottin Ave Maria. Ai herrajumala. Kuuntele vaikka ite.

 

 

9. Milloin koristelet joulukuusen ja miten?

Voih en oo koristellut kuusta niin niin niin pitkään aikaan! (Ks. kohdat 3 ja 4.) Sinä kauniina vuotena joskus tulevaisuudessa, kun vietetään joulua mun ja F:n yhteisessä kodissa, hankitaan kuusi ehkä viikkoa ennen joulua ja sitten tapellaan siitä, millaisia koristeita siihen laitetaan. F haluaa kaikkea outoa sekä eläviä kynttilöitä, mä kaikkea tyylikästä ja sähkövalot.

10. Jouluaskarteluvinkki?

En oo todellakaan askartelu- tai käsityöihmisiä, mutta voin lämpimästi suositella talvisen oksarykelmän sommittelua. Edistyneempi askartelija voisi suihkia siihen vaikkapa glittermaalia tai keinolunta.

Ihanaa joulunodotusta, söpöliinit! <3

Ai niin, pitäähän haaste laittaa tietysti eteenpäin. Punastus, täältä pesee.

---

10 days until Xmas.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Pages