Ladataan...
Nørrebro Summers

Vihdoin ja viimein: me ollaan muutettu uuteen kotiin. Eilinen oli uuvuttava, mutta maailman ihanin päivä. Mun piti ottaa muuttokuorman purkamisen kanssa iisisti, ei mitään kiirettä, pikkuhiljaa.

Yhdeksän tauotonta tuntia raatamista. En voinut lopettaa ennen kun saatiin olkkariin (jonne kuorma oltiin rahdattu) sen verran tilaa, että maton mahtui rullaamaan auki. Muuttokuorman purkaminen uudessa kodissa on vaan niin kivaa, ei sitä malta lopettaa ennen kuin jalat lähtee alta ja käsiin sattuu.

 

Kuva ei muuten ole lavastettu. F kantoi kitaran esiin ja alkoi rämpyttää heti, kun tuoli oltiin kaivettu taas esiin. Ja jätti sen tohon lojumaan kun kyllästyi - miehet.

 

Tänään on luvassa vähintään yhtä paljon duunia, kun loput tavarat etsivät paikkaansa uudessa kodissa.

Sohva saapuu iltapäivällä. Sen tulo jännittää ehkä eniten. Sohva on niin massiivinen osa olkkaria (ja elämää!), rukoilen että ollaan osattu valita oikean kokoinen ja sävyinen.

 

Mikäkö on meidän lempiharrastus? Kirjojen ostelu, ei niinkään niiden lukeminen.

 

Mitä tulee muuhun asuntoon; kaikki on yhä edelleen rempallaan. Maalaamista ja fiksaamista riittää seuraaviksikin viikoiksi. Ja nyt sen tosiaan tajuaa:

meillä ei ole mitään huonekaluja. Millekään ei ole paikkaa.

Akuuteimmin puuttuu tässä vaiheessa kunnon kirjahyllysysteemi ja pari laatikostoa. Myös keittiön täysremppa mahdollisimman pian alkaa tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta, nyt kun olen yrittänyt huonolla menestyksellä änkeä sinne meidän kamat.

 

 

Nyt siirryn loppuviikonlopuksi sisustuspuuhiin.

Hauskaa vappua kaikille! <3

(Sitä ei onneksi juhlita Tanskassa, joten voin keskittyä oleelliseen kotosalla.)

 

Vitriinin virkaa toimittaa toistaiseksi ikivanha kaappi, josta jo melkein luovuttiin.

 

P.S. Meikäläinen ei ainakaan omalta osalta edesauta blogeissa vallitsevaa kiilloteltua kuvaa elämästä. Bloggausnurkkaukseni, olkaa hyvät:

 

 

---

First morning in our new home!

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Ladataan...
Nørrebro Summers

Ei mun elämä sentään pelkkää remontointia oo, tai nettikaupoissa pyörimistä. Mä myös käyn töissä ja töiden jälkeen saatan piipahtaa vintageliikkeissä katsomassa oisko siellä mitään tuiki tärkeää ostettavaa uuteen asuntoon. Samalla pääsee harrastamaan hyötyliikuntaa ja leikkimään turistia.

Ja sitten menen jonnekin maalaamaan seinää.

Köpis tuntuu olevan monelle suosikkikaupunki ja kiinnostava viikonloppumatkojen kohde. Meikäläinen syttyi jostain syystä kaupungille tooooosi hitaasti. Veikkaan Köpis-karsastukseni johtuneen pohjimmiltaan siitä, että tiesin joutuvani muuttamaan tänne jos mun suhde söpön tanskalaisen jäbän kanssa etenee ja toimii. Paniikkihan siinä iskee, jos asuinkaupunki tuolla tavoin sanellaan kohtalon toimesta (ja se ei ees oo Barcelona).

Tanskanmaalle siis päädyin - huraa love - ja Kööpenhaminassa ollaan elelty nyt kymmenisen kuukautta.

Needless to say, Köpis hurmasi mut siinä missä tanskalainen mieskin, enkä haluaisi asua tällä hetkellä missään muualla maailmassa.  Nyt vasta alan kunnolla tutustua kaupunkiin, löytämään kivoja alueita ja paikkoja.

 

 

Yksi inspiroivimmista tavoista fiilistellä Köpistä on vintageliikkeiden kiertely; samalla kertaa näkee aina uusia söpöjä katuja ja pääsee penkomaan aarteita menneiltä vuosikymmeniltä. Vintageputiikkeja on melko helppo bongata jos turrealueilla ja keskustan tuntumassa liikkuu, niitä on mielestäni täällä paljon verrattuna vaikkapa Stadiin (tai sitten oon Stadissa aina niin laput silmillä, etten näe mitään).

Yksi tosi kiva on Retromania, jolla on kaksi liikettä, toinen Nørrebrossa ja toinen keskustassa.

 

 

Viimeisin vintageretkeni suuntautui juuri Retromaniaan, josta kylläkin palasin tyhjin käsin. Onneksi se toinen puoli, turreilu ja maisemien ihailu, tuli hoidettua kuntoon. Oli niin kiva laahustaa kaduilla laiskana ja ottaa pieni tauko viimeaikaisesta hullunmyllystä.

Jaksoi taas rempata ja pakata.

 

 

Copenhagen is a cool city and Retromania is a cool store.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Ladataan...
Nørrebro Summers

Aika on jumittanut jo kauan remppavaiheessa. Mä oon vähän kärsimätön sielu, joka haluaa saada kaiken sekunnissa valmiiksi. Eihän muutaman viikon remontti oo mitään, tiedostan sen.

Nyt on kuitenkin aika siirtyä seuraavaan ajanjaksoon, nimittäin huomenna on edessä muutto uuteen kotiin (iik huomenna!!). Yhä edelleen on paljon pientä tehtävää ja viimeisteltävää, mutta nyt alkaa jo valo pilkahdella tunnelin päässä.

Mun puolesta joku olisi voinut pakata mun tavarat ja kantaa ne vimpan päälle fiksattuun ja kiillotettuun uuteen asuntoon mun lekotellessa pitkällä kylpylälomalla - mutta koska elämä vaan ei mee niin, on tää just hyvä näin. Se tunne, kun korkataan pullo viiniä uudessa kodissa ja kilistellään kovan työn tulokselle, saattaa olla aika palkitseva.

Huomenna. Tai ainakin viikonlopun aikana.

Viimeaikojen suurimpia edistysharppauksia on ollut erkkerin palauttaminen loistoonsa. Oli niin mahdottoman jännää ja juhlavaa, kun saatiin se purettua suojauksistaan ja kantaa uusi, juuri kyseistä paikkaa varten hankittu penkki sen omalle paikalle. Nyt näkyvillä on siis erkkerin tulevan sisustuksen kalpea luuranko; tarkoituksena on maustaa ikkunan edusta väreillä säilyttäen kuitenkin tilan ilmavuus ja avaruus.

 

 

Ikkunan karmit täytyy vielä maalata ja joku taisi mainita patterimaalista jotain, mutta se on hienosäätöä sitten kun kaikki muu on jo reilassa. Suunnittelen ulkoistavani tehtävän kullalleni, ja keskittyväni itse sisustustyynyjen ja kukkaruukkujen värikoordinointiin.

 

 

Mitäs pidätte uudesta penkkitulokkaasta?

---

The bay window got a bench buddy.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Pages