Ladataan...
Nørrebro Summers

Sotku. Epäjärjestys. Kasa sekalaista roipetta täällä, toinen tuolla.

Tosi pienestä on kiinni asunnon yleinen viihtyvyys ja mun mielenrauha. Oon yrittänyt väkisin opettaa itseäni ja sittemmin myös poikaystävääni raivojärjestelmällisiksi ihmisiksi. Ilman minkäänlaista menestystä. Me ollaan tavaran lojumaan jättäjiä, eikä siitä mihinkään pääse.

Kun lopulta oon alkanut hyväksymään kohtaloni sotkupetterinä, oon voinut ruveta etsimään vaihtoehtoista ratkaisua ongelmaan. Jos ei meikäläisen pinttynyt tapa oo muutettavissa, muutetaan sitten kodin ratkaisuja.

Muutosta alkaen oon bongaillut meidän uudesta kodista mahdollisia kaaospesäkkeitä; niistä kun ei ikinä etukäteen arvaa, mihin muotoutuu. Ja ei niiden paikallistaminen kovin hankalaa oo ollut. Epämääräisiä myttyjä löytyy kolmesta paikasta: eteisen lipaston päältä (siirtyi sinne keittiöstä, kun lipasto saapui paikalle), ruokapöydän toistelta puoliskolta ja niinikään makuuhuoneen lipaston päältä.

 

 

Minä fiksuna naisena en lannistu sotkulle, vaan se lannistukoon mulle. Ensimmäinen epäjärjestyksenestohankinta oli kipponen eteisen lipastolle. Ja se perhana toimii. Nytkään pöydällä ei loju yhtäkään epämääräistä härpäkettä, vaan kaikki on päätynyt kulhoon.

Kulho oli vieläpä sellainen, mitä olen kuolaillut jo varmaan vuoden verran, mutten ole viitsinyt ostaa. Nyt oli ostokselle painava syy, joten se kotiutui viimein.

 

Niin houkuttava majapaikka kulho on, että F:n lompakko piileskeli siellä salaa yhden kokonaisen päivän herran ollessa itse toisaalla.

 

Seuraavaksi hankinnassa kaksi kulhoa lisää kodin muihin sotkumagneetteihin.

P.S. Jotten tuudittaisi ketään sotkuista kohtalontoveria liian auvoiseen tulevaisuudenkuvaan, kerrottakoon, että tässäkin systeemissä on aukkonsa. Nimittäin näillä kipoilla on taipumuksena täyttyä. Jonain päivänä huomaat, ettei sinne enää mahdu mitään ja kulhon sisällys näyttää kauhealta. Sitten se on pakko perata ja tyhjentää - onneksi moiseen kauhukuvaan menee onneksi yleensä jokunen kuukausi aikaa.

---

I bought a bowl for our mess.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Ladataan...
Nørrebro Summers

Pienen päivityksen kokenut erkkerin sisustus vilahti jo jossain aiemmassa postauksessa. Koska kotihommat eivät ole nyt edenneet muualla juuri lainkaan (vitriiniä lukuunottamatta), ajattelin rakkaan ikkunasyvennykseni ansaitsevan taas oman postauksensa. Ja koska mua ei suoraan sanottuna juuri haittaisi kirjoitella sisustusblogin sijaan erkkeriblogia.

 

 

Kuten oon ennenkin näpytellyt, on ikkunan edustalla oleva sohva ja sen ympäristö mun valtakuntaa. Muuton aikoihin hävisin jonkun toisen kädenväännön ja sain luvan sisustaa alueen täysin oman mieleni mukaisesti. Ja niin tosiaan teinkin. Erkkerin evoluutiota voi seurata sen oman tagin alta.

Ainut varta vasten tilaan ostettu huonekalu on tuo Bahnen sohva, muuten kaikki on löytynyt meiltä entuudestaan tai ajautunut paikalle sattumalta.

 

 

Tällä hetkellä sohvapöydän virkaa toimittaa tilapäisesti Kartellin Sparkle-jakkara. Sen verran rupesi tökkimään aiemmissa postauksissa vilkkunut lohenvärinen pinkki viltti, että noukin uuden siniharmaan tilalle.

Lisäksi löysin H&M Homen alelaarista tuon keskimmäisen tyynyliinan. Oon muuten ennenkin mankunut siitä, miten hankalaa on löytää kivoja koristetyynyliinoja ilman sisuksia mistään muualta kuin Henkkamaukalta. Uskomatonta.

 

 

Kasveja ikkunasyvennykseen ja sen välittömään läheisyyteen ilmaantuu kuin taikaiskusta. Ostelen niitä vaivihkaa itse ja kaveritkin on niin söpöjä, että kiikuttaa nykyään viherkavereita tuliaisiksi. Erkkeri vaikuttaa olevan optimaalinen paikka kasveille, niin eloisasti kaikki yksilöt nurkkauksessa voivat.

Erityismaininnan ansaitsee katosta roikkuva muratti, joka kasvoi jo niin pitkäksi, että se pistettiin kapuamaan ylöspäin ja toiseksi ylimmällä hyllyllä rehottava mikälie.

 

 

Viihdyn nurkkauksessani niin hyvin. Tätäkin postausta taas sohvaltani naputtelen ja kuuntelen sisäpihan puolelta kantautuvaa lintujen viserrystä. Idyllistä suorastaan.

Mitä mieltä olette:

sopiiko erkkeriin paremmin aiempi väriloisto, vai onko uusi hillitympi versio parempi? Tai olisiko paras vaihtoehto kenties jotain siltä väliltä? Itse en osaa ollenkaan päättää, joten veikkaan että nurkkaus tulee vielä vaihtamaan olomuotoaan useaan kertaan. Vinkit ja mielipiteet ovat siis tervetulleita.

 

 

Kivaa viikkoa kaikille!

---

My corner has gotten a little makeover.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Ladataan...
Nørrebro Summers

Haluan ja haaveilen paljon. Haahuilen säännöllisesti erilaisissa liikkeissä, katselen vaan, suunnittelen ja unelmoin. Ja lähes aina se riittää. "Sä et ikinä ostaa mitään", poikaystäväkin usein ihmettelee. Kunnes eräänä päivänä ostimme yhdessä suuren asunnon, joka ammotti tyhjyyttään. Muutamassa nurkassa tönötti kiusaantuneen oloisena pikkuruinen, johonkin entisistä kodeistamme hankittu esine.

Oli aika ostaa hemmetisti kaikkea, ja tiristää mielen perukoilta ulos menneiden vuosien hankkimattomat haaveet ja siirtää ne oikealle ostoslistalle. Tyydyttävää, mutta yllättävän uuvuttavaa.

Oon sydämenmuotoisin silmin katsellut mummoni vanhaa, sinistä vitriinikaappia hamasta lapsuudestani asti. Siinä on aina jotain niin tunnelmallista ja juhlavaa, kun juhlapyhinä tai kahvikutsuilla kaivetaan vitriinistä hienommat astiat esiin.

Tahdon samanlaisen. Sitten jonakin päivänä, kun mulla on ikioma, oikea koti.

 

 

Se päivä on viimein koittanut ja ehkäpä suurin sisustushaaveeni, vitriinikaappi, on saapunut kotiin.

Meinasin pitää teitä vitriinijännityksessä siihen saakka, kunnes saan sen sisuksen täydelliseen ojennukseen, mutta menköön. Tämä juhannusviikko on ollut blogissa niin hiljainen kiireistä ja sisustusanemiasta johtuen, että ansaitsette nyt jotain mehevää.

 

 

Vitriini löytyi kuukausien pakonomaisen väijymisen jälkeen nettihuutokaupasta. Koettiin myös keskivertoa pahempi parisuhdekriisi asian tiimoilta, kun herraseni alkukesästä unohti huutaa erään löytämäni täydellisen vitriinin. Ei puhuttu varmaan 16 tuntiin kyseisen episoidin jälkeen. Onneksi tarinalle saatiin onnellinen loppu ja huudettiin tämä kaunokainen pari viikkoa sitten.

Kyseessä on massiivinen huonekalu, jolla on korkeutta reippaasti yli kaksi metriä. Antiikkia se ei ole, vaan ah-niin-muodikkaasti vanhahtavan näköiseksi maalattua puuta. En ole lämpimien vaaleiden tai luonnonvalkoisen ylin ystävä, joten pähkäilen josko maalaisimme tuon ihan valkoiseksi. Toisaalta nykyinen väri on aika hauska. Nähtäväksi jää.

 

 

Vitriini täyttää kaikki sille asettamani vaatimukset:

riittävästi kokoa,

riittävästi hyllyjä,

ovet ja sivut alas saakka lasia,

mutta hyllyt puuta.

Olen kertakaikkisen rakastunut.

 

 

Seuraavaksi alkaa siis pikkuhiljaa vitriinin sisustusoperaatio. Se on aivan liian kaunis (ja läpinäkyvä...) minkäänlaiseen epäjärjestykseen. Täytynee myös tehdä F:lle jonkinmoinen kartta sen sisällöstä, jotta osaa laittaa astiat takaisin paikoilleen. F on viimeksi tyhjentänyt tiskikoneen ja näitä kuvia blogiin ladatessani huomasin, että siellähän on juttuja väärillä paikoilla ja lisäksi pari vitriiniin kuulumatonta lasia. APUA.

 

 

Toivottavasti kaikilla oli ihana juhannus! <3 Kivaa sunnuntaita, puss.

---

We've got a new huge glass-door cabinet and I'm in love with it.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

BLOGIPOLKU

BLOGIT.FI

Pages