Ladataan...
Nørrebro Summers

Kappas, täältä pukkaa taas asukuvaa. Never say never. Nyt moiseen puuhaan innosti sunnuntaikävelyllä ohittamamme hieno graffitiseinä. Ja se, että mulla oli päällä mun lempiasu:

lähes jokapäiväinen musta Köpis-univormu.

Asun vaatekappaleet toki vaihtelevat, mutta lopputulos on yleensä aina samankaltainen. Haahuilen ympäriinsä mustan eri vivahteissa, joskin saatan villiintyä ja maustaa kokonaisuutta vaikkapa muun värisillä kengillä tai koruilla. Ehkä jopa beigellä tai tummansinisellä paidalla. (Tänään ostin muuten oranssin t-paidan, herran pieksut!)

Köpiksessä tyylipeilikuvia kävelee paljon vastaan. Eikä ihme - setti vaan toimii. Ja on niin mukava, kätevä, aina helposti yhdisteltävissä ja muokkailtavissa.

Mustalla ei voi mennä vikaan. Ei vaan voi. Ainakaan pahasti.

 

 

Tämänpäiväiseen asuun kuului useita Mallorcan tuliaisia. Riehaannuin kaupoilla vikana reissuvuorokautena ja hankin mm. kuvissa näkyvät valkoiset Niket (jotka olivat Espanjassa puolet halvemmat kuin Tanskassa), hapsulaukun ja korvikset.

Aurinkolasit on Stadin ostos.

 

 

Nørrebrossa ehkä parasta on muuten sen yllättävyys: et koskaan voi tietää, löytyykö seuraavan kulman takaa tyylikäs hipsterialue viinibaareineen vai rosoisempi sivukatu, jolla ei kannata yksin pimeän aikaan liikkua.

Minne ikinä katsotkaan, löytyy sieltä tosin melko varmasti pyöräilevä mustiin pukeutunut blondi lenkkareissa.

 

 

Aurinkoista sunnuntaita! <3

---

Black on black on black. This is my Copenhagen uniform.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Ladataan...
Nørrebro Summers

On ihmisiä, joilla on vahva, selkeä, luotettava tyylisilmä. Sellaisia ihmisiä, jotka osaavat kehitellä päässään upeita sisustusvisioita ja toteuttaa ne. Ja sitten on meikäläinen. Jonka bravuurina on lähinnä ongelmanratkaisu.

Täydellisenä esimerkkinä mun prosessista mainittakoon vaikka se, että koko meidän olohuoneen sisustus rakennettiin second hand -maton ympärille. Rakastetaan sitä mattoa, haluttiin se olkkariin ja tehtiin muut valinnat mattoa silmällä pitäen. Kaikkien hankintojen piti sopia mattoon. Matto oli tärkein, numero ykkönen. Saatiin tällä viikolla olohuone valmiiksi ja kun katselin lopputulosta... joo ei kyllä sen maton on nyt lähdettävä.

Olohuoneen sisustuksen alkuperäinen kulmakivi on siis poissa - toisaalta vaihtokaupassa sain unelmieni olohuoneen. Joskin vähän erikoisempaa kiertotietä.

 

 

Huoneen kuninkaana patsastelee harmaa Bolian sohva. Sohva valittiin ulkonäön lisäksi sillä perusteella, että sille oli mukavasti mahduttava kaksimetrinen mies tyttöystävineen. Ahtaiden sohvatuskastumisten ja tönimisen aika on ohi.

Nettihuutokaupasta löytämämme konjakinvärinen nojatuoli oli uuden asunnon eka huonekalu. Keltainen rahi ja mustajalkainen marmorisohvapöytä puolestaan ovat upouusia hankintoja.

Julisteseinästä kirjoittelin enemmän jokunen päivä sitten, postauksen voi lukea täällä.

Puinen kasviruukku on kirppislöytö noin vuoden takaa. Yksi kaikkien aikojen lempiostoksiani, josta en varmaankaan ikinä luovu.

 

 

Pöydän asetelmavirityksellä on tunnearvoa:

matalan puisen vadin meille antoi mun mummo (en tähän saakka ole keksinyt vadille mitään sopivaa paikkaa, joten se on vaan lojunut kaapissa), kahvikuppi on kirppislöytö Helsingistä, siinä majailevat minikaktukset sain poikkikselta ja suurempi kaktus ruukkuineen on lahja ystävältä. Kiva, että nämä muutamat esineet saivat uuden sohvapöydän myötä vähän näkyvämmän sijoituspaikan meidän kodissa.

Mielestäni puinen vati ja koruton asetelma tuovat pöydälle sopivaa maanläheisyyttä. Ilman asetelmaa marmorinen pöytä näytti hieman liian koreilevalta muuten melko hippi/bohohenkisessä nurkkauksessa.

 

 

Timanttiamppelit ovat mulle se kaikista rakkain yksityiskohta nurkan sisustuksessa. En vieläkään voi uskoa tuuriani, että löysin moiset aarteet.

Kitarasta sisustuselementtinä tykkään myös. Olkkarissa majaili jonkin aikaa peräti kaksi poikkiksen kitaraa. Onneksi F halusi siirtää niistä uudemman (ja rumemman) turvallisempaan säilytyspaikkaan.

 

 

Testattu on ja olohuoneen sohvalla teemukilliset ja aamiaisleivät maistuu paremmalta, kirjojen juonet tuntuu koukuttavammilta ja viltit lämpöisemmiltä kuin muualla. On varmaan ihan syntistä kirjoittaa näin, mutta odotan jo salaa syksyä ja kodikkaita kynttiläiltoja sohvalla. Ehkä punaviinilasillisen kera.

Nyt toivottavasti maltan ja ehdin keskittyä paremmin muun kämpän retuperälle jääneeseen sisustusprokkikseen, kun itselleni tärkein kodin osio on valmis.

 

Erkkeristä ei tällä kertaa enempää, ikkunasyvennysfaneile löytyy juttua ikioman taginsa alla.

 

LUE MYÖS NÄMÄ:

Kuvia sisustusmatkan varrelta

Kotikierros 3/3: Olohuone ja ruokailuhuone

Olohuoneen vaaleanpunainen tulokas

---

Our living room decoration is DONE.

---

FOLLOW: Facebook - Bloglovin' - Snapchat & Instagram @marjapilami

Ladataan...
Nørrebro Summers

Että sellainen viikko! Oli varmaan tavallistakin tiukemmin aivot narikassa loman aikana, niin tahmaista oli arkirytmiin ja normaaliin elämään palaaminen tällä kertaa. Muistutus itselleni:

ensi kesänä lomailen sitten vihoviimeisenä ajankohtana, ettei tarvii olla yksin toimistolla kaikkien muiden lekotellessa vapailla. Ja voisin kanssa ajoittaa paluuni vaikka tiistaille tai keskiviikolle, tää viiden päivän arkiputki huhhuh.

Mutta nyt on hyvä. Perjantai. I made it.

 

 

Viikkoon on mahtunut paljon hyviä ja hauskoja hetkiä, mahtavaa olla kotona. On myös tullut kyseenalaistettua oma mielenterveys tai vähintäänkin karma useaan kertaan.

Vaikkapa silloin, kun vietin päivän harsohameessa, joka 45 sekunnin välein nousi vesirajan yläpuolelle. Ja silloin kun se sama hame uhkasi koitua kohtalokseni pyöräillessä (”vyötäröstä alaspäin alastomana pyöräillyt nainen menehtyi menetettyään kulkuvälineensä hallinnan”).

Silloin ei niinkään, kun muistin työkoneen salasanan moitteetta maanantaiaamuna – mutta silloin kyllä, kun torstaina tarttin yhtä toista salasanaa ja se oli tyystin kadonnut päästäni. Miten mulla voi olla näin pahoja muistivaikeuksia 31-vuotiaana?!

 

 

Eräänä iltana valitin sohvan pohjalta totaalista uupumustani F:lle ja viittä minuuttia myöhemmin tyhjensin tehokkuuspuuskassa meidän vitriinin, pakotin poikkiksen siirtämään sen toiseen paikkaan ja laitoin astiat takaisin hyllyille. Joo ei tää tässä toimi, siirretään takaisin.

Kaadoin myös jakkaran meidän lattialle. Nyt kohdassa, johon terävin kulma osui, on puolen sentin syvyinen reikä. (Sama pahan onnen jakkara tietysti, joka on aiemmin mm. kierinyt asfaltissa ja iskeytynyt oveen.)

Niin monta mun vitsiä ja letkautusta on ymmärretty tällä viikolla väärin, etten kehtaa edes muistella. Parempi jättää sarkasmi vähemmälle – etenkin kirjoitettuna, väsyneenä ja ilman hymiöitä.

Ainakin kolme mun kasvia tekee kuolemaa loman jäljiltä.

Ja kun multa kysyttiin ilman ennakkovaroitusta ”Missä työtehtävässä sä näkisit itsesi seuraavan parin vuoden aikana?” mä vastasin ”Krraaah.”

 

 

Ihanaa viikonloppua, söpöliinit! <3

---

Getting back to normal life after vacation is nice but tough.

---

FOLLOW NØRREBRO SUMMERS HERE:

FACEBOOK

BLOGLOVIN'

Pages