Ladataan...
Nørrebro Summers

Kuten tiedätte, oon yrittänyt tässä viime aikoina ryhdistäytyä ihmisenä ja rahankäyttäjänä... joka siis meinaa sitä että mun on pitänyt luopua muun muassa tiistai-iltojen maistelumenuista fuusiorafloissa ja muista mukavan arjen perusedellytyksistä. Ja keksiä tilalle jotain, koska muutenhan mä nääntyisin nälkään ja tylsyyteen. No joo, leikki sikseen - mä rakastan ruokaa ja ulkona syöminen on mun mielestä vaan ihan parasta, enkä oo osannut hommaa säästökuurinkaan aikana lopettaa. Ja onneksi ei tartte! Köpiksestä löytyy (kun vaan tarpeeksi tunnollisesti etsii) myös superkivoja edullisia ruokapaikkoja.

Tässä muutama suosikki, joissa saa massun täyteen alle 20 eurolla. (Pääset klikkailemaan ravintolan sivulle kunkin otsikon kautta.)

 

 

Ssam - Korealaista Vesterbrossa

Millainen mesta? Mun uusi ykkössuosikki, nytkin kuolaan tuota yllä olevaa kuvaa. Paikka on oikein viihtyisä ja sieltä saa viiniä, eli kelpaa siis myös pidempään dinnerisessioon.

Mitä kannattaa syödä? No ainakin kimchia! Ja jos mä oisin sä, niin ottaisin bibimbap-annoksen. En oo vielä maistanut Ssamin coctaileja, mutta ne näyttää kanssa iiihanilta.

Muuta tärkeää? Paikka on super duper suosittu, eli muista pöytävaraus.

 

 

Grillen - Burgereita eri puolilla kylää

Millainen mesta? Grilleneitä löytyy nykyään vähän sieltä täältä Köpiksestä. Kivan rento burgerimesta - ja ah, hyvää! Paikka on yleisesti ottaen poikaystävien suuressa suosiossa.

Mitä kannattaa syödä? Bursan kylkeen curly fries ja chilimajoneesi sekä pirtelö, if you're feeling sinful.

Muuta tärkeää? Tahtoisin vaan mainita, että yllä olevassa kuvassa näkyy erään työillan tiimiruokailu, ei mun yksinäinen lohtumättö for one.

 

 

Maui Poke - Kaupungin parhaat poket Nørrebrossa

Millainen mesta? Jos pokekulhohammasta Köpiksessä kolottaa, älä anna kenenkään johdatella sua muualle kuin Mauiin. Uusi ihana pokeravintola erään Nørrebron viihtyisän hengailukadun varrella. Mikäli pokekulhohampaan lisäksi myös drinkki- tai viinihammas vihloo, niin Mauista pääsee ruokineen pujahtamaan sisäkautta viereiseen cocktailbaariin.

Mitä kannattaa syödä? Heat Wave!!! Mielellään isona versiona <3

Muuta tärkeää? En oo ikinä eksynyt paikalle pahaan ruuhka-aikaan, mutta etenkin viikonloppuiltaisin kehottaisin suuntaamaan pokelle mahdollisimman aikaisin, mikäli pöytä kiinnostelee. Samalla voi sitten jatkaa iltaa cocktailbaarissa tai jossain muussa lähikatujen söpössä kuppilassa.

 

 

Punjab - Itkettävän ihana intialainen buffa Valbyssa

Millainen mesta? Jos sulla on tosi_kova_nälkä niin suuntaa Punjabiin. Paikka on just sen näköinen, kuin intialaisen buffetin kuvitteletkin olevan (ei siis sovelias romanttisille treffeille tai muotibloggareiden Insta-brunssille), mutta ruoka on sanalla sanoen taivaallista. Ja sitä on_niin_paljon_erilaista. 

Mitä kannattaa syödä? Kaikki. Mene vatsa tyhjänä, mielellään lähes nääntyneenä.

Muuta tärkeää? Buffa on erityisen edullinen perjantaista sunnuntaihin klo 12-16. Täydellinen syy hankkia pieni krapula, tai eikun siis...

 

 

Forno a Legna - Pizzataivas Frederiksbergissa

Millainen mesta? Paikka on pikkuinen ja sisustukseltaan koruton, pizzat tarjoillaan laatikoista ja juoma on parhaimmillaan viileähköä. Mutta palvelu on loistavaa ja tätä parempaa pizzaa et Tanskasta löydä! Piste.

Mitä kannattaa syödä? Lohta, simpukoita ja katkarapuja notkuva Mare. Oi nam.

Muuta tärkeää? Ravintolan ruuhka-ajan ulkopuolella pääset ikkunapöytään katselemaan kaupungin vilinää ja saat pizzasi vartissa. Jos taas oot liikenteessä samaan aikaan kuin kaikki muut ruokailijat, sulla on kova nälkä, etkä halua venata pizzaasi tuntia... harkitse kahdesti. Paikka on suosittu, oikein hyvästä syystä.

 

 

Slurp Ramen Joint - Keskustan (ehkä maailman) siistein ramenmesta

Millainen mesta? Koruton, pirun trendikäs, hektinen, äänekäs, mutta silti viihtyisä ja intiimi. Menu on simppeli ja ramenit out of this world. Hauskan freesin silauksen tuo Slurpin asiakaspalvelu: henkilökunta ihan keittiöstä saakka huikkaa moikat ja heipat saapuville sekä lähteville asiakkaille.

Mitä kannattaa syödä? Kolmesta ramenvaihtoehdosta mikä vaan, mutta muista myös kysäistä mikä on tän hetken musta hevonen; special ramen.

Muuta tärkeää? Slurp on tällä hetkellä kaupungin kuuminta ramenhottia ja lähes aina täynnä. Pöytävarauksia ei paikassa oteta vastaan, eikä raflan sisällä saa pyöriä odottamassa, varaudu siis seisoskelemaan kadulla lämpölampun alla kunnes vuorosi tulee. (Slurp pidättää myös oikeuden heivata ruokailun lopettaneet asiakkaat pihalle, mikäli vuoroaan odottavien jono on pitkä.)

---

Tuosta, eiköhän näillä nälkä lähde! Listatut raflat on vieläpä ripoteltu eri puolille kaupunkia, eli voi kätevästi yhdistää kaksi mahtijuttua: turreilun ja syömisen. 

---

Some affordable Copenhagen restaurant tips! You'll get your belly full for less than 20€ / 150DKK. Yums.

---

 

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

Ladataan...
Nørrebro Summers

Tänään tapahtui kaksi asiaa:

1. Luin Jonnan ihanasta blogista seuraavan lauseen: Tästä blogistakin on muotoutunut kuin huomaamatta ”Satunnainen päiväkirja stressiin sairastuneen ihmisen elämästä”. Voitte lukaista Jonnan mietteet alkuperäisestä lähteestään, mutta tuo lausahdus kolahti jotenkin ihan älyttömän kovaa. Sanat kuulostivat rohkeilta, ne yllättivät värikkäiden lomakuvien keskellä, ja olivat just sitä mitä mä en oo osannut pukea sanoiksi tai oikein ajatuksiksikaan - mutta joka on vellonut elämäni yllä viimeiset puoltoista vuotta.

Yök, stressi. Minäkin olen sairastunut stressiin. Tähän saakka oon painanut hommaa tällaista tää uranaikkosena olo vaan taitaa olla -villasella.

2. Älkää kysykö miksi, mutta vietin kahdeksan tuntia raihnaisessa takahuoneessa lähes vuosikymmenen itseäni nuoremman tyypin kanssa r'n'b:ta kuunnellen ja joululahjoja paketoiden. Niiden tuntien aikana ehdittiin ruotia läpi muun muassa baarit, ramenmestat, kuntosalit ja julkkikset. Mun elämän tavanomainen oravanpyörä tuntui niin, niin kaukaiselta - ja päivän ainoa huolenaihe oli teippitelineen vereslihalle raastama peukalo. 

 

 

Kun paketoin viimeisen lahjan ja samalla työpäiväni ja astuin ulos pimeään alkuiltaan, tuntui tosi erilaiselta kuin pitkään aikaan. Siis tosi pitkään aikaan. Niskaa jomotti, peukaloa kirveli, mutta päätä usein painava rengas oli löysistynyt. En sano, että tahdon pakata lahjoja kokopäivätyökseni forever, mutta jotain siinä tunteessa on, kun voi karistaa duunihommelit mielestään ja harteiltaan heti töistä lähtiessä. Ei refleksinomaisesti jo ala-aulassa kaiva kännykkää esiin ja tsekkaa maileja. Olin ihan poikki, mutta sitten en kuitenkaan.

Tää päivä sen viimeistään silmieni eteen liisteröi: oon ollut stressikroonikko jo todella pitkän aikaa. Ei siitä pääse mihinkään, sellainen särö mussa on. En tiedä vielä miten ihmeessä riivin itseni ylös tästä suosta, pysyvästi kuivalle maalle, eroon päätä puristavasta renkaasta. Mutta kyllä mä jotenkin sen teen, on pakko. Tätä mä nimittäin haluan, jaksaa raskaankin päivän jälkeen vielä kirjoittaa, ajatella, olla läsnä, elää. Ehkä ääneen myöntäminen on ekoja askeleita oikeaan suuntaan.

Ja huomenna mä lähden vielä toiseksi päiväksi paketoimaan lahjoja <3

---

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta

Ladataan...
Nørrebro Summers

En etukäteen suunnitellut kahden viikon mittaista blogitaukoa, mutta jotenkin siinä vaan kävi niin. Viimeksi avasin tän tyhjän tekstiruudun viikko sitten ja suljin sen saman tien - ei vaan irtoa. Oon roikottanut kulisseja kaksin käsin pystyssä koko syksyn ajan ja nyt kun ei enää tartte, teki hyvää päästää blogi- ja somelangoista hetkeksi kokonaan irti. En oo kokenut velvollisuudentunnon kolkutteluja lusmuamisen johdosta, vaan pelkästään helpotusta hiljaisuudesta. Ja jos totta puhutaan, mulla ei kerta kaikkiaan oo ollut aikaa mihinkään ylimääräiseen. Viimeiset viikot on olleet hullua painamista päivästä toiseen.

 Mitä kaikkea tässä on ehtinyt tapahtua?

 

 

Vietin neljä yötä Stadissa. Kaksi niistä yksinäni ketjuhotellissa, yhden ystävän sohvalla (jolle F aamun tunteina ilmapatjaltaan myös kömpi) ja yhden sviitissä kattojen yllä.

Kävin Tampereella ja matkustin sieltä takaisin Helsinkiin junalla. Olin odottanut tuota matkaa kuin kuuta nousevaa (rakastan junailua!), mutta kokemus olikin klaustrofobisen kaamea. Miksei mua varoitettu, että junassa on noin täyttä? Miten niin muka en saa rauhassa katsella omasta loossistani maalaismaisemaa?

Purskahdin lentokentällä niin lohduttomaan itkuun, että säikytin itsenikin. Just sillä hetkellä en ollut kovinkaan varma mistään muusta kuin siitä, että mun pitäisi jäädä Helsinkiin.

Tein töitä iltaisin ja viikonloppuisin, annoin puhelimen kasvaa käteen kiinni. Oli parisen viikkoa, joiden aikana näin joka ikinen yö untakin pelkästään duuneista. Se oli uuvuttavaa.

Nukuin yhden viikon surkeasti ja yhden ihan pirun hyvin.

En ehtinyt tuhlaamaan rahaa.

 

 

Paitsi lentoihin. Lennän taas Bangkokiin tammikuussa, muuta en siitä reissusta vielä tiedäkään. (Eli eräskin dilemma on taas ratkaistu.)

Vietin paljon aikaa ja join paljon jonkin verran viiniä ystävien kanssa. Niistä ei onneksi tarvinnut tinkiä, vaikka muuten teki aikataulun kanssa tiukkaa.

Podin jatkuvaa sushihimotusta.

Suunnittelin Susan kanssa minne me voitais muuttaa asumaan siinä vaiheessa, kun kasvetaan isoiksi ja ostetaan talot. Ei päästy ihan vielä yhteisymmärrykseen. 

Koristelin toimistolla meidän osaston jouluiseksi, liimailin kultaisia tähtikoristeita seinään. Himassa en jaksanut kastella kasveja. Tai pestä pyykkejä.

Join paljon, paljon kahvia.

Söin liikaa suklaata, vaikkei pitäisi.

Saunoin. Ja päätin että jatkossa panostan talvisin useammin saunalliseen hotellihuoneeseen.

Muutuin ihmiseksi, joka petaa sänkynsä aamuisin. Se tasapainotti sitä, etten pyykännyt ja olin muutenkin hulttio himassa.

Ihanaa viikonloppua <3 Palataan pian!

---

Muistathan seurailla joko FacebookinBloglovinin tai Instagramin kautta <3

Pages