3 x tuote jota en käyttäisi

Tänään vähän kriittisempää tekstiä muutamista tuoteryhmistä, joita on taas viime aikoina tullut ihmeteltyä. Eli tässä kolme kosmetiikkatuotetta, joitan en käyttäisi, ostaisi tai edes kokeilisi (samaisessa järjestyksessä).

Fluoriton hammastahna

Jossain vaiheessa markkinoille purskahti iso määrä erilaisia fluorittomia hammastahnoja, joita markkinoijat ehkäpä esittelivät luonnollisina vaihtoehtoina fluorillisille ja ksylitolisille hammastahnoille. Mutta mikä hammastahnan funktioksi enää kaiken tämän riisunnan jälkeen jää? Itse ainakin vaadin hammastahnaltani ainakin sitä fluoria, joka parhaimmassa tapauksessa paikkaa alkavan reiän ja ksylitolia, joka myöskin, kuten jokainen suomalainen tietää, estää reikiintymistä (ja joidenkin yliopiston labrassa kuultujen huhujen mukaan vähentää suusyövän riskiä). Koska syön usein ksylitol-purkkaa, kestän ksylitolittoman hammastahnan, mutten hyvänen aika fluoritonta ikinä.

glamglow glittermask.jpg

Kahvikuorinta-aine

Okei, no tämä ei nyt varsinaisesti ole tuote, jota en käyttäisi, vaan enemmänkin jotai en ostaisi. Sillä mitäpä jätettä sitä tulisi päivittäin enemmän kuin käytettyjä kahvinpuruja? Ja mistäpä tulisi täydellisempi ja ekologisempi kuorinta-aine, kuin käytetyistä kahvinpuruista + oliivi-, kookos- tai rypsiöljystä? Miksi ihmeessä siis maksaisin maltaita kahvinpuruista, joista en edes ottaisi kaikkea hyötyä irti juomalla ja kuorimalla ihoni vaan vain kuorimalla. Makes no sense at all. Toki jos himokuorija ei ole himokaffettelija, se on sitten asia erikseen.

Glitter-kasvonaamio

Apua. Siis oikein sydän tykyttää kun ajattelenkin näitä juuri tällä hetkellä somessa viliseviä glitter-naamiokuvia. GlamGlow lanseerasi tässä lähiaikoina ah niin söpön ja glitterisen Glittermask-kasvonaamion (ja ihan vähän aikaa sitten vielä pari lisää My Little Pony -teemalla huoh), enkä oikein voi vieläkään uskoa silmiäni. Mik-si ih-mees-sä?

Tässä on niin monta kysymysmerkkiä. Ensinnäkin se, että kun haluat rentoutua ja tehdä itsellesi ihanan hemmottelevan ja ihoasi syleilevän ja hoitavan kasvonaamion, miksi ihmeessä haluaisit levittää kasvoille samalla muovinpalasia, joilla ei ole mitään muuta tehtävää kun näyttää kivoilta? Iho ei saa siitä mitään ekstraa, ehkä jopa päinvastoin.

Toisekseen, miksi GlamGlow maailman muovimäärän ollessa tapetilla haluaa pistää vielä vähän pökköä pesään ja tehdä tälle pallolle vielä vähän lisää turhaa jätettä ja haitallista mikromuovia? Onneksi naamio on sentään peel off -muotoa eli se vedetään kuivumisajanjälkeen irti ja toivottavasti jokainen käyttäjä heittää sen roskikseen, ei huuhdo viemäristä alas maailmaa tuhoamaan.

Mitä mieltä te näistä jutuista olette?

Kommentit (48)
  1. Hyvä postaus!

    Mutta tosiaan edellä mainittujen kahvinpurujen lisäksi ei myöskään ruokaöljyjä saisi laskea viemäriin.

  2. Sanonpahan vaan..
    28.6.2018, 13:28

    Mun 38-vuotias sisko on kayttanyt fluoritonta hammastahnaa n. 10 vuotta, silla ei koskaan ole ollut yhtaan reikaa, eika hammaslaakarin tarkastuksissa edes hammaskivea. Itse kaytin fluoritonta tahnaa n. 6kk ja hampaat tuntui erityisen puhtailta, eika hammaskivea tullut. Sen jalkeen nyt muutaman kuukauden on kaytossa ollut taas fluorillinen hammastahna ja hammaskivea on taas alkanut kertya. Tanaan paatin menna kotimatkalla ostamaan taas fluoritonta tahnaa, hauska sattuma etta tormasin tahan ketjuun juuri nyt. 😀

    1. Yhden ihmisen kokemuksiin ei voi perustaa väestätason suosituksia. Siskosi on onnekas, koska todennäköisesti hänen syljen koostumus suojaa hampaita reikiintymiseltä ja tämän lisäksi hän ei todennäköisesti napostele. Hammaskiven muodostumiseen ehkäisyyn auttaa parhaiten hampaiden hyvä mekaaninen puhdistus sisältäen myös päivittäisen hammasvälien puhdistuksen.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *