5 henk.koht. faktaa

NUDE

Tällä kertaa jaan juttuja, jotka eivät kyllä liity kauneuteen. Hypätään siis hetkeksi lifestylen puoleen! Rustasin teille pari ehkä outoa ja ennenkuulumatonta faktaa itsestäni siskon innoittamana ja täs tulee!

1. Oudot kammot. Multa löytyy muutama sellainen kammo, joiden kanssa taidan olla aika yksin. Kolikko-, kynsi- ja puhelinkammo ovat ehkä vielä jotenkuten järkeenkäypiä, mutta se suurin kammoni ei kyllä mistään kulmasta katsottuna ole.

Olen diagnosoinut itselleni aika pahan submekanofobian. Olen järjettömän kauhuissani, jos näen kuvia uponneista laivoista ja etenkin lentokoneista. Ja siis oikeasti, sykkeeni nousee varmaan potenssilla. Kammo on ollut aina, mutta termin löysin sattumalta ssssamanthaa-nimiseltä kauneustubettajalta, joka ilmeisesti kärsii samasta oudosta fobiasta. Fobiasta kärsivä siis pelkää kaikkea ihmisen tekemiä veden alla olevia isoja esineitä. Meikäläisenkin kammo yltää laivojen ja lentokoneiden lisäksi kyllä ihan kaikkeen yleensä metalliseen ja isoon asiaan. Oli ihan tuskaa edes googlettaa tuo termi, kun kuvia alkoi pompsahdella kuvaruudulle. Weird right?

2. Entinen motskarityttö. Teinivuosina olin pahemman luokan bensalenkkari ja kaikki renkailla kulkevat kiinnosti pikkukaupungin tyttöä. Omistin kevarin (Daelim Roadwin 4-eva!), jota rakastin niiiiin ja jolla tuli kesäisin ajettuna kyllä kädet helläksi. Ajokortin jälkeen kevari jäi pölyttymään ja se lähti myyntiin, mutta viime vuosina olen yllättänyt itseni haaveilevani moottoripyörällä ajamisesta. Ei ehkä uskoisi pinkkiin huulipunaan ja lettinutturaan somistautuneesta kauneusbloggaajasta :D

3. Erityisherkkyys. Tämän olen huomannut itselläni vasta teini-iän jälkeen, jolloin asiasta alettiinkin puhua laajemmin mediassa. Itselläni tämä tuntuu niin, että kaikki aistini ovat aina vähän ylivirittyneessä tilassa ja myös toisten ihmisten ilmeet ja eleet saavat tuntosarveni värähtelemään ehkä astetta herkemmin.

Olen aiemmin maininnut blogissani ainakin tuoksuherkkyyden, jonka olen huomannut vasta viimeisen parin vuoden aikana. Maku- ja hajuaistini ovat aina olleet herkät, mutta nykyään voimakkaat hajut voivat saada jo päänsäryn aikaan. Lisäksi elämässäni on vaiheita, kun en voi kuunnella musiikkia, koska kaikki ylimääräinen informaatio vain vetää homman aivan yli äyräiden. Nykyään osaankin enemmän arvostaa lapsuudenkotiani Harjavallassa, missä Länsiväylä ei kohise ikkunan takana 24/7 ja saa olla ihanassa hiljaisuudessa ja pimeydessä. Kaupungissa kun aina joku katulamppu loistaa silmään ja teiden kohina tekee hulluksi.

Sosiaalinen herkkyys taas aiheuttaa toisinaan ihan oikeita vainuja toisten mielialoista ja todellisista tunteista, toisinaan taas täysin vääriä johtopäätöksiä eleistä ja äänenpainoista. Myös muiden mielialat ja tietysti sanomiset vaikuttavat paljolti siihen, miten meikäläisen loppupäivä sujuu. Esimerkiksi yhtenä päivänä siskoni naapuri yritti näpäyttää minua autolla ajelusta koirapuistolle, vaikka olin todellisuudessa ajamassa siskoni pihaan. No tästähän meni meikäläisen loppupäivä aivan pilalle ja vaikka sain sanottua aika tiukasti takaisin, jäi koko välikohtaus mylläämään päähäni pariksi päiväksi. Saisinpa jostain vähän hällä väliä -asennetta!

4. Vanha musiikkiopiston oppilas. Lapsena meillä pikkukaupungin muksuilla ei paljoa harrastuksia ollut. Aikataulutus oli kaukana ja päivät kuluivat lähinnä muiden kanssa leikkien. Yksi rakas harrastus minulla kuitenkin oli kuusivuotiaasta lähtien, kun pääsin musiikkiopistoon soittamaan pianoa. Jatkoin opistossa 13-vuotiaaksi saakka ja siinä välissä soitin myös vähän aikaa klarinettia orkesterissa. Soittoharrastukset ovat jääneet ja tällä hetkellä on aika korkea kynnyt kavuta pianotuolin päälle. Varsinkin, jos joku on vieressä kuuntelemassa ;)

5. Stressioireet. Kroppani on aika herkkä kertomaan, kun elämässä alkaa olla liikaa asioita meneillään. Rytmihäiriöt tulevat, kun hartioilla on liikaa lastia, mutta yksi vähän outo tiedostamaton oire tulee pienemmästäkin hässäkästä. Pureskelen ja nypin nimittäin huuleni rikki esimerkiksi tenttiin lukiessa tai yöllä, kun päässä pyörii miljoona asiaa. Ja siis aivan vereslihalle ja kipeiksi. Ja tämähän on todella raivostuttavaa, kun omasta pärstästä pitää ottaa päivittäin kuvia. Joten myönnetään nyt tähän samaan syssyyn myös se, että käytössä on stressaavina aikoina aika rankasti Photoshopin apu ;) Ei varmaan löydy vertaistukea?

+ 6. Rakastan tanssimista. Siis ra-kas-tan. En tosin ole sitä koskaan millään kursseilla harrastanut (pitäisi varmaan), mutta baareihin haluan yleensä vain tanssilattian takia. Edelliset bileet olivatkin parhaat vähään aikaan, kun ensin pelattiin tuntitolkulla Wiin tanssipeliä ja sen jälkeen mentiin vielä moneksi tunniksi baariin tanssimaan pöydillä! Lisäksi olen keksinyt lähes kaikille iloisille tapahtumille oman tanssin. On sipsitanssi, leffatanssi, ajelutanssi, ranutanssi jne. :D

Instagram: @erikanaakka

Kommentit

Elisa/ (Ei varmistettu) http://liiallisuuksia.purkkimafia.fi

Kyllä löytyy sympatiaa pureskelijalle! Mulla on käsissä atooppinen ihottuma, joka aiheuttaa omat kommervenkkinsä kynsinauhojen hoidolle. Lisäksi stressaavina aikoina revin kynsinauhat ihan kamalaan kuntoon, välillä jopa täysin huomaamattani :( Onneksi kynsikuvia ei tule otettua blogiin kovin usein, mutta yleensä otan ne vasta kun iho on käsissä paremmassa kunnossa.

Mullakin on kausia, kun musiikki ja muu taustamelu on ihan sietämätöntä. Sitä ei ole ollut pitkään aikaan, onneksi kun mies tykkää soitella kitaraa ja kuunnella musiikkia. Mutta sitten kun sitä on, niin en kestä tyyliin puhumista aamuisin :D Tuollaiset yllättävät, negatiiviset sosiaaliset tilanteet jää myös mulla mieleen ja saatan pohtia niitä kuukausia jälkeenpäin. Se kyllä harmittaa, ku vois vaan antaa tyhmien ihmisten olla idiootteja keskenänsä ja lopettaa murehtimisen naapureiden mielipiteistä!

Erika Naakka
NUDE

Joo kynsinauhat kärsivät myös mulla stressin aikana :/ 

No niinpä! Ei ne jutut edes ansaitsis yhtään ajatusta ja oon kyllä kovasti yrittänyt päästä tuosta eroon. Toivottavasti säkin pääsisit!

Tiinale (Ei varmistettu)

Siskoni kärsii myös tuosta samaisesta fobiasta, hänen pahin painajaisensa on mustan veden alta nouseva suuri sukellusvene :D

Erika Naakka
NUDE

A PU A. Siis sukellusveneet on jotain niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin kamalaa! Hyi saakeli kun ajattelenkin :D Eli samaan sarjaan menee :D

Iidamariia (Ei varmistettu)

Haha, tunnistin itteni kahdesta kohdasta:D toi submechanophobia on mulla ollut pienestä asti aika paha ja olin jotenkin helpottunut kun löysin sille nimen juurikin tuosta samaisesta videosta :D Samoin erityisherkkyys, kun asiasta alettiin puhua enemmän niin sain vihdoinkin selityksen monille jutuille. Kiva postaus!:)

Erika Naakka
NUDE

No kiva jos tykkäsit. Ja mukavaa että on kohtalotovereita ;)

Kata123 (Ei varmistettu)

Miten ihana postaus ja blogi! : )
Itsekin samastuin muutamaan kohtaan, etenkin erityisherkkyys ja tanssin RAKASTAMINEN!

Erika Naakka
NUDE

Voi kiitos! :) Ah nytkin odotan, että pääsen ensi viikonloppuna vähän laittaa jalalla koreasti :D

Hallahalla (Ei varmistettu)

Ah onneksi meitä erityisherkkiä tanssin rakastajia on muitakin! Mun läheiset ei oikein aina ymmärrä sitä että musiikkia voi joskus olla liikaa mutta tanssia ei :D

Reetta Ekström (Ei varmistettu) http://www.reettaekstrom.com/

Tää oli kivan erilainen postaus! :)

Ennen suhun tutustumista en ollut kuullutkaan tosta kammosta. Oon vaan aina pelännyt syvää ja tummaa vettä. En tykkää uida syvällä, koska ahdistaa kun en tiedä, että mitä siellä pohjassa just sun kohdalla mahtaa olla.

Kivaa uutta viikkoa ja nähdään tiistaina! <3

Erika Naakka
NUDE

Niinpä! <3 :)

Charkku
Charlotan silmin

Täältä löytyy kans yks erityisherkkä. :) ja photoshopin käyttö on mun mielestä ihan ok välillä. Jos esimerkiks iso finni vie huomiota muulta meikiltä niin muokkaan sen kyllä aika äkkiä pois.

 

http://charlottaeve.com

Erika Naakka
NUDE

No joo kyllä mäkin tollaset ihan muokkaan pois. En usko, että kukaan haluaisi ihailla pahimmassa vaiheessa olevaa finniäni :D

Fann (Ei varmistettu)

En yleensä blogeihin kommentoi, mutta nyt oli pakko: Mulla on meinaa sama juttu uponneiden asioiden kanssa! Pelkään laivallakin oloa, koska hukkuminen on varmasti pahin pelkoni ikinä. En kauheesti välitä isoista vesialueista. Kamalin kuva ikinä minkä oon nähnyt, on se vedenalainen museo, jossa on niitä patsaita pystytettynä ja voi sukeltaen mennä vierailemaan... En pystyisi siihen koskaan. Samoin avaruuskuvat kuumottelevat esim. kuvat planeetoista tai avaruuskävelyistä ovat aika huh. :D Mulle on aina naureskeltu tästä aiheesta liittyen ja oli tuskaa käydä ystävien kanssa katsomassa Gravity elokuvissa kun tökkivät koko ajan kylkeen "Kuumottaaks, kuumottaaks"... Mulla kanssa syke nousee &amp; kädet hikoaa sekä tulee sellanen olo ihan kuin jännittäis hirveästi jotakin tapahtuvaksi.

Mutta hyvä tietää, että tällaiselle fobialle on ihan oma terminsäkin ja että on muitakin. :D

Suppusuu (Ei varmistettu)

Kohtalotoveri huulienmussutukseen! Pyrin kuorimaan huulet usein, jotta olisi vahemman syotavaa! :D

Mutta onnistun silti, suun sisapuolelta ja naytan valilla turpaan saaneelta!

kaisaj
Ambitions

Täällä kans ilmottautuu yks huulien nyppijä !

Erika Naakka
NUDE

Siis uskomatonta että meitä onkin näin paljon! :D

Piia Kukkola (Ei varmistettu) http://aurinkokujalla.blogspot.fi

Kyllä niitä huulien nyppiöitä on muitakin, täällä yks.
Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Hs (Ei varmistettu)

Itseä kammottaa myös veden alla olevat laivat yms, en ikinä pystyisi sukeltamaan niitä katsomaan. Samoin uinti syvässä vedessä on todella pelottavaa. Vieläkin tulee ahdistava olo kun uin Kroatiassa kirkkaissa vesissä ja näkee kuinka syvää se vesi on. Viime ulkomaan matkalla näin Volvo ocean race veneitä maalla, en meinannut uskaltaa katsoa niitä. Oikeasti pelotti!! Jännä että tääkin on näin yleistä.

Erika Naakka
NUDE

Joo isot laivat maalla on myös karmaisevaa! Ainakin jos on tosi lähellä niitä.

Kommentoi