Iho

Aisti kauneus

NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Aisti Erioil

Jo yli 40 vuotias kotimainen Erioil, jonka muistan vahvasti lapsuudesta äitini kylppärikaapista, on uudistunut ja vaihtanut nimensä Aisti Erioiliksi. Sain yhteistyön merkeissä tehtäväkseni pohtia elämän eri aistimuksia ja sitä, missä arkipäiväisissä asioissa näen kauneutta.

Olen perinyt äitini suvun puolelta esteettisyyden ja halun ympäröidä itseni kaikella kauniilla. Mummini koti oli kauniisti sisustettu ja hän oli aina todella huoliteltu. Hän käytti meikissä kirkkaita värejä, pukeutui tyylikkäästi ja rakasti kauniita hajuvesipulloja.

Mummilassa kukkapenkit olivat aina loistokkaat ja koti oli pullollaan kauniita esineitä, joita muistan ihastelleeni jo pienenä lapsena. Ikkunoissa roikkuivat Marimekon verhot ja seinillä komeili tätini maalaamat kauniit taulut. Olen nyt aikuisiällä tajunnut, kuinka silmä kaikkeen kauniiseen on hyvin vahvasti periytynyt äitiini ja sitä kautta myös minuun ja siskooni. 

Vaikka olenkin kova sisustamaan ja tietysti meikkaamaan, arjessa eniten nautin luonnon kauneudesta. Kävelemme koirani kanssa pitkiä lenkkejä merenrantaa pitkin ja samalla, kun Papi nuuskuttelee rusakkojen perään, minä ihastelen Otsolammen joutsenperhettä, jonka viime kesän poikaset ovat jo suuria, mutta vielä harmaan höyhenpeitteen vuoraamia ja vanhempien helmoissa.

Arjen kiireet unohtuvat, kun keskittyy hetkeksi ympärillä olevaan väriloistoon, lintuihin ja kasveihin. Kottaraisten kirjavaan höyhenpeitteeseen, ruosteenpunaisiin marja-aronioihin, kirkkaankeltaisiin koivunlehtiin ja karuihin jo lehdettömiin pihlajapuihin kirkkaapunaisine marjoineen. Rakastan ruskaa ja kaikkia niitä purppuran ja oranssin eri sävyjä. Myös auringonlaskut ovat alkusyksystä erityisen kauniita. Heitän usein kännykän laukunpohjalle ja katselen bussin ikkunasta punertavaa taivasta ja laskevaa aurinkoa.

Kännykästä tulikin mieleen se, miksi nykyään on niin vaikeaa pysähtyä ja vain nauttia ympärillä olevasta - oli se sitten kaunis luonto, parhaat ystävät tai ihan vain hiljaisuus. Tunnistankin itsessäni ilmiön, jonka siskoni nimesi aikoinaan ikuistamishimoksi. 

Kun ulkona on hieno sää, aurinko paistaa ruskaisen lehtimetsän läpi tai se on laskemassa ja värjää taivaan violetiksi, on aivan pakko kaivaa kännykkä esiin ja yrittää saada siitä hetkestä täydellinen otos. Ja sitten se hetki onkin jo tipotiessään. Ja mitä minulle jäi käteen? Suttuinen ja väritön kännykkäkuva, josta ei todellakaan kuulla läpi se uskomaton tunnelma, joka sillä hetkellä edessäni vallitsi. Ja minä hukkasin sen sähläämiseen.

Siksi olen viime vuosien aikana yrittänyt elää enemmän tässä hetkessä, tässä kauneudessa. Kun somettaminen ja kuvien ottaminen on osa työtäni, on tällaiset läsnäolotaidot päässeet pahasti hukkumaan. Olenkin tietoisesti pyrkinyt vaihtamaan ikuistamishimon elämyshimoksi. Elämästä saa niin paljon enemmän muistoja ja elämyksiä irti, kun ikuistaa kauniin maiseman tai ihanan luontohetken vain omaan mieleensä. Ja nauttii siitä silloin ja siinä.

Synkkä vuodenaika vetää kyllä mehut suurimmastakin ilopilleristä. Arki voi tuntua harmaalta ja päivät pimeiltä, mutta miksi ei voisi yrittää nauttia syksyn ja talven tuomasta tunnelmasta? Laita kynttilät palamaan, villasukat jalkaan ja kuuntele sateen ropinaa ikkunassa. Pysähdy ja hengitä.

Sain ilokseni järjestää kivan ihonhoitoarvonnan teille lukijoille! Kommentoi siis tähän postaukseen, mikä arkinen asia sinun mielestäsi on kaunis ja olet mukana Aisti Erioil -tuotepaketin arvonnassa. Yksi paketti sisältää nämä tuotteet: Kasteenraikas Kosteusemulsio 200 ml, Kasteenraikas Käsivoide 100 ml, Mintunraikas Jalkavoide 100 ml, Hajustamaton Kosteusemulsio 500 ml, Hajustamaton Käsivoide 100 ml

Yhden palkinnon arvo on noin 27 euroa ja arvon tuotepaketteja kaikkiaan kolme kappaletta. Osallistumisaikaa on ensi viikon keskiviikkoon 26.10. klo 23 asti :)

Kommentit

Ennimariaa (Ei varmistettu)

Syksyllä ehdottomasti pimenevät, tunnelmalliset illat!

LauraRiikka (Ei varmistettu)

Taivas auringon noustessa/laskiessa:)

Tirppanen (Ei varmistettu)

Syksyn ruska, kynttilät <3

JessMm (Ei varmistettu)

Ehdottomasti syksyn värit :)

Riiti (Ei varmistettu)

Aamuinen valo ja sumuiset aamut syksyllä, ensimmäisten pakkasten huurtamat puut. Silloin on pakko ottaa kamera ja mennä ihastelemaan luonnon kauneutta.

RiinaSusanne (Ei varmistettu)

Siisti koti

Jennan (Ei varmistettu)

Mielestäni tällä hetkellä kaunista ovat syksyn värit ja kynttilöillä valaistu koti. :)

Venla / Breezes from my Atlas (Ei varmistettu) https://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/

Vaikka oonkin superaamu-uninen, on aamun hiljainen kaupunki jotenkin todella kaunis. Tarkoitan nyt syksyistä arkiaamua kello 4-5, kun katselet ikkunasta ulos yhtä kaupungin suurimmista risteyksistä eikä siellä näy ketään! Toinen ikuinen lemppari on sumu, niin kaunista aina.

Suklaa82 (Ei varmistettu)

Laitan joka ilta kynttilöitä palamaan meidän puuhellan päälle. Eri kokoiset, monet kynttilät luovat tosi ihanan tunnelman. Syksy ja kynttilät <3

Maikkinen (Ei varmistettu)

Luettelit juurikin niitä arjen kauniita asioita, joista minäkin nautin. Viimeviikkoina se on ollut ruskan kauniit värit, joita olen kylläkin ihaillut ikkunan läpi sohvan nurkasta. Myöskin auringon nousu aamulla on viimeviikkoina ollut erityisen lumoava. Loppukesästä arjen kaunis asia oli aamulla töihin pyöräillessä usvainen pelto, jota olisi tehnyt mieli jäädä ihastelemaan pidemmäksi aikaa, mutta en ehtinyt. Odotan jo talvea ja kaunista lumisadetta, jota jään joskus lenkillä katulampun valokeilassa paikalleni ihastelemaan.<3

Zari (Ei varmistettu)

Piha peittyneenä syksyn värikkäisiin lehtiin.

Mira / Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Syksyllä ehdottomasti ne kirpeät ja aurinkoiset aamut <3

Vipukka (Ei varmistettu)

Ei ole takkatulen voittanutta <3

Tintti79 (Ei varmistettu)

Vaikka en innolla odota talvea, sitä lumen määrää ja paukkupakkasia. Niin ne ensimmäiset pakkasaamut syksyllä, kun koko luonto on kuurassa, se on kaunista :)

Saraanna (Ei varmistettu)

Syksyn pimenevät illat ja kynttilät <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti ruska, kuuraiset aamut ja kynttilät!

Kaikai (Ei varmistettu)

Miksihän meillä Suomessa ei edelleenkään ymmärretä tyylikkään purkin/pakkauksen ulkonäön arvoa. Erioilin tuubin ulkoasu on kokolailla kömpelö ja vanhanaikainen. Huonokaan rasvaostos ei niin harmita jos se on pakattu "näytille kylpyhuoneen avohyllylle" -tasoisesti. Erioil ei tosin ole tämän vaivansa kanssa yksin. Jos ei ole kornia fonttia niin sitten on purkin kyljessä lapsellisia tai kahdeksankymmentälukulaisia clip-art -marjakuvia. Anne Kukkohovin kosmetiikka on positiivinen poikkeus.
Eikähän tämä koske vain kosmetiikkaa. Jos kotimaisen hunajan tai yrttimausteseoksen paikkaisi tyylillä, kummasti helpottaisi ostopäätöstä.

Ola

Tähtitaivas on yksi kauneimpia ja kiehtovimpia asioita maailmassa. Universumi, avaruus ja kaikki loputtomat ja tutkimattomat asiat ovat siellä jossain kaukana tuikkivien planeettojen ja tähtien takana - ja kaikki se näyttää niin kauniilta ja kimaltelevalta.

Liian harvoin sitä muistaa iltapimeässä katsoa ylös ja pysähtyä hetkeksi. Toisinaan taas pilvet tai suuren kaupungin keskustan valosaaste estävät elämyksen. Siksi odotankin innolla taas seuraavaa koti-Satakunnan reissua, ja pidän sormet ristissä, että silloin ei olisi pilvistä. Äidin kodin lähellä on valaisematon soratie, joka kulkee keskellä peltoa. Kun olin nuori ja palaamassa kotiin illanvietosta, bussi jätti tien juureen, ja kotimatka kävi tien läpi. Pimeän pelko katosi nopeasti, kun huomasin kuinka täydellinen paikka taivastuijotteluun tie olikaan. 

Saara Helin (Ei varmistettu)

Kaunista on vanhan ihmisen katse nähdessään lapsenlapsensa.

nakedtruth
naked truth

lämpimät halaukset, paremman puoliskon hymykuopat, muhkeat neuleet ja teehetket viltin alla :)

Lusa (Ei varmistettu)

Kauneinta on auringonnousut ja -laskut. Ensin jäin hetkeksi miettimään, mikä ihme olisi arkipäiväistä ja kaunista. Mun mielestä nää ei ole arkisia, se on niin out of this world -kauniita. Koko aika pysähtyy hetkeksi siihen kauneuteen.. Joka päivä

iiduska (Ei varmistettu)

Tänä aamuna viimes ihmettelin, että miten vienosti hymyilevä, unesta pöpperöinen pieni poikani, voikaan olla kaunis näky <3

essipsii (Ei varmistettu)

Kyllä sen täytyy olla omat aamuiset silmänaluiset, joiden sävyskaala vaihtelee tummansinisestä aina 'kauniiseen' verestävään purppuraan.. No ei vaiskaan! Täällä länsi-Lapissa on jo lehtipuut tiputtaneet lehtensä jo viikkoja sitten märkään, tummaan maahan. Syksy on jo siis takana ja talvi edessä, joten voin alkaa heräilemään aamuisin ensilumen peittäneeseen utuiseen järvimaisemaan ja koivun oksiin, jotka ovat kääriytyneet lumipeiton syleilyyn. Ne, jos mitkä, on kauniita..

petraaaaa (Ei varmistettu)

Ruska !!

ellenlalellen (Ei varmistettu)

Kun astuu aamulla ulos, ensi henkäisy happirikasta puhdasta ilmaa. Vien aamuisin koirani ulos, usein 6-7 aikaan arkisin. Eli vastaus ilma jota hengitän.

Minttuliina (Ei varmistettu)

Kuura maahan pudonneissa lehdissä.

Viva la vida (Ei varmistettu)

Tyyni järvi kirkkaana päivänä, johon taivas ja pilvet heijastuvat.

Hennaj (Ei varmistettu)

Ensilumi :)

Elccuu (Ei varmistettu)

Ruska ehdottomasti!

Sk (Ei varmistettu)

Pikkulinnut ruokailemassa lintulaudalla :)

Resus (Ei varmistettu)

Aamulla nurmella ja lehdissä oleva kaunis kuura. Ja ensilumi! Odotan niin innolla sitä.. :)

Ninaa (Ei varmistettu)

Kauneinta on ehdottomasti elävä tuli. Voisin katsella tuntikausia takan liekkejä. Se on vaan jotenkin todella rauhoittavaa.

hilavitku (Ei varmistettu)

Merta voisi katsella loputtomasti

Kukka (Ei varmistettu)

Viime aikoina olen ihastellut joen pinnasta heijastuvaa maisemaa. Ja jokasyksyinen suosikki on värikkäät vaahteranlehdet :)

Pilkku (Ei varmistettu)

Auringon nousut ja laskut, värit taivaalla, syksyinen ruska, kävelyt luonnon helmassa :)

Vihree (Ei varmistettu)

Meri

Minnea
Minnean muruja

Hymy :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kynttilät ehdottomasti :)

Kuivatkädetanu (Ei varmistettu)

Ihana viisi kuinen kissavauvani nukkumassa sylissäni <3

Matilde (Ei varmistettu)

Syksyinen luonto ja siilit. Kaikki arkinen on kaunista, kunhan osaa tai malttaa katsoa. Kun pysähtyy voi nähdä kauneutta.

Ehdottomasti kynttilät! <3

Stellan (Ei varmistettu)

Kahvi kauniissa kupissa,ikkunasta aukeava syysmaisema

SHaidi (Ei varmistettu)

Syksyn ollessa ajankohtainen, niin ehdottomasti ruska! Kauniit oranssin ja punaisen sävyt

paulii (Ei varmistettu)

Vanhan koirani viisas katse. Koirani ovat toki aina mielestäni olleet kauniita, mutta seuraavaksi 13 vuotta täyttävä, lähellä vehreämpiä metsästysmaita jo käynyt ja täpärästi jatkoajalle pelastettu mummukoirani on tällä hetkellä kauneinta mitä tiedän. Kun haluan pysäyttää ajan ja ajatukset, katselen parhaan ystäväni silmiin ja muistan, mikä elämässä on arvokkainta: Läheiset ja rakkaat, niin ne karvaiset ja vähemmän karvaiset sellaiset.

mjai (Ei varmistettu)

Luonto

Emmiu (Ei varmistettu)

Kynttilät :)

Sarasara (Ei varmistettu)

Arkisista asioista kauneinta on iltataivas :)

Aline (Ei varmistettu)

Syksyinen tähtitaivas

NooraJessica (Ei varmistettu)

Arjessa kauneinta on sen jakaminen rakkaiden ihmisten kanssa :)

Joliel (Ei varmistettu)

Tämä on varmaankin monen inhokki, mutta mielestäni petaamaton sänky on kaunis ja varsinkin näin syksyisin erittäin houkutteleva pehmeine peittoineen ja tyynykasoineen :)

Pages

Kommentoi