Back to basics: Paras silmämeikin pohjustustuote

NUDE

*Postaus sisältä mainoslinkin.

Osallistuin tuossa keväämmällä ystäväni tupareihin, missä sain sitten vanhalta kaveriltani pari meikkikysymystä. Kuten aina yleensä kaikissa bileissä :D No mutta yksi kysymys koska silmämeikkiä, sillä kaverini halusi tietää, mikä on paras silmämeikinpohjustusaine. Hauskaa, miten olen ajatellu, että tämähän on niin basic-kamaa ja kaikkihan tämän tietävät, että mitäpä siitä sen enempää blogissa kirjoittamaan. Olenhna postannut tästä jo vuonna 2013, josta tämä ensimmäinen kuva on peräisin.

Mutta ilmeisesti kaikki eivät tiedä tätä: Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion on maailman paras silmämeikinpohjustusaine. Tämä, jos jokin ansaitsee klassikon maineen, sillä muistan tämän tuotteen jo blogini alkuajoista lähtien ja taisi tämä olla yksi niistä ekoista jutuista, joita tilasin ulkomailta, kun Suomesta ei saanut.

Okei, onhan niitä monia muitakin hyviä pohjustusaineita, mutta ei mielestäni näin hyviä yhtäkään. Ja tietysti kaikki eivät toimi kaikilla yhtä hyvin, esimerkiksi MACin suosittu Paint Pot ei todellakaan saa minun meikkiäni pysymään rasvoittuvilla luomillani koko päivää, vaan se lähtee kertymään viivoiksi luomivakoon. Mutta jos UD:n primeria ei olisi, valitsisin Smashboxin 24 Hour Photo Finish Eye Shadow Primerin, joka on yltänyt aikalailla tuonne UD:n tasolle pitävyydessään.

Vaikka ihan ensimmäiseksi ei välttämättä tulisi mieleen maksaa yli 20 euroa vain primerista, niin voin taata että tämä on joka sentin arvoinen. Ilman primeria ei meikäläisen mielestä kannata luomivärejä edes käyttää, sillä et millään saa kaikkea pigmenttiä kiinni ihoon saati sitten että se pysyisi siinä todellakin ihan koko päivän ja yön. Meikkihän menee siinä ihan hukkaan! Älä siis ikinä tee kovalla vaivalla silmämeikkiä ilman primeria! Toisekseen tämä Primer Potion on ihan super-riittoisaa. Itselläni yksi tuubi kestäisi varmaan kaksi vuotta, mutta meikäläisen semivähäisellä käytöllä pitää loput aina heittää pois, kun tuote vain alkaa vanheta. Mutta jokapäiväiselläkin käytöllä tämä kestäisi vuoden, jos nyt täytyy jotain heittää.

UD:n ihmeainetta löytyy nykyään jo tosi hyvin niin kivijalkakaupoista kuin netistäkin ja halvimmalla se taitaa nyt irrota KICKSistä* (21,20 e), jossa saa jäsenenä vielä 20 prossan alennuksen ostoksista. Primeria saa sen lisäksi myös Sokokselta ja Stockmanneilta, joista itseasiassa löytyy tuon ihan originaalin version lisäksi muitakin vaihtoehtoja. Näistä haluisin itse testata Edeniä, joka kuulemma meikin kestävyyden parantamisen lisäksi peittää hyvin esim. luomien verisuonet.

Seuraa Nudea <3 Blogit.fi

Kommentit

Minnapa (Ei varmistettu)

Laitatko mitään primerin alle tai puhdistatko luomen erityisesti ennen primeria? Mulla nimittäin rasvoittuu luomi UD:n primerillakin niin, että illan mittaan luomivärin ovat pakkautuneet viivoiksi luomivakoon. Olen pohtinut, josko pitäisi tehdä jotain erityisiä valmisteluja ennen pohjustusvoidetta?

E.B. (Ei varmistettu)

Sama täällä. Ihan sama mitä teen, luomiväri pakkautuu viivoiksi luomivakoon, joskus pahemmin kuin ilman pohjustusta. Mulla kuitenkin toi Eden sävy, ehkä sen takia? En kyl haluaisi ostaa uuden kun toi primeri on osoittautunut aika hankalaks/pointless.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sama juttu täällä. Minulla on todella rasvaiset luomet, ja Eden-sävyn mainostettiin olevan noista se pitkäkestoisin. Silmämeikki pysyy tuon avulla siistinä maksimissaan pari tuntia, mutta sitten on luomivako täynnä sotkuista luomiväri/primermössöä.

Avelina (Ei varmistettu)

Mulla Urban Decayn pohjustaja vain lakkasi toimimasta - ilmeisesti sille on tehty joku uudistus tai jotain. Ja Eden osoittautui ihan erityisen huonoksi. Sen sijaan tuo Smashboxin pohjustaja ratkaisi ongelman ja sillä pysyy paremmin kuin UD:llä koskaan. Kannattaa ainakin kokeilla!

Marika12 (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt Urban Decayn primeria jo vioaia mutta tuo ihan sama ongelma: ei meikki kestä. En ymmärrä, että mitä teen väärin. Käytän siis lähinnä meikkikynää mutta meikit varsin pian yläluomessa tai jossain. Toki eroja tässä meikkikynillä.

Marika12 (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt Urban Decayn primeria jo vioaia mutta tuo ihan sama ongelma: ei meikki kestä. En ymmärrä, että mitä teen väärin. Käytän siis lähinnä meikkikynää mutta meikit varsin pian yläluomessa tai jossain. Toki eroja tässä meikkikynillä.

Ugh, olen puhunut (Ei varmistettu)

UD oli ennen niin hyvä, etten nykyään suostu enää käyttämään mitään primeria. UD:n noin parin vuoden takainen uudistus heikensi laatua niin paljon, ettei sillä enää tee mitään. Uusi koostumus on öljyisempi tai vetisempi tai jotain... Ennen se oli tanakkaa kuivahkoa voidetta (peittikin tosi hyvin) ja tuubi kesti ikuisuuden, ei vähiten kätevän annostelunokan vuoksi. Ilmeisesti se olikin se bisneksen huonous ja muuttivat tuohon applikaattorituubiin (ja taisivat pienentää tilavuuttakin), mikä varmistaa sen, ettei kaikkea tuotetta saa ulos koskaan paitsi tuubin halkaisemalla. Hygieniamielessäkin huonompi pakkaus nyt. Eli mökötän ja en käytä primeria. Siirryin myös Anastasian luomiväreihin, ne näkyy ja pysyy ilman primeriakin. UD:n luomivärien kohdalla kun alkoi se pigmenttipuolikin heiketä viimeisissä ostamissani paleteissa. Lisäksi varisevia hippusia ihan liian monissa väreissä. Ennen oli kaikki paremmin ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi apua jos toi uudistus pitää paikkaansa! Juuri tilasin uuden pienemmän purtilon, kun edellinen ikuisuuden kestänyt isompi loppui. Olen nyt useamman päivän käyttänyt tuota uutta ja tehnyt huomion, että on kyllä tosi paljon ohuempaa ja ei tunnu olevan lähellekään niin hyvää kun vanha oli. Ajattelin vain että tuo vanhempi on jo paksuuntunut kun oli jo sen verran ylivuotista ja että tää uudempikin varmaan paksuuntuu ajan myötä.. Mutta taitaa siis olla turha toivo. En myöskään tykkää yhtään tuosta epähygieenisestä aplikaattorista. Olenkin jättänyt käyttämättä sen ja puristan tuotetta ulos tuubista, toki tämä on hankalaa, kun tuntuu tulevan liikaa aina tuotetta. Täytyy sanoa että tuntuu aika omituiselta ratkaisulta pilata näin suuri kulttituote! Pitää toivoa että tulevat vielä järkiinsä ja palaavat vanhaan koostumukseen ja pakkaukseen. Tää on ollut ihan pelastustuote itselle. Ilman on ihan turha yrittää tehdä minkäänlaista silmämeikkiä, ei pysy minuuttia kauempaa näillä luomilla. Pitääpäs vielä kokeilla jos vanhasta tuubista saisi sen verran ulos, että saisi tehtyä vertailun, että kuinka paljon kestävyydessä oikeasti on eroa.

Nars (Ei varmistettu)

Vinkki niille kenellä ei Urban Decay toimi: NARS Smudge Proof Eyeshadow Base. Itsellä raskaat ja rasvoittuvat luomet, mutta Nars toimii (UD ei).

KatjaK (Ei varmistettu)

UD pitää kyllä itsellä luomivärit hyvin paikoillaan mutta niiden häivyttäminen sen kanssa on ihan mahdotonta, jopa vaikka luomet olisi puuteroitukin. Jäi minulla käyttämättä, kun en saanut häivyteltyä nätisti. Oma suosikki on Elizabeth Arden, joka pitää värit yhtä hyvin paikoillaan kuin UD mutta häivyttäminen on niin paljon helpompaa. Lisäksi tykkään, kun tasoittaa hyvin luomen väriä. Oma suositus siis EA:lle. :)

Vema2 (Ei varmistettu)

Mulla on käytössä Wet'n'wildin primer, toimii mulla paremmin todella rasvoittuviin luomiin kuin UD. Hintaa oli muistaakseni alle kympin, mutta hankinnasta on jo aikaa..

Kommentoi