Hiustenpidennysten hoito

NUDE

Kuten otsispostauksessani kerroin, sain vähän aikaa sitten idHairilta testiin klipsipidennykset. Olen ehtinyt käyttää niitä pari kertaa ja ollut ihan supertyytyväinen. IdHairilla väriä valitessa tuli kuitenkin puhetta siitä, kuinka moni omia hiuksiaan hyvin hoitava voi joskus laiminlyödä hiuspidennysten hoidon. Aidosta hiuksesta tehdyt pidennykset kaipaavat hoitoa, ihan kuten omat kutrikin ja siksi päätin tehdä asiasta oman postauksensa.

IdHairin pidennykset ovat remy-hiusta. Se tarkoittaa sitä, että niissä jokainen hius on pidennyksessä samansuuntaisesti. Omat pidennykseni ovat Starlocks Clip-On-klipsipidennykset eli täysin väliaikaiset. Klipsit voi siis kiinnittää hiuksiin päivän ajaksi ja ottaa pois illalla. Valitsin sävyiksi #2 ja #4, joilla saan kivasti kolmiuloitteisuutta hiuksiin. Pituutta näillä on 45 cm eli pisin, mitä IdHairilta saa. Pituutta näistä ei meikäläisen kuontaloon tule lisää, mutta halusinkin pidennykset tuuhennustarkoitukseen.

Jos aiot hankkia klipsipidennykset, suosittelen ehdottomasti hankkimaan sellaiset, jotka on tehty aidoista hiuksista. Olen käyttänyt klipsipidennyksiä noin kuuden vuoden ajan ja olen nähnyt mitä huonolaatuiselle pidennyshiukselle tapahtuu.. Aitohiuksisia pidennyksiä voi käsitellä kuten omia hiuksia, siis pestä, suoristaa, kihartaa ja muotoilla haluamallaan tavalla. Useita synteettisiä pidennyksiä ei voi taivutella kuumilla raudoilla. Toki keinotekoisesta materiaalista tehdyt pidennykset ovat halvemmat, mutta tässä kohtaa panostaisin hyvään laatuun.

Ja kuten jo mainitsin, pidennykset kaipaavat hoitoa yhtä paljon, ellei jopa enemmän, kuin omat hiuksesi. Tässä muutama ohje ja vinkki klipsipidennysten hoitoon ja käsittelyyn.

KLIPSIPIDENNYSTEN PESU JA HOITO:

 • Harjaa hiuksista kaikki takut varovasti aloittaen latvasta. Käytä esimerkiksi Tangle Teezer -takkuharjaa, joka avaa takut hellävaraisesti katkomatta hiuksia.
 • Kastele hiukset kädenlämpöisellä vedellä lavuaarissa tai isossa kulhossa. Itse teen tämän kyllä vessan lattialla :D
 • Puristele ylimääräinen vesi pois ja levitä pidennyshiuksille sopiva shampoo.
 • Huuhtele ja levitä laadukas hoitoaine. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään, esim. 10 min ja huuhtele huolellisesti.
 • Puristele jälleen ylimääräinen vesi pois ja harjaa hiukset varovasti läpi ja asettele hiukset kuivumaan pyyhkeen päälle tasaiselle alustalle.
 • Harjaa hiukset vielä kertaalleen läpi niiden kuivuttua.
 • Jos kuivaat hiukset hiustenkuivaajalla, kokeile tätä henkarikikkaa. Helpottaa huomattavasti myös hiusten suoristamista!
 • Yritä kuitenkin olla pesemättä pidennyksiä liian usein. Mitä useammin niitä peset, sen enemmän ne voivat kuivua ja niistä voi irrota hiuksia.
 • Yritä myös käyttää mahdollisimman vähän muotoilutuotteita, jolloin pidennät pesuväliä.
 • Säilytä klipsipidennykset esimerkiksi rullalle käärittynä laatikossa. Näin niihin ei pääse syntymään takkuja ja hiuksia ei irtoile. Itse säilytän klipsin useimmiten niiden alkuperäispakkauksessa.
 • Hyvät hoitotuotteet pidentävät piennysten ikää roimasti. IdHairilla on pidennyksille oma BELONGER-tuotelinjansa, joka sopii täydellisesti klipsipidennysten kaveriksi.
 • Vinkkinä kihartajalle: Asettele pidennykset jäähtymään rullalle pyödälle (ks. kuva yllä) ja kiinnitä ne hiuksiin vasta täysin jäähtyneinä. Näin kihara pysyy hiuksissa jopa seuraavaan pesuun asti!

Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi