Invisibobble ja hiusvaurion arvoitus

NUDE

Olen tehnyt tutkimustyötä. Olemme kampaajani Johannan kanssa huomanneet, että eräs hyvinkin tutuksi tullut ilmiö on kadonnut kokonaan. Nimittäin meikäläisen tukkalovi.

Aina, kun istahdin Johannan tuoliin kampaamo Pin Upissa, naureskelimme hiuksiini vaivihkaa ilmaantunutta vakoa. Muutama vuosi sitten tukkani oli joka kerta kun saksittu latvasta epätasaiseksi A-kirjaimen muotoon ja hiusta sai leikata ihan tosissaan, että latva oli tasainen. Vuosina 2013-14 valtaisa lovi oli siellä joka ikinen kerta.

Mutta nyt. Jonkinlaisen ihmeen on täytynyt tapahtua. Tukkani ei enää mene isolle lovelle latvasta! Se on suorastaan erittäinkin hyväkuntoinen, vaikka edellisestä kampaamokäynnistä olisi kuukausia aikaa. Katso vaikka!

Ja kuten sanoin, tein tutkimustyötä. Alkuvuoden 2014 jälkeen, jolloin tuo ylempi kuva on siis otettu, lovea ei ole enää näkynyt ainakaan kuvissa. Enkä edes muista, koska olisimme siitä edes Johannan kanssa viimeksi puhuneet. Ja arvatkaapa mitä muuta tapahtui vuoden 2014 aikana? Aloin käyttää Invisibobble-ponnareita (postaus)! 1+1=2!

Hatarien todisteiden valossa voisin siis tehdä johtopäätöksen näiden puhelinlankaponnareiden parantaneen hiusteni laatua aika huiman määrän. Normaaleja ponnareita käytän toki kampauksissa, mutta arkikäytössä Invisibobblet ovat päivittäin.

Tavallisessa ponnarissa kaikki paine jää päällimmäisten hiusten kontolle ja kun ponnaria vielä tulee pidettyä useimmiten samassa kohtaa, on hiusvaurio ja katkeilu taattu. Invisibobbleissa ponnarin aiheuttama paine taas jakautuu tasaisemmin ja moneen eri hiuskerrokseen. Yksi hius ei siis todennäköisesti joudu paineen alle useampaan kertaan. Eli kaikille tukankasvattajille: hommaa itsellesi Invisibobbleja! Täällä on ainakin jo yksi kova fani.

Onko muilla tällaisia tarinoita jaettavana? :)

Kommentit

ShakespeareJen (Ei varmistettu) http://www.shakespeareandsparkle.com/

Täällä toinen Invisibobblejen kannattaja! Itse aloin itseasiassa käyttää noita kampaajan suosituksesta, kun kampaajalla käydessäni alettiin yhdessä kauhistella hiuksissa näkyvää "ponnarirajaa". Mutta nyt ei ole hiusten katkeilusta ollut enää tietoakaan ja tukka kasvaa hurjaa vauhtia! xx

Sanna /Smoky Eye Candy-blogi (Ei varmistettu) http://smokyeyecandy.blogspot.fi

Mä en ole yhtä onnekas kuin sinä. Olen käyttänyt pelkästään invisibobbleja jo parin vuoden ajan, mutta lovi ilmestyy hiuksiini aina uudelleen ja uudelleen. :(

Erika Naakka
NUDE

Voih :/ Voihan olla että joku muukin asia on itselläni muuttunut. Tosin mietin kaikki hiustenhoitoaineetkin läpi, eikä mikään ihmeellinen juttu ole muuttunut.. Mitä harjaa käytät?

Sanna /Smoky Eye Candy-blogi (Ei varmistettu) http://smokyeyecandy.blogspot.fi

Mulla on käytössä peruslapioharja (en muista merkkiä). Mulle on tullut lovi niin kauan kuin muistan.

Elsa K. (Ei varmistettu)

Onkohan eroa käyttääkö oikeita invisibobbleja vai halpiskopioita? Terveisin hiustenkasvattaja :D

Iial (Ei varmistettu)

Aidot invisibobblet on paljon parempia kuin halpikset! Ne on paljon pehmeämpää ja joustavampaa matskua toisin kuin kovat ja tönköt kopiot. Oon nähnyt myös halkaisijaltaan tosi isoja halpiksia, joita saisi kierittää tukan ympärille monen monta kertaa, jolloin paine hiuksissa kasvaa.

Erika Naakka
NUDE

Joo oon kanssa huomannut, että Invisibobblet on huomattavasti elastisempia kuin halpikset :) Mutta voihan halpiksistakin löytyä ohuempi versio ehkä?

MadM (Ei varmistettu)

Invisibobblella voi olla jotain merkitystä, mutta kaikista isoin merkitys taitaa olla siirtymisessä blondista brunetteen väriin. Vaalentaminen vaurioittaa ja aiheuttaa lopulta tuon loven. Tiedän kokemuksesta. Viime keväänä pätkäsin letin, jotta saan kasvatettua latvan tasapaksuksi.

Erika Naakka
NUDE

Paitsi että tässä brunevaiheessa mun tukkaa on oikeasti vaalennettu enemmän :D Silloin kun olin blondi, kampaaja laittoin vain lilan vaahtosävytteen hiusten pituuksiin, vaalennusainetta ei käytetty lainkaan! Nyt tukkaa on raidoitettu mm. vaalennusaineella.

MillaMarica (Ei varmistettu) http://www.millamarica.fi/

Mulla on aina hiuksia poikki ponnarin kohdalta. Olen pikkuhiljaa yrittänyt siirtyä puhelinlankaponnareihin, ja todella tuntuu siltä, että hiukset eivät katkea niiden kanssa! Ihan mahtavia!

Eevixy (Ei varmistettu)

Itekin käytän bobbleja, ja olen niihin ihastunut, mutta en aivan ymmärrä miten tavallisen ponnarin pitäminen aiheuttaa painetta hiusten latvaan, jossa kolo on. Ponnarihan on yleensä ylempänä, joten eikö vaikutuksen pitäisi näkyä niin, että tukka katkeaa jo niskan kohdalta..

Erika Naakka
NUDE

Olen miettinyt tuota lovijuttua aika paljon ja tullut siihen tulokseen, että hassu kohta johtuu siitä että pidän tukkaani aina kotona ja muutenkin tosi usein suttunutturalla, en siis ns. tavallisella ponnarilla. Ja teen sen aina samalla tavalla, joten tavallinen ponnari on hinkannut aina tuota samaa kohtaa tukassa katki.

MM (Ei varmistettu)

Mutta mitäs sitten ku nuo puhelinjohdot ei pysy tukassa!? :D

Erika Naakka
NUDE

Hah! Ootko kierittänyt tarpeeksi monta kertaa tukan ympärille? ;)

Meri M (Ei varmistettu)

en oo ikinä tykänny oikein puhelinlankaponnareista, mutta ehkä voisin vielä kokeilla :D

leijonanharja (Ei varmistettu)

Mieluusti käyttäisin invisibobbleja mutta itsellä tai tyttärellä ne ovat ihan toivottamia kun löystyvät välittömästi. Tai vielä jotenkuten pärjää kotosalla mutta treenatessa tms ei mitään toivoa.

Erika Naakka
NUDE

Tähän on helppo niksi: laita löstyneet ponnarit kuppiin ja kaada päälle kiehuvaa vettä niin ponnarit palautuvat muotoonsa :)

Josperi78 (Ei varmistettu)

Invisibobblen uudet Powerit pitävät Paksunkin tukan kiinni vaikka hyppiessä. Todella mieletön grippi. Ja niin kuin Erikakin kirjoitti - kuumassa vedessä invisibobblet vetäytyy takaisin, jos ovat venyneet käytössä. Itse tykkään kyllä aivan hulluna... ja olen huomannut aivan saman... Hiukseni ovat vahventuneet. <3 Ei enää normiponnareita mun hiuksiin... Toisille ne tottakai voi sopia!

Kukkis (Ei varmistettu)

Tykkäisin kovasti käyttää puhelinlankaponnaria, mutta hiukseni ovat niin ohuet ettei ponnari pysy. Olisko kellään tähän vinkkiä? Uni i he ei

Erika Naakka
NUDE

Oletko kokeillut Invisibobblen Nano-ponnareita, jotka ovat näitä tavallisia pienempiä? :)

Kommentoi