Kalifornian road trip 2/2

NUDE

Tänään jatkuu matkakertomukseni kuukauden takaisesta Kalifornian road tripistämme :) Matka jatkuu siis San Franciscoon, jonne saavuimme pari päivää alkuperäistä suunnitelmaa aikaisemmin eli torstaina 30.3.

Valitsimme Holiday Inn San Francisco-Golden Gateway -hotellin sen suht ok-hinnan, hyvän sijainnin ja parkkeerausmahdollisuuden takia. Sijainti osoittautuikin todella hyväksi päivien mittaan, sillä hotlastamme pääsi julkisilla helposti mihin suuntaan tahansa ja vilkas ravintolakatu oli aivan hotlan takana. Tuo yökuva on näkymä hotellimme ikkunasta.

San Franciscossa liikkuminen olikin sitten ihan toisesta maailmasta Losiin verrattuna. Julkisen liikenteen verkosto oli valtava ja erittäin toimiva. Paras ratkaisu oli hommata MuniMobile-sovellus ja ostaa sieltä noin parikymmentä euroa maksava kolmen päivän lippu. Muni on San Franciscossa sama kuin HSL pääkaupunkiseudulla ja samalla kännykkälipulla pystyi käyttämään niin busseja, ratikoita, cable careja kuin metroakin. Superkätevää!

Parkkeeraus on kaupungissa sitten asia erikseen. En suosittelisi kiertämään kaupunkia autolla vaan ottamaan julkiset alle ja jättämän kaaran johonkin julkiseen parkkihalliin. Hintoja voi tsekkailla esim. ParkWhizin kautta. Me jätimme auton hotellin parkkiin, mikä ei todellakaan ollut sieltä edullisimmasta päästä, mutta yhden päivän parkkihyvityksen ansiosta hinta putosi jo lähelle julkisia parkkihalleja. Saimme hyvityksen siitä, ettei missään oltu ilmoitettu hotellin uima-altaan olevan pois käytöstä, niisk! Eli asiakaspalvelusta kyllä isot pisteet Holiday Innille.

Noin kolmen päivän aikana ehdimme koluamaan jo suurimman osan keskusta-alueesta. Lähdimme ekana päivänä aamupalan kautta (10 pistettä Mymyn aamikselle California Streetillä) kohti itärantaa ja Ferry Buildingia. Otimme pahimmalle mäelle cable carin, joka oli kyllä tosi hauska kokemus ja lopun matkaa vain kävelimme ja pällistelimme suurkaupungin menoa. Käväisinpä matkalla muuten ihan superkivassa Uniqlo-vaatekaupassa, josta en ollut ennen kuullut. Ilmeisesti alkuperältään japanilainen kauppa oli täynnä siistejä perusvaatteita, jotka myös tuntuivat todella laadukkailta. Mukaan hyllyiltä lähtivät ihanat culottesit. Ja hyvänen aika, huomasin nyt, että kauppa toimittaa paketteja myös Suomeen. TAKE MY MONEY!!

Ferry Buildingin tsekattuamme lähdimme ajelemaan ratikalla pitkin rantaa ja pysähdyimme kuuluisalla Pier 39:llä. Siellä turistirysän keskellä olivat paikan tunnetuksi tulleet merileijonat, joita olisin voinut katsella vaikka koko päivän. Jatkoimme kuitenkin kohti Russian Hilliä ja hauskaa Lombart Streetiä.

Seuraavana päivänä lähdimme tsekkaamaan THE nähtävyyden eli Golden Gate -sillan. Ennen sitä kävimme trendikkäällä Marina Districtillä herkullisella aamupalalla The Plant Cafe Organicissa. Pyörimme aikamme viihtyisällä Chestnut Streetillä ja otimme bussin kohti Golden Gatea. Pällistelimme sitä aikamme ja näin jälkeenpäin vähän harmittaa, ettemme käyneet omin jaloin sillalla. Mikälie päähänpisto oli lähteä melkein heti takaisin kohti keskustaa.

Seuraavaksi menimme Golden Gate Parkin kautta Milk-leffasta tutuksi tulleen Castron kuuluisalle sateenkaarialueelle, jossa kaikki suojatietkin oli maalattu sateenkaaren värein. Paikka oli viihtyisä ja täynnä mukavan näköisiä rafloja ja söimmekin ihan superhyvät lohihampparit ja -pastat Castro Streetin Cafe Mystiquessa.

San Francisco oli aivan ihana paikka ja sinne olisi mukavaa päästä joskus uudelleen. Tosin ensi kerralla toivon mun reisi- ja pohjelihasten olevan paremmassa valmiudessa tuon mäkisen kaupungin tallaamiseen :D

Sunnuntaina oli aika heittää hyvästit San Franciscolle ja lähteä takaisin kohti Los Angelesia. Suunnittelimme paluumatkan niin, että yöpyisimme kahdessa paikassa ennen Losia ja viimeisen yön vielä lentokentän läheisyydessä.

Ensimmäinen pikastoppi oli suunnitelmien mukaan Santa Cruzissa. Olin haaveillut paikan rantahuvipuistosta koko reissun ajan, mutta paikanpäällä törmäsimme aivan järkyttävään ihmispaljouteen. Auto ei tietenkään mahtunut mihinkään ja koko paikan läpi ajamiseen meni ainakin tunti hukkaan. Ilmeisesti huvipuisto oli juuri auennut talven jäljiltä, mikä selitti porukan määrän. Emme siis pysähtyneetkään täällä vaan jatkoimme suoraan kohti seuraavaa yöpymispaikkaa Montereyta.

Pienehkö rannikkokaupunki Monterey on yksi Kalifornian kuuluisista viinialueista ja suurimmat turistinähtävyydet ovat Cannery Row, Monterey Aquarium ja Fisherman's Wharf. Lisäksi lähellä oleva Carmel-by-the-Sea oli suloinen ja erikoinen pikku kylä ja rannikon 17 Mile Drive hauska ajelureitti. Turisteja Montereyssa kyllä riitti, etenkin rannan nähtävyyksissä. Yöpymispaikaksi valikoitui melko vaatimaton Mariposa Inn and Suites.

Parin päivän aikana kiertelimme kaupunkia sinne tänne ja yhtenä aamupäivänä lähdimme valasretkelle Monterey Bay Whale Watchin kanssa (gowhales.com). Tämä retki oli aivan uskomattoman ikimuistoinen ja suosittelen ehdottomasti jokaiselle lähiseudulla matkaaville. Näimme neljän tunnin retkellä ryhävalaita, harmaavalaita, delfiinejä, merisaukkoja, merileijonia ja hylkeitä.

Jo ennen matkaa saimme harmiksemme tietää, että osa Pacific Coast Highwaysta on tulvien hajottamien siltojen takia kokonaan poikki. Ja vieläpä juuri upean Big Surin kohdalta, jossa olisi nähnyt enemmänkin yläkuvan kaltaisia maisemia. Päätimme kuitenkin mennä jonkun matkaa tietä pitkin etelään ja kääntyä ennen hajonnutta siltaa takaisin. Kävimme tsekkaamassa Bixby Creek Bridgen ja lähdimme sieltä kohti seuraavaa yöpymispaikkaa, joka olikin jälleen ihana Santa Barbara.

Santa Barbarasta valkkasimme pariksi yöksi Hotel Milon, joka oli aivan mahtava hotla. Aamupala oli suht hyvä ja hotellialueella oli peräti kaksi uima-allasta. Päätimme nautistella viimeiset päivät rentoutuen rannalla, pyöräillen ja käydä kävelymatkan päässä pääkadulla vielä tekemässä vikat ostokset. Erityisen vaikutuksen teki persialainen Zaytoon-ravintola ja Pali Wine Co. Tasting Room, jossa kävimme viini-tastingissa. Kaupunki ei siis pettänyt tälläkään kertaa ja nyt tekis mieli melkeinpä muuttaa sinne <3 Nautin, kuten kuvasta näkyy :DD

Perjantaina olikin sitten aika lähteä takaisin Losiin vielä viimeiseksi yöksi. Piipahdimme matkalla Malibun rannalla, jolla hullu poikaystäväni päätti mennä vielä mereen uimaan samalla kun minä ihastelin maisemia ja rannalla uivia delfiinejä. Losin päässä piipahdimme vielä Santa Monica Pierillä, jota en sitäkään voi suositella ja syömässä superhyvät safkat korttelin päässä True Food Kitchenissä, jota todellakin suosittelen.

Viimeisen yön vietimme lentokentän lähistöllä jälleen Holiday Innissä, sillä lauantaina lentokentällä piti olla suht aikaisin ja autokin piti palauttaa vielä sitä ennen. Aamupäivällä oli aika heittää heipat ja palata takaisin Suomeen. Mutta ei siinäkään mitään vikaa ollut <3

Kommentit

MaryPoppins

Nyt aloin laskemaan päiviä. Haaveilin San Fransiscosta jo nuorena ja vihdoin se on tulossa. Kiva tietää, että Uniqlo löytyy sieltäkin. Äskettäisellä Lontoon matkalla en meinannut löytää mitään kivaa shoppailtavaa (kausimuoti ei ollut mieleen), ennenkuin pääsin Uniqloon! HYVÄÄ WAPPUA!

Erika Naakka
NUDE

Jeeee! Ihanaa matkaa! :) Ja hauskaa wappua näin ihan jälkikäteen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Uniqlo-vaatekauppa löytyy myös Lontoosta. Laatu on H&amp;M tasoa.

Mutta miksi just vulgaarinen, sivistymätön ja kulttuuriton USA? Onhan maailmassa paljon parempia paikkoja: Brasilia, Argentiina, Kuuba, Libanon, Italia, Marokko, Venäjä...

Erika Naakka
NUDE

Hehe no onhan sitä aina joltain osin parempi paikka jossain muualla mutta mitä jos haluaakin käydä kaikissa? :D Parissa noista onkin jo ehditty reissata.

??? (Ei varmistettu)

hotla?

Erika Naakka
NUDE

Hotla elikkäs hotelli :)

Kommentoi