Kampaustutorial: juhlava ja helppo kiepautusletti-chignon // Hair tutorial: Pull Through Braid Chignon

NUDE

Tällä kampauksellä tiiseröin ärsyttävästi jo eilen ja Instagramissa sain ihastelevia kommentteja siitä, kuinka näppärä tukanlaittaja olen. No ylpistymään siinä ei päässyt, koska tämä kampaus on idioottivarma. Siis oikeasti äärettömän helppo. Tämä kiepautuslettinuttura siis onnistuu (myös nimessään) siihen mihin aina pyritään; se näyttää paljon monimutkaisemmalta mitä todellisuudessa onkaan. Kokeile vaikka! Ja muista tägätä teoksesi Instassa #nudeblogi :)

Tämä letitystekniikka tuli muuten tutuksi jo viime vuonna tästä videopostauksesta. Sama homma tehdään siis tässä kampauksessa, mutta suunta on pystyn sijaan vaaka.

1. Liukashiuksisten kannattaa aloittaa suihkimalla hiuksiin rakennetta esimerkiksi kuivashampoolla ja tupeeraamalla takaraivon hiuksia. Seuraavaksi tehdään kaksi pientä poninhäntää vasemman korvan taakse. Mitä pienemmät osiot, sitä näyttävämpi kampauksesta tulee, mutta sitä enemmän myös vaaditaa sorminäppäryyttä. Käytä kiinnitykseen kumilenksuja, omani on saatu Cailapilta.
2. Jaa reunimmainen ponnarin hiukset kahteen osaan (ylä- ja alaosaan).
3. Vie toinen puolisko oikeanpuoleisen ponnarin alakautta ja toinen yläkautta oikealle.
4. Erottele uusi kapeahko hiusosio...
5. ... ja yhdistä alussa kahteen osaan jaetun ponnarin hiukset ja tämä uusi osio. Kiinnitä uudella kumilenkillä. Jatka sitten näillä kahdella osiolla samalla tavalla kuin edellä. Eli jaa vasemmanpuoleinen ponnari kahteen osaan, tuo puoliskon yhteen oikeanpuoleisen ponnarin ylä- ja alapuolelta toiselle puolelle yhteen ja laita joukkoon vielä lisäosio hiuksia. Kiinnitä kumilenksulla.
6. Seuraavalla kierroksella homma näyttää tältä.

7. Jatka samaa rataa, kunnes kaikki hiukset ovat mukana kampauksessa.
8. Tämä on tärkeä steppi ja määrittelee oikeastaan koko kampauksen ulkonäön. Nypi, vedä ja nypi osioita isommiksi. Ei haittaa, vaikka kampaus tässä vaiheessa löystyisi, rohkeasti vain!
9. Tee sitten loppuihin hiuksiin ihan tavallinen letti ja kiinnitä kumilenksulla.
10. Käännä letti kampauksen alle piiloon ja kiinnitä se sinne hyvin pinneillä. Mitä enemmän pinnejä, sen tukevammalta kampaus alkaa tuntua. Käytä myös hengettömiä pinnejä pitämään kampauksen päällä olevat lenkit kiinni takaraivossa, ettei ne jää töröttämään taaksepäin. Lopuksi lakkaa ja kampaus on valmis ja todella kestävä! Omaani sain nyhtää päästä vartin verran :D

// 1. Spray your hair with dry shampoo and saltspray and tease the hair on the back of your head with a comb. Make to little ponytails behind your left ear. 2. Take the left ponytail and part it into two sections. 3. Bring the other section under the ponytail on the right and the other over the ponytail on to the other (right) side. Take a new section of hair and add it to the two sections. 4. Secure them all together with an elastic. 5. Make another round with the two new ponytails. 6. On this round it looks like this. 7. Keep on going until all the hair are in the updo. 8. Poof the updo by tugging it from the sides. Don't be shy! 9. Make an ordinary braid for the rest of the hair. 10. Tug the braid under the updo and secure with bobby pins.

FOLLOW NUDE BLOG: BLOGIT.FI + BLOGLOVIN' + FACEBOOK

Kommentit

Aliiisa (Ei varmistettu)

Toi kampaus on kyllä todella kaunis. Mitä luulen, onnistuisiko sen tekeminen vähän lyhyempään tukkaan? :)

Erika Naakka
NUDE

Siis ehdottomasti! :) Varmasti onnistuu jopa paremmin kuin pitkiin hiuksiin, koska tuon pitkän letin piilottaminen kampauksen alle on aika työlästä kun pituutta on  näin paljon.

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

Ihana kampaus! Tän tekeminen onnistuisi varmasti tälläiseltä hiukan kömpelömmältäkin, varsinkin kun omaan hiukan lyhyemmän hiuksen jaa piilottaminen olisi varmasti yli puolet helpompaa :) Menee testiin!

hanna
www.hannamariav.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella kiva kampaus. Voisitko neuvoa hengettömien oikean kiinnitystavan, niin etteivät karkailisi päästä päivän aikana? :)

Erika Naakka
NUDE

Niiden käyttöön on monia kikkoja. Itse käytän niitä siten, että painan sivuja yhteen kun työnnän pinnin kampaukseen ja kun pinni on paikoillaan, irroitan ja sivut erkanevat, mikä saa pinnin pysymään paremmin paikoillaan. Toinen kikka on "ommella" pinni kampaukseen. Eli samalla kun pinniä työntää kampaukseen, sitä voi heilutella edestakaisin, jolloin se tarttuu useampaan hiussuortuvaan ja pysyy paikoillaan :) Tajusitkohan sä tästä mun selityksestä mitään? :D

Julbeeeee (Ei varmistettu)

Jea testiin menee!! Oon nyt innostunu kaikista niskanutturoista (yleensä ne on mallia suttu jonka tekoon uhrattu 3sek mut ei siitä sen enempää... :D)

Haluun muuten antaa kiitosta sun kuvista ja kokonaisuuksista! Mun mielestä on niin plussaa et sun kuvat on laadukkaita, eri etäisyyksiltä ja kuvakulmista otettuja ja vaatteet on siistit. Jotenkin tosi monessa suomalaisissa kosmeblogeissa ärsyttää läheltä otetut kännykkäselfiet, ja näyttävään meikkiin yhdistetty sotkunen tukka ja nuhjunen huppari, plus taustalla kaikkee roinaa ja sotkua :( Kaunis meikki pääsee oikeuksiinsa kun kokonaisuus on otettu huomioon, ja tän sä haltsaat mainiosti, eli KIITOS kun jaksat nähdä vaivaa! Mitenkään muita blogeja latistamatta erotut positiivisesti täs suomalaises kosmeblogiskenes, joten jatka samaan malliin 8) Ihanaa viikonloppua!!!

Erika Naakka
NUDE

Vooooiiiiii vitsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Kiitos kiitos kiitos tuhannesti ihanasta kommentista! Tällaisia ei tule ihan joka päivä eli toisin sanoen pelastit viikkoni :) :)

Ja mitä tohon roinaan kuvien taustalla tulee, niin olen asiasta jopa vähän neuroottinen :D Välillä hyvä kuva jää julkaisematta, jos taustalla loistaa pinkki urheilutoppi :D Ihanaa, että joku huomaa ja arvostaa :) Kiitos siis vielä x1000! Niin ja kivaa viikonloppua!

maryjane
Todella jossain

Avaisitko enemmän noiden pienten hiuslenksujen käyttöä? Onko nuo sulla tuossa vain kerran, tyyliin suortuva vain pujotettu läpi, vai onko lenkki kierretty ponnarimaisesti pari kertaa, että saadaan riittävä kireys?

Kokeilin ja ainakin omat hiukset meni aivan takkuun, kun kiepautin ponnarimaisesti nuo lenksut ja kiristin. Tukka lähinnä tupeerautuu, jolloin koko kampauksen idea epäonnistuu. Eli siis toisinsanoen niistä hiusosioista tulee sekaisia kasoja, joita on hankala vedellä kumilenksun läpi.

Erika Naakka
NUDE

Kyllä kiepautan muutaman kerran lenksun ympäri. Tosin en kovin kireälle juuri koska sitten niitä on vaikeaa saada myöhemmin pois. Ja tosiaan niiden käytössä täytyy olla tarkkana, ettei hiukset mene siinä laittovaiheessa takkuun tai takerru toisiin ponnareihin. Kun hiukset saa niihin siististi niin homma onnistuu hyvin :)

maryjane
Todella jossain

Okei, täytyy kokeilla ehkä vähän ohuemmalla hiusosiolla, niin ne on varmaan helpompi saada :D

june (Ei varmistettu)

Tän voi tehdä myös ilman hiuslenkkejä, kokeilin :) Koska omat hiukset takkuuntuu ja irtoo niin helposti, niin hiukset ei oikein tykänny lenkeistä, kokeilin sitäkin :D Hiuslenkit vaan helpottaa, että kädet voi välillä irrottaa eikä kampaukselle käy mitään, ilman lenkkejä temppuilu vaatii enemmän sorminäppäryyttä, mutta hiukset ei kärsi niin paljoa ja purkaminenkin on helpompaa. Ja toki tuota "viimeistä lenkkiä" ennen letin tekoa tarvitaan.

Kao Kao

Kiitos selkeästä ohjeesta. Tein eilen kiireessä ilman etukäteisharjoituksia tällaisen nutturan kaverin häihin. Nuttura oli ihanan nopea tehdä ja sain siitä paljon kehuja :) Teen useamminkin!

Erika Naakka
NUDE

JES! Mahtavaa kuulla :)

Lattana (Ei varmistettu)

Kiva kampaus, mut en usko että omassa päässä näyttäis yhtä hyvältä...mun pää tuntuu olevan jotenkin littana takaraivolta, jtn siihen kohtaan pitäs just saada jtn nostetta, ei niinkään niskaan. Täytynee kuitenkin kokeilla.

laura.k.a

Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä! Omat hiukset on vaan super liukkaat ja en ole pahemmin esim. kuivashamppoon ystävä, mutta pitää kokeilla josko onnistuisi ilmankin. Ja ihan mahtavia kuvia, ohjeiden ymmärtäminen huomattavasti helpompaa kun on noin hyvät kuvat!

Erika Naakka
NUDE

No kiva, jos ohjeet vaikuttavat hyödyllisiltä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä on läpibetolettimalleista se, johon törmäsin aikanaan ihan ensimmäisenä. Etsin ideoita hiustenlaittoon amerikkalaisilta videokamavilta ja kuvan perusteella klikkasin, kun näytti niin kauniilta.
Opin videolta läpivetoletin teon, mikä onnistuukin hienosti minulta toiseen suuntaan, mutta tätä kampausta en vain ole koskaan saanut onnistumaan. Useamman kerran olen palannut tämän äärelle, mutta lopulta aina purkanut, kun en vaan saa sitä istumaan. Ehkä ongelmana on juurikin tuo lopun letin piilotus, toisaalta taas osioiden epätasaisuus
- kampaus ei vaan koskaan tunnu olevan tasapainossa.

Erika Naakka
NUDE

Voi ei höh! Hmm mikähän siinä sitten mättää. Toisaalta eihän se haittaa vaikka se ei ole täydellisen symmetrinen, ei sitä kukaan muu huomaa ;) Ja letin kanssa on mullakin joskus ongelmia, joskus se tuntuu sujahtavan muun letin alle, toisinaan pitää ihan tosissaan väkertää että saa latvat piiloon. Voisithan kokeilla ensin kiinnittää kaikki hiukset samankokoisiin osioihin niskaan kumilenkeillä ja vasta sitten kerätä ne läpivetolettiin. Ainakin osiot olisivat varmasti samankokoiset. Jos nyt yhtään ymmärsit mitä tarkoitan :)

Kommentoi