Kosmetiikkamarkkinoilla on aukko: miesten itseruskettavat

NUDE

Törmäsin viime viikolla Hesarin juttuun miesten ihonhoidosta. Siinä kerrottiin, miten miestin iho ja sen hoito eroavat naisten vastaavista. Harva mies varmaankaan kuluttaa ihan hirveästi ajatuksia ihonsa hoitoon, mutta ehkä kannattaisi. Etenkin nyt talven tullen kuiva iho ei ole vain ulkonäköseikka, vaan kiristävä ja kutiava iho voi tuntua myös epämiellyttävältä. Kannattaa siis satsata kosteutukseen, olet sitten mitä sukupuolta tahansa.

Artikkelin lopussa mainittiin yksi juttu, mitä olen itsekin jo vähän aikaa miettinyt: miksei miehille ole kehitelty omia itseruskettavia? Kenenkään ei pitäisi enää näinä tietoisuuden päivinä ottaa aurinkoa ja havitella rusketusta UV-säteilystä. Monet naiset tietysti turvautuvat purkkirusketukseen, mutta sama ei varmasti toteudu ainakaan samalla mittakaavalla miesten puolella.

Hassusti sitä kai ajatellaan, että eihän nyt mies voi käyttää itseruskettavia. Mutta miksi ihmeessä ei? Myös meikkaaminen on yhä enemmän kaikkien sukupuolten asia, joten miksei pienen päivetyksenkin hankkiminen turvallisesti kosmetiikalla.

Löysin tältä istumalta vain yhden Suomessa saatavilla olevan miehille suunnatun itseruskettavan; Clarins Men Tanning Boosterin. Siis vain yhden! Miten tällaiseen valtaisaan markkinarakoon kukaan muu ei ole vielä yrittänyt. Ja siis toki nämä nykyisetkin itseruskettavat sopivat ihan yhtä hyvin miehenkin iholle, mutta olisihan tässä nyt ihan omat markkinointikeinonsa ja varmasti isoja mahdollisuuksia! Eli ihan vaan vink vink Vita Liberata ;)

Kommentit

KaroliinaO (Ei varmistettu)

Jotenkin vähän karsastan koko asetelmaa "miesten" ja "naisten" kosmetiikasta - ymmärrän sen toki business-mielessä, ja tottakai miehillä ja naisilla voi olla kosmetiikan suhteen eri ideaaleja tai tarkoitusperiä. Silti jotenkin ajattelisin että tulevaisuudessa kosmetiikkateollisuuden yhtenäistäminen koskemaan sekä miehiä että naisia erottelemalla erikseen pinkit purkit ja siniset purkit olisi tavoiteltavampaa, eli esim. lisää miehiä kampanjakasvoiksi! Eri käyttäjäryhmille suunnatut tuotteet kuitenkin mahdollistavat esim. eroja hinnassa, me maksamme naisina jo ns. "naisveroa" niin monesta tuoteryhmästä että mielummin työskenneltäisiin siitä eroonpääsyä kohti! :)

Mutta todellakin, miehetkin itseruskettavan käyttöpiiriin vahvemmin, nykyajan paras bruna tulee purkista :)

KaroliinaO (Ei varmistettu)

tietty tarkoitin siis *erottelematta erikseen pinkit purkit ja siniset purkit jne. Näköjään niin pitkä lause että ajatus katkesi kesken :'D

Laa (Ei varmistettu)

Miesten itseruskettavat tuotteet ovat tuotekehitysammattilaisen näkökulmasta hieman hankalia tuotteita. Yleisesti ottaen miehet tahtovat ihonhoitotuotteensa simppeleinä, helposti käytettävinä ja nopeasti imeytyvinä. Itseruskettavat taas eivät ole niitä nopeimmin ja helpoimmin käytettäviä tuotteita, jos toiveena on tasainen lopputulos.

Itseruskettavat vaativat käyttäjältään aika paljon: ihon säännöllinen kuorinta ja kosteutus, käsien peseminen levityksen jälkeen jos tuote on levitetty käsin. Kaikkein tärkeintä (ja myös vaivalloisinta) on itseruskettavan tuotteen huolellinen, tasainen levitys on äärimmäisen tärkeää onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Keskivertomies levittää keskivertotuotteen kasvoilleen hyvin suurpiirteisesti ja huolettomasti - jos itseruskettavan levittää näin, lopputulos voi olla hyvin mielenkiintoinen. Ja kun lopputulos on odottamaton ja epämieluinen, keskivertomies ei halua käyttää tuotetta enää, eikä ainakaan osta sitä toista kertaa.

Olen ollut kehittämässä muutamia itseruskettavia tuotteita, ja moni tuntemani mies on ollut niistä kiinnostunut. Lähes kaikilla kiinnostus on kuitenkin lopahtanut, kun olen opastanut itseruskettavan käytön eri vaiheista. Pari virkistävää poikkeustapausta on tullut vastaan, mutta moni mies mieltää jopa vanulapulla levitettävän itseruskettavan kasvoveden hankalaksi tuotteeksi. Tilanne vaatisi siis joko uudentyyppisiä, helppokäyttöisempiä itseruskettavia aineita kuin nykyiset DHA ja erytriloosi, tai vaihtoehtoisesti hieman omistautumista siltä keskivertomieheltä. :D

Kommentoi