Miksi en enää ottaisi ripsienpidennyksiä

NUDE

Tässä eräänä päivänä joku seuraajistani kysyi Instagramissa, että onko Reetan tekemiin ripsiin vielä joskus tulossa minulta alekoodi. Sanoin, että tuskinpa, koska en enää itse ottaisi ripsipidennyksiä. Olen ollut tätä mieltä jo pitkään, mutten ole oikein osannut tarkentaa, miksi olen tullut tähän tulokseen. Syy ei tietenkään liity Reetan ripsiteknikkotaitoihin, sillä jos joskus vielä ripset ottaisin, ottaisin ne ehdottomasti juuri häneltä!

Yritänpä siis tässä postauksessa selittää sitä, miksi ripsipidennysten buumi on jo ajanut minun ohitseni ja miksi homma tuntuu nyt jo niin kaukaiselta ajatukselta.

Suurin syy liittyy siihen, etten halua näyttää koko ajan meikatulta. Haluan, että aamulla peilistä katsoo täysin freesi, luonnollinen ja uninen naama, missä ei ole mitään ylimääräistä. En aiemmin oikein edes tiennyt, mikä siinä tuntui aina niin kummalliselta, kun muuten meikittömässä naamassani olikin pitkät ja tuuheat ripset (vaikkakin aina valitsin ne kaikista luonnollisimmat). Ripset olivat pelastus silloin, kun olin muutenkin meikkaamassa ja ne viimeistelivät ihanasti juhla- ja vähän paremman arkimeikin. Mutta luonnollisessa kotiröhnölookissani ne tuntuivat aina ylimääräisiltä ja jotenkin.. ei omilta.

Ehkäpä osaksi siinä tökki myös iso kontrasti omaan lookiini. Kasvoni eivät nimittäin näytä meikittöminä tasaisilta, vaan iholtani löytyy kaikki punertavan sävyt ja silmänaluseni ja silmäluomeni ovat aina supertummat. Kulmani eivät ole tasaisen tuuheat, vaan niissä on koloja ja harvoja kohtia. Kuvittele tähän vähän ontuvaan ja kirjavaan kokonaisuuteen täydellisesti asetellut ja harkitun pituiset ripsipidennykset. Ei vain toimi. Sama kuin läpihomeiseen ja rempattavaan kämppään ripustettaisiin monen tonnin design-valaisin, mikä ei ehkä pääsisi siellä ihan oikeuksiinsa :D Monille ripsipidennykset sopivat omaa naamaani paljon paremmin juuri siksi, että koko kokonaisuus on muutenkin tasainen, eikä nätit ripset tunnu loistavan erilaisuudellaan muihin kasvojen osiin verrattuna.

Ja yksi juttu, jonka olen ehkä vasta omien pidennysaikojeni jälkeen tajunnut on se, että ripsipidennykset saavat minut näyttämään vanhemmalta! Olen ehkä hokannut tämän siinä vaiheessa, kun olen alkanut harrastaa no mascara -meikkaamista. Eli teen itselleni tasaisen ja kuulaan pohjan, ehostan kulmat ja lisään ehkä vielä kirkasta huulipunaa - ja jätän silmät täysin meikittä. Ja tällä lookilla tunnen näyttäväni kaikista nuorekkaimmalta! Jokin siinä on, että erityisesti paksut, pitkät ja supertuuheat pidennykset antavat kasvoille vuosia lisää. Se, mistä tämä johtuu, ei ole meikäläisellekään vielä selvinnyt.

No neljäs syy saattaa myös olla ripsien aiheuttama vaiva. Meikkejä ei voi kunnolla hinkata pois kasvoilta, mitä rakastan, ripsiä pitää harjata ja nukkuessa ne voivat painaa ikävästi tyynyä vasten ja tietysti niitä pitää käydä tietyin aikavälein huoltamassa. No nämä ovat tietysti asioita, joihin nopeasti ripsien kanssa tottui, mutta nyt homma tuntuisi liian vaivalloiselta aloittaa.

Tämän postauksen tarkoitus ei tietenkään ole dumata kaikkia teitä, jotka rakastatte ripsipidennyksiä, vaan ehkäpä vain pohtia omia mieltymysiä kun ne Instagramissa tulivat esiin. Ja jos etsiskelet hyvää ripsiteknikkoa, suosittelen edelleenkin kaikista eniten Reettaa, joka tekee Helsingissä ripsiä Bio Sculpturessa ja Salossa omassa liikkeessään Cecilissä <3

Mitä mietteitä?

Kommentit

tiiax (Ei varmistettu)

Itsellä oli koko viime kesän ripsienpidennykset mutta kun ne viimeset sitten putosi ni päätin että ei enään. Itselle ehkä isoin syy siihen oli se, että mua ärsytti kun oli joku suurempi tapahtuma yms ni en ”pystynyt” laittaan näyttävämpiä tekoripsiä vaan päässä oli ne samat mitkä ihan arkenakin (mulla myöskin tosi naturellit koska en volyymeja halunnut). Voi kuulostaa pieneltä ongelmalta mutta kyllä se ärsytti :D

Mee (Ei varmistettu)

Tuo on muuten täysin totta, että monia ripsienpidennykset vanhentavat! Voi olisi ihana saada ohjeet ja vinkit no-mascara-lookkiin! :)

CougarWoman
CougarWoman

Komppaan! 

Ellivelli (Ei varmistettu)

Sama täällä. Johtunee myös vaaleudestani, en ole edes kokeillut.
Toivottavasti tiedostat, että olet tosi sievä myös meikittömänä:)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Komppaan kans täysin! Mustakin tuntuu, että ilman mascaraa näytän kaikista kauneimmalta - siis meikkipohjan suhteen. Ilman mascaraa, pohja vaan ja kirkas huulipuna! Eikä tarvi pelätä että jos silmät vuotaa, että näyttäisi pandalta. :D Superkaunis oot ilman ihan omilla ripsillä! Omasta mielestäni se luonnollisin look on aina the best. :)

Surinasissi (Ei varmistettu)

Samoja ajatuksia kuin muillakin. Kasvot voi näyttää vanhemmilta ja silmät ”raskaammilta” ripsillä. Ei tietenkään kaikilla. Itselläni ei ole koskaan ollut ripsiä mm. ihon pienten epätasaisuuksien ja tummien silmänalusten vuoksi, jotka ei kyllä imartelis luukkia. Tykkään myös naturellina olosta :)

ansba (Ei varmistettu)

Joo mä olen myös täysin samaa mieltä pidennyksistä, vaikkakin muutamat vuodet sitten itsekin vielä käytin niitä. Aika paljon näkee kaupungilla porukkaa, joilla paksut volyymiripset, mutta vaikkapa täysin meikkaamattomat kulmat ja hiukset sotkunutturalla. Muuten ei kiinnittäisi yhtään huomiota, mutta voimakkaasti "meikatun" näköiset silmät muuten luonnollisessa lookissa on mun silmissä epäsiisti yhdistelmä.

Mira/Blinger Shimmer -blogi (Ei varmistettu) http://blingershimmer.blogspot.fi/

Itselläni kaikista suurin syy miksen pidennyksistä välitä on se jatkuva huollattaminen; paitsi, että siihen kuluu rahaa niin ennen kaikkea se ajan varaaminen on itselle jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa :D Ja toisekseen tykkään leikitellä nimenomaan silmämeikillä ja pidennykset tosiaan hankaloittavat silmämeikinpoistoa - ja pidennysten ollessa ei myöskään toki pysty erilaisia mascaroita testailemaan :)

Thinsku (Ei varmistettu)

Kiitos! Tää itseasiassa selvensi mullekkin, että miks en oo enää ottanut uudestaan ripsiä, joista oikeastaan tykkäsin hirveästi, mutta toisaalta ne oli niin ärsyttävän paljon vaivaa tuovat, vaikka pitikin helpottaa aamulähtöjä! Niin totta joka sana! :)

Jennimt (Ei varmistettu)

Mä olen, tässä vanhetessa (siis 28v :D) , huomannut ihan saman asian. Tykkään kyllä isoista ripsistä erikoistilaisuuksissa, mutta se todella vanhentaa. Ennen etsin ripsareissakin sitä kaikkein tuuheuttavinta, mutta nyt olen joko ilman tai käytän sitä, mistä tulee vain vähän väriä, ei muuta. Muutenkin meikin määrä on vähentynyt, tai luonnollistunut ehkä enemmänkin, kun iho ja kasvot muuttuvat, juurikin siksi että näytän niin vanhalta nykyään meikin kanssa :) jännä ilmiö

jenna holmberg (Ei varmistettu)

Itseäni ei oo koskaan kiinnostanut minkäänlaiset lisäkkeet jne. Jotenkin tuntuu ahdistavalta että mussa ois jotain ylimääräistä teipillä tai liimalla kiinni:D ja mulla on jo vuosikausia tapana ollut olla ja meikata ilman ripsarin. En tajua, ripsari tekee musta jotenkin suttuisen näköisen. Meikkaan kuitenkin, mutta luonnollisesti. On ollut hauska huomata tää "ripsariton" meikkitrendi. Jossain lehdessä sitä kuvailtiin uudeksi rohkeaksi tyyliksi. Repesin nauruun. Naurattaa ajatus siitä, että jonkun mielestä ripsarittamattomana kulkeminen on rohkeaa:D

LashesSmashes (Ei varmistettu)

Omille silmille ne eivät käyneet sen todella vahvan liiman johdosta. Silmät vuotivat yön jälkeen ja tuntuivat aroilta. Otin muutaman kerran ripset kertaluontoisesti lomien ajaksi, muttei tullut mieleenkään pitää niitä jatkuvasti, olisin luultavasti allegisoitunut pahemmin.
Ja se ajanhukka ja sen ajan varaaminen, aika liian myöhään viime tipassa..
Saman rahan käytön mieluummin kssvohoitoihin, hyvää mani/pediin.
PS mulla on lash lift, siitä tykkää todella paljon, koska minulla on pitkät ripset, mutta ikävästi piikkisuorat. Lash lift taivuttaa omat ripset ja aikaa ja vaivaa säästyy aamuisin, kun ei tarvitse kuin lisätä mascara. Ja haluattaessa jättää pois.
Lämmin suositus.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle suurin osa ripsienpidennyksistä näyttää ns. "intimidating". Jotenkin liian isot ripset aina saa ihmisen näyttämään pelottavalta ja vaikeasti lähestyttävältä, kun meikin alta ei paljastukaan vain tavallinen enemmän tai vähemmän haaleahkompi versio itsestä vaan ne ripset onkin koko ajan.

En myöskään halua olla aina sellaiseen stereotyyppiseen kauneuteen tähtäävä. Haluan välillä olla sohvalla kalsarisankarina röhnöttämässä sipsit lökäreillä, aina ei tarvitse olla kaunis. Tai voin hiihtää kaupungilla täysin ilman meikkiä ja olla ihan yhtä kaunis ja itsevarma kuin meikilläkin.

Juuliii (Ei varmistettu)

En yleensä jaksa kauheena kommentoida, mutta nyt on pakko sanoa, että oot superkaunis täysin luonnollisena!! Niinkuin muutkin ihmiset, luonnollisuus on kaunista. Älä missään tapauksessa vertaa naturellia lookkias mihinkään homeiseen taloon :D Pikemminkin vaikka joku raikas puutarha, johon on läntätty diskopallo roikkumaan. Epäluonnollisen pitkät ripset ei sovi mun mielestä kellekkään, vain harvoilla näkee kivoja ripsienpidennyksiä.

Sydän huokaa

Kokeilin joskus ripsien pidennyksiä, mutta mulla kasvaa ripsen niin nopeasti, että ne ei pysy paria viikkoa kauempaa. On myös ihana hieroa silmiä tai pestä kasvoja huolettomasti ilman, että tarvitsee varoa ripsiä. On ne todella kauniita monella, mutta minulle ne tuntui silti aika pitkiltä ja tuuheilta vaikka otti lyhimmällä mitalla. Varmaan juurikin siksi, koska en meikkaa juurikaan kovin usein. Ainoastaan juhliin ja kuvauksiin tai muihin erikoistapauksiin.

Sydän huokaa

PS luonnonkaunis olet <3

Kommentoi