Paras luonnonkosmetiikan dödö

NUDE

Olen tässä erästä tulevaa lehtijuttuani varten uppoutunut aika syvälle luomudödöjen maailmaan. Olen viimeisen kuukauden aikana testannut noin 15:sta deodoranttia eri merkiltä ja yrittänyt löytää sitä kaikista tehokkainta suojaa märkiä kainaloita vastaan.

Nyt itseasiassa sanoinkin väärin. Deodorantithan eivät estä hikoilua. Ne vain estävät epämiellyttävien hajujen muodostumista rajoittamalla bakteerien kasvua kainaloissa. Lisäksi niissä on useimmiten tuoksu, joka toimii viimeisenä toivona pahaa hajua vastaan. Antiperspirantit taas estävät hikoilun alumiiniyhdisteiden avulla ja näin pitävät kainalot tehokkaammin kuivina.

Olen aina ollut vahvojen antiperspiranttien ylin ystävä, sillä en kestä hetkeäkään tunnetta siitä, että kainaloistani nousisi hien hajua. Jännittävissä tilanteissa on myös hyvä, että kainalot pysyvät kuivina, eikä teepaidan läikät paljasta minua ahdistuneeksi ;)

Olen silti alkanut miettiä onko tällainen jokapäiväinen hikirauhasten manipulointi hyvästä. Ehkä olisi hyvä antaa ihon hengähtää, kirjaimellisesti. Olenkin alkanut toteuttaa tätä ajatustani ja käyttänyt alumiinittomia luomudödöjä muutamana päivänä viikosta (yleensä silloin, kun en poistu kotoa, just in case). Ja kuten kerroin, näitä dödöjä on tullut testailua aika iso määrä viimeisten viikkojen aikana ja yksi on noussut ylivoimaisesti muiden ylitse.

Ja se yksi on Mádaran uusi Soothing Deodorant. Merkin luomudödöjä on kehuttu ympäri intterneettiä, eikä ihme. Tämä esteettisestikin silmää hivelevä dödö yllätti minut todella positiivisesti.

Odotin paljon kehutun Schmidt's-dödön voittavan koko vertailun, mutta Mádara voitti sen tehonsa lisäksi mukavalla roll-on-muodollaan. Mádaran Soothing dödö onnistui kaikkiin muihin testaamiini verrattuna pitämään epämiellyttävät hajut parhaiten poissa ja lisäksi siinä on itsessäänkin todella miellyttävä tuoksu. Okei, tiukoissa tilanteissa luomudödö ei päihitä ikisuosikkiani Vichyn 48h Anti-Perspirant Intense Respiration -antiperspiranttia, mutta rennompiin päiviin tämä menee kyllä vakkarikäyttöön. Mádara Soothing Deodorant ekosertifioitu ja alumiiniton deodorantti maksaa n. 15 euroa.

Muut testaamani deodorantit olivat: Schmidt's Ylang-ylang + Calendula, Urtekram Cream Deo Coconut, Green People Body Care Natural Deodorant ja Green People Sensitive Scent Free Deodorant. 

Nyt kaikki luomudödövinkit sieltä ruudun toiselta puolelta jakoon!

Kommentit

TeijaH (Ei varmistettu)

Suosittelen Dermosililta Nature Deo Roll-Onia (4,90 €), jota käytän useimmiten. (Varalla on tavallista alumiinillista stressipäiviä varten.)

Dermosilin sivuilta (https://www.dermoshop.com/fi/products/3698-nature-deo-roll-on-organic):
Sisältää kasviperäistä glyseriiniä ja muita ihoa hoitavia aineita. Sitruunahapon esteri torjuu tehokkaasti hienhajua ja Aloe vera -uute hoitaa ihoa. Alumiiniton ja alkoholiton. Koska tuote ei sisällä alumiinia, se ei tee vaatteisiin ikäviä värjäytymiä. Toimii parhaiten puhtaalla iholla, kun kainalokarvat on poistettu. Ainesosista 99,75 prosenttia on luonnollista alkuperää ja 10,5 prosenttia ekologisia. ECOCERT-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Kun siirryt käyttämään antiperspirantin sijaan alumiinitonta deodoranttia, on hyvä muistaa, että kehon täytyy tottua alumiinittomaan deodoranttiin. Rauhaset ja ihohuokoset puhdistuvat vähitellen kuona-aineista ja silloin saattaa tuntua, että hikoilee tavallista enemmän.

Erika Naakka
NUDE

Kiitos tuotevinkistä! :)

Hanna H (Ei varmistettu)

Smichdts pitää minulla kainalotkin kuivana. Kainaloärsytyksen vuoksi olen siirtynyt saman sarjan sensitive-versioon, jossa tuoksua on geranium. Kolmantena Urtekremin ruusu. Uusi NYR ei toimi minulla, eikä moni muukaan testaamani merkki. Laveran appelsiini ei kestänyt kuin minuutteja. Varmasti yli 10 on testattu.
Kiva lukea luonnonkosmetiikasta ja olisikin Kiva lukea enemmän aiheesta, tai edes leaping bunny- sertifioiduista.
Tulee aina paha mieli Macistä, L`Orealista ja muista eläinkokeita käyttävistä merkeistä, joita varsin usein tätä blogistasi löytyy.

Erika Naakka
NUDE

Kiitos vinkeistä!

EU:ssa ei ole vuoden 2013 jälkeen saanut myydä mitään tuotteita, joita on tai joiden ainesosia on testattu eläimillä :)

Nella / Neiti Minttukihara (Ei varmistettu) http://neitiminttukihara.blogspot.fi

EU:ssa ei enää, mutta muualla maailmalla kyllä. Manner-Kiinassa myytävät kosmetiikkatuotteet testataan Kiinan valtion toimesta eläimillä (vain Kiinalaisille merkeille ei pakollista) ja tekemällä päätöksen viedä tuotteitaan Kiinaan yritys ei pelkästään tue eläinkokeita, se myös joutuu maksamaan ne. Näin ollen esim. L'Oréalia, MAC:ia ym. ei voi kutsua eläinkokeettomiksi merkeiksi.

Erika Naakka
NUDE

Niin no Kiinan markkinat on tietysti erikseen. Onko jossain sitten lista merkeistä, jotka myyvät myös Kiinassa?

milli-vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Suosittelen ehdottomasti Bottega Verde -deodoranttia. Itselläni on ollut käytössä merkin vihreä tee -dödö, mutta olen kuullut hyviä kokemuksia myös muista. (Ei haisevia hikiläikkiä paitakankaassa käytön jälkeen, ja tämän dödön kanssa uskallan myös juosta palaveriin. Parasta Bottega Verdessä onkin, että en ajattele dödöä koskaan, kun minulla on sitä.)

Erika Naakka
NUDE

Hei kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa tosiaan siirtyä alumiinittomiin. Dödön alumiinilla onvahva yhteys naisilla mm. parkinsonin tautiin, ahlzeimerin tautiin sekä rintasyöpään.

Minskiii (Ei varmistettu)

Mulla on ollut ne pari muuta Madaran dödöä käytössä, ja oon ollut muuten tosi tyytyväinen, mutta niiden tuoksu ei ole ollut miellyttävä. Tulee vähän hyttysmyrkky mieleen, mikä on aika koomista, kun kyseessä on kuitenkin luonnontuote. Tää uus siis heti testiin, jos kerta tuoksussa ovat petranneet. Kiitos vinkistä!

Aarre (Ei varmistettu)

Antiperspirantit ovat olleet minulle aina ennen must, mutta nykyisin pyrin vähentämään alumiinia. Laveran invisible 24h deodorant on ollut todella positiivinen yllätys.

Erika Naakka
NUDE

Sitä pitääkin testata! :)

Cayisa (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt Puro Workshopissa tekemääni deodoranttia. Kun valmistusprosessin on itse tehnyt, voi olla varma mitä deodoranttini sisältää, että se on varmasti täysin myrkytön ja että en ole sitä eläimillä testannut :) Deodorantin pitävyyteen olen ollut myös erittäin tyytyväinen, kunhan iho ensin lopetti vanhojen dödöjen kuona-aineiden poistamisen.

Mieli (Ei varmistettu)

Itse vaihdoin luonnonkosmetiikkadödöön jokin aika sitten, enkä ole päivääkään katunut. Urtekramin Deo Crystal roll-on deodorantti ei suttaa ja kuivuu huomattavasti nopeammin kuin normaalit rollonit, enkä ole kertaakaan vaihtamisen jälkeen huomannut haisevani hieltä. Se ei myöskään kerrostu vaatteisiin ja sitä voi hyvin laittaa vaikka muuallekin kun kainaloon kirkkaan ja tahraamattoman koostumuksensa ansiosta. Lisäksi tuotetta saa Prismasta huomattavasti edullisemmin kuin ekokaupoista ja pakkaus on lasia, joten sen voi hyvin kierrättää tuotteen loputtua.

Erika Naakka
NUDE

Kiitos tuotevinkistä! Täytyykin testata :)

Kommentoi