Pihkaa haavoihin – Pihqa Kuusenpihkavoide

En varmastikaan ole ainoa, jolla käynnistyy stressaavassa tilanteessa joku ärsyttävä tapa. Toiset nyppivät hiuksiaan, toiset syövät kynsiään, naksuttelevat niveliään tai pureskelevat huuliaan. Meikäläinen puree työstressin alla kynsinauhansa ihan tuusan nuuskaksi. Ja kun nämä avonaiset kynsinauhat altistuvat ympäristön bakteereille, lopputuloksena on aivan järkyttävän kipeät sormet.

pihqa.jpg

Siinä vaiheessa kun kynsinauhat ovat jo olleet auki, vahinko on jo tapahtunut, eikä tulehdukselta ole useinkaan voinut välttyä. Ennen kuin nyt, kotimaisen Pihqa-voiteen saavuttua yöpöydälleni. Kun olen levittänyt voidetta kynsinauhojen ja muiden haavereiden päälle iltaisin ennen ihon tulehtumista, sitä ei ole välttämättä tapahtunut ollenkaan!

Pihqan tarkoitus onkin hoitaa vaurioitunutta ihoa ja auttaa sitä uusiutumaan normaalisti. Testailtuani tätä jo aika pitkään ja tuubin ollessa jo melkein tyhjä, uskallan sanoa, että tämähän toimii. Mutta miten?

pihqa 2.jpg

Minuun ei henkilökohtaisesti vetoa mitkään ”tätä ainesosaa on käytetty Suomessa jo satoja vuosia haavojen puhdistamiseen” -mainoslausahdukset, jollaisia tämänkin tuotteet myymiseen on käytetty. Muinaissuomalaisten terveydenhuolto ei nimittäin ole sellainen juttu, mihin itse näin 2010-luvulla tähtäisin. Sen sijaan meikäläiseen tehoaa tiede ja tässä tapauksessa se, että havupuilla saattaa olla tehokkaitakin antiseptisiä ominaisuuksia ja että niistä on kehitteillä aivan uudenlaisia antibiootteja.

Joku itu tässä siis on. On hyvinkin mahdollista, että pihkan ainesosat estävät bakteerien lisääntymistä ja ehkäisevät näin tulehdusten syntymisen haavoissa. Pihqassa pihkaa on 10%, loput on iholle suojaavan kalvon muodostavaa tavallista vaseliinia. Mahtava kombo siis, kannattaa testata. Pihqa-voidetta löytyy mm. Prismoista ja Yliopiston verkkoapteekista ja se maksaa noin 15 e.

Bloglovin’ + Facebook + Youtube + Blogit.fi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *