Iho

Vaselinen monimuotoinen historia + kilpailu!

NUDE

Kaupallinen kampanja: yhteistyössä Vaseline

Kenellepä ei oli Vaselinen klassikko, vaseliinivoide tuttu. Sain yhteistyöpostauksen merkeissä tutustua Vaselinen värikkäseen historiaan ja kerron teille muutamia mielenkiintoisia käänteitä tämän niin monelle tutun monitoimituotteen alkutaipaleilta.

Vaselinen vaseliinivoide syntyi lähes puolitoista vuosisataa sitten kemisti Robert Chesebroughin vuosien kehitystyön tuloksena. Chesenbrough kiinnostui jo 1850-luvun lopulla raakaöljystä ja erityisesti sen sivututteena syntyvästä Rod Waxista, jonka tutkija huomasin auttava haavoihin ja palovammoihin. Tutkija kehitteli tuotetta vuosia ja patentoi vaseliinin tekoprosessin vuonna 1870.

Tutkija oli niin vakuuttunut tuotteensa mahtavuudesta, että brändin perustettuaan hän esitteli sitä polttamalla ihoaan ja hieromalla palovammaan voidettaan. Shokeeraava mainostyyli tepsi, sillä jo 1880-luvulla melkein kaikista amerikkalaisista talouksista löytyi Vaseline-voidetta. Itse asiassa Vaseline-voiteita myytiin Yhdysvalloissa yhden purkin minuuttivauhdilla jo vuonna 1874, siis vain muutama vuosi tuotteen lanseeraamisesta.

Ensimmäisessä maailmansodassa voide oli sotilaiden perustuote, joka auttoi palovammojen hoitoon ja lievitti jalkojen kipua. Vaseline-voide oli korvaamaton lisä myös lääkintämiehille aseptisten tuotteiden ja olojen puuttuessa. Sodan aikana Vaseline levisi myös tänne Euroopan kamaralle, jossa se on onnistunut ottamaan ison roolin kotitalouksien perustuotteena.

Vaseliinia on käytetty ympäri maailmaa mitä kekseliäimmissä yhteyksissä. Sen lisäksi, että voide sopii ihon oman kosteuden säilyttämiseen, sitä on käytetty ja voi käyttää mm. näihin tarkoituksiin:

- Jo 1900-luvun alussa nuoret naiset tekivät vaseliinista ripsiväriä sekoittamalla siihen hiilijauhetta.
- 1920-luvulla Hollywoodissa elokuvateollisuus käytti sitä kameroiden linssien suttaamiseen pehmeän tarkennuksen aikaansaamiseksi.
- Ihossa hajuveden alla parantamassa tuoksun kestävyyttä.
- Pehmentämään jalkapohjia ja siloittamaan halkeamia.
- Pakkasella ihon suojaamiseen kylmyydeltä
- Ihon suojaamiseen hiusten värjäyksen yhteydessä
- Helpottamassa itseruskettavan levitystä levittämällä voidetta kuivimpiin kohtiin
- Hoitamaan auringon polttamaa ihoa
- DIY-kuorintavoiteena. Sekoittamalla sokeria ja vaseliinia saat superhyvän huulten kuorinta-aineen!
- Tuomaan hehkua sääriin, poskipäihin ja kulmaluulle. Toimii!
- Ehkäisemään ihottumia ja hiertymiä
- Tuomaan hampaisiin lisää kiiltoa ja ehkäisemään huulipunan tarttumista niihin
- Ripsien kasvattamiseen ja hoitamaan kynsinauhoja
- Auttamaan kynsilakkapullon avaamisessa. Lisäämällä tipan vaseliinia kynsilakkapullon kierteisiin, saat pullon helpommin auki seuraavalla kerralla.
- Irroittamaan irtoripset. Vaseliini liuottaa ripsiliimaa, joten jos ripsien irroittaminen tuottaa tuskaa, lisää vaseliinia pumpulipuikolla ripsirajaan, odota muutama minuutti ja irroita ripset.

Muutamia niksejä olen kokeillut itsekin, mutta seuraavaksi täytyy ehdottomasti kokeilla laittaa Vaseline-voidetta kynsilakkapullon korkkiin. Vai löytyisikö teiltä vielä joku hauska vaseliini-vinkki?

KILPAILU!

Vaseline-kamppanja näkyy blogissani kolmen postauksen verran. Tässä ensimmäisessä saan käynnistää vielä jännittävän arvonnan. Pääsen tämän yhteistyön merkeissä syksymmällä maailmanmestariuimari ja Vaselinen mainoskasvo Hanna-Maria Seppälän uimakouluun ja yksi teistä voi päästä sinne mukaan kanssani! Uimakoulu järjestetään 12.9. klo 12-15 Helsingissä ja kommentoimalla tähän postaukseen mitä tahansa, olet mukana yhden ”opiskelupaikan” arvonnassa. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti)! Osallistumisaikaa on ensi viikon sunnuntaihin 14.6. klo 23.59 asti.

Keskimmäinen kuva: Vaseline

Kommentit

elina o. (Ei varmistettu)

Öh todellaki haluun! :D

Tiina/Levoton tyttö (Ei varmistettu) http://hetkimuistettavaksi.blogspot.fi/

Vaselinella on myös kätevä taltuttaa itsepäinen hiussuortuva, jos hiustökötti on unohtunut matkasta :D Ja todellakin haluaisin Hanna-Marian oppiin :D

TiiaT (Ei varmistettu)

Vaseliini tuo mieleen suloisia muistoja mummin kosmetiikkapurkkien tutkiskelusta :) Hanna-Marian uimakoulu olisi super!

ljk (Ei varmistettu)

Vautsi mikä mahdollisuus! Olisi kyllä kiva kokemus :) ps. Vaseline <3

kata123 (Ei varmistettu)

Ehdottomasti mukana!

Hetti
Hettinen

Vaseliinista en kyllä voisi enää luopua <3 Paras huulirasva ikinä. Nuorempana sen 'limaisuus' ällötti, mutta nykyään perus-Labellot eivät enää riitä tuomaan kosteutusta huulilleni (joo, tiedän että vaseliini ei varsinaisesti kosteuta, vaan tekee sen kalvon, mut silti ;) ). Omistan useamman vaseliinipurkin; yksi löytyy käsilaukusta, yksi meikkipussista, yksi sohvalta, yksi yöpöydältä jne. Varsinkin nukkumaan käydessä tulee laitettua vaseliinia useampaan otteeseen, ihme addikti :D On aina juhlaa, kun saa 'korkata' uuden purkin, niitä kun harvemmin saa näin laajalla arsenaalilla oikeasti kulumaan loppuun ;)

NiinaK (Ei varmistettu)

Todellakin mukana!

Minianna (Ei varmistettu)

Olisi se hauska päästä räpiköimään :)

ilppez (Ei varmistettu)

Mahtava arvonta, oon niiiiiiiin mukana!

Jaana B (Ei varmistettu)

Olen mukana! Jos voittaisin, lähettäisin uimakouluun Helsingin serkkuni.

Maikkiiii (Ei varmistettu)

Niin mahtavaa, että Vaseline on tullut Suomeenkin! Se on ollut mun luottohuulirasva vuosikausia ja sitä on aina pitänyt hamstrata ulkomailta.

Apua, voihan uimakouluun osallistua, vaikka oma uimataito olisikin aika huono? Pinnalla kyllä pysytään mutta melkoista räpiköintiähän se on :-D kaikki delfiinimäinen sulavuus on kyllä tipotiessään... silti ois siistiä päästä mukaan ja ehkä oppia ehkä jotain perusvinkkejä :-)  

TaruA
Vauvakuumeeton

Minä minä minä!

Kynsipöllö (Ei varmistettu) http://kynsipollo.blogspot.fi

Ooh! Ehdottomasti osallistun kilpailuun!

Elisa/ (Ei varmistettu)

Mää haluun uimakouluun! Vitsit ois siistiä oppia uimaan kunnolla. 200m uimatesti rimaa hipoen suoritettuna mutta siitäkin jo aikaa.

Kommentoi