For Women in Science 2018

NUDE

Kävin toissapäivänä eräässä aika ainutlaatuisessa tilaisuudessa. Samanlaisessa, johon sain itseasiassa kutsun viimeksikin kaksi vuotta sitten. Kyseinen tilaisuus oli L'Oréalin ja Unescon For Women in Science -apurahan saajan julkistamistilaisuus, joka aika mukavasti sivuaa molempia intohimojani; kauneutta ja tiedettä.

Apurahan tarkoituksena on tukea biotieteiden parissa toimivaa, enintään 40-vuotiasta naista, joka on itsenäisen tutkimusuransa alkuvaiheessa. Tällä L'Oréalin ja Unescon apurahalla on tarkoitus tukea naisia tiedemaailmassa ja olla mukana sukupuolten välisen eron tasoittamisessa. Ja hommaahan riitää, sillä ihan esimerkiksi Suomessa professoreista naisia on vain kolmannes ja Nobelin rauhanpalkinnon saajista on vain murto-osa meikäläisiä.

Tänä vuonna 15 000 euron apuraha meni Turun yliopiston biomatematiikan dosentti Laura Elolle, joka johtaa omaa tutkimusryhmäänsä Turun biotekniikan keskuksessa. Ryhmän tavoitteina on kehittää sairauksien tutkimus- ja analyysimenetelmiä ja valjastaa matemaattiset mallinnukset lääketieteen käyttöön, jolloin esimerkiksi sairastumisriski voitaisiin ennustaa ja hoitoja parantaa.

Koko konsepti on mielestäni aivan mahtava. Työkaverinikin yliopistolta sanoi, että onpa hienoa, että joku arvostaa työtämme ja ymmärtää, kuinka paljon lasikattoja yliopistomaailmassa edelleen naisien rikottavana on. Kiitos siis L'Oréal ja Unesco tuestanne tiedenaisille!

Tilaisuus muuten pidettiin aivan upeassa Kansallisarkistossa!

Kommentoi