Ladataan...
NUDE

Jeejeejee oon taas niin täpinöissäni mun uusista meikkiostoksista! :) Ostin Martinan mulle suositteleman Goshin luomiväripuikon, jolla saan tavallisen luomivärin tarttumaan paremmin luomeen ja väristä tulee intensiivisempi. Näin Martina ainakin mainosti :) Ja hyvin kyllä tuntui toimivan, kun pikaisesti kokeilin sitä eilen. Esittelen tätä vielä myöhemmin ihan kunnolla in action. Ehkäpä samalla saatte nähdä mun toisen uuden ostoksen ihihii ;) Hei minne mun pihiys on kadonnut?
Enzoakin kiinnosti Gosh-puikko :) Se luuli varmaan sitäKIN laser-osoittimeksi..

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Kivaa maanantaita ihmiset! Tämän päivän postauksessa piristetään vähän sitä normaalia lakkausrutiinia eli reuraavaksi ohjeet ns. puolikuumanikyyrin tekoon :) Mä valitsin tuollaiset aika neutraalit värit, mutta tähän vois kokeilla myös esimerkiksi mustaa ja hopeaa.
Elikkä ihan ekaksi tarvitset näitä: kynsitarroja, kaksi eri väristä lakkaa ja mahdollinen päällyslakka. Noi mun kynsitarrat on tarkoitettu ranskalaisen manikyyrin tekoon, mutta toimivat ihan hyvin tässäki :) Vielä paremmat tarrat tähän olis sellaiset renkaanmuotoiset, joilla "puolikuiden" reinoista saa kaarevammat.
Aluksi laitetaan aluslakka, väri riippuu ihan lakkaajasta itsestään :) Parhaiten lakka pysyy, kun kynsi ensin viilataan karheaksi. Kun lakka on kuivunut, laitetaan kiinni kynsitarrat. Ja lakan pitää sitten tosiaan olla kuiva, jottein tarroja irroitettaessa aluslakka lähde mukana! Kiinnityskohdan saa taas päättää itse, mutta suurin piirtein niin, että lunula peittyy.
Sitten lakataan loppuosa kynnestä. Ja kun tämä lakka on kuivunut, tarrat irroitetaan hitaasti. Varo repimästä aluslakkaa mukana! Lopuksi vielä se päällyslakka tuomaan kiiltoa ja pitämään uusi manikyyri kauemmin paikallaan :)Ja valmis! Helppo DIY-manikyyri, eikä aikaakaan mennyt kuin 5 min (plus kuvien ottamiseen mennyt aika eli ikuisuus). Vikassa kuvassa vielä Rihannan taidonnäyte puolikuulakkauksesta :) Tai manikyristin, Rihannan tuskinpa tarvitsee itse lakata kynsiään..

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Minulta pyydettiin tämän postauksen jälkeen tutorialia tummien silmänalusten peittoon ja tässä se nyt tulisi numeroin, tuottein ja kuvin :) Itse en arkisin käytä meikkivoidetta, joten keskityin taas ainoastaan silmänalusten meikkaamiseen. Joskus kyllä käytän silmien alla tota ensimmäisen kohdan L'Oréalin meikkivoidetta, koska se peittää hyvin ja kestää pitkään. Aluksi vielä lähtötilanne, joka on lähestulkoon sama joka aamu:

Ja lopuksi vielä valmis arkimeikkini, jonka kanssa yleensä hyörin tuolla yliopistolla :) Joo tiedän, mulla on bad hair day, siksi laitoinkin sen kiinni heti tämän kuvan otettuani.

Toivottavasti tästä postauksesta on apua silmänalusongelmaisille.
Vinkkejä ja tuotesuosituksia otetaan edelleen vastaan! :)

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Eilen postasin tatuointien poistosta ja nyt tatuointiteema jatkuu edelleen, aihe vain on vähän niinku päinvastainen. Eli jos epäröit oikean musteen ottamista ihoosi (niinku mä), kokeile ensin näitä: feikkitatuointeja! Törmäsin näihin Emmin blogissa ja innostuin heti. Tää idea menee kyllä helposti niiden huulitatskojen edelle!


Kyse on siis noin 3-5 päivää iholla pysyvistä kuvista. Tilattua näitä mahtavia väliaikaistatuointeja saa Fake Tattoos -sivuilta, eivätkä hinnat todellakaan ole pahoja, ja vielä ilmainen toimitus yli 16 euron ostoksille! Nää menee hankintalistalle heti Inglot-luomivärien perään :)


Vai oonko mä taas sokaistunut uusien asioiden hienoidesta? Onks tää sittenkin jotenkin noloa?Mitä mieltä te olette?

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Varoitus: älä lue tätä, jos a) ällöksyt kaikkia ihotauteja b) sua ei kiinnosta mun henkilökohtaiset sairaskertomukset c) et jaksa lukea pitkiä postauksia.

Kaikki alkoi siitä, kun viime kesän alussa mun päänahka alkoi kutista ja se ärtyi helposti. "No ei tässä mitään, ei kannata varmaan pestä hiuksia niin usein" ajattelin, ja jatkoin normaalia elämääni autuaan tietämättömänä mitä tuleman pitää. Kesällä kutina paheni ja päänahkaan alkoi ilmestyä märkiviä rupia (tässä vaiheessa ajattelet varmaan "hyyyyyiii!"). Olin aivan saletti, että mulla on psoriasis. Äitini kuitenkin tunnistaa psoriasiksen jo metrien päästä ja sanoi, ettei tämä ole sitä. Jossain vaiheessa oireeni rauhoittuivat, enkä hakeutunut lääkäriin. Ajattelin, että tämä on tavallista hilseilyä ja että aurinko on varmaankin kuivattanut ihoni. Tuntui, että stressin pahetessa oireetkin palasivat. Ostin apteekista jotain tosi mietoa shampoota ja jatkoin edelleen normaalia elämääni. Syksyllä kutina alkoi olla sietämätöntä ja luennoilla päätäni raapiessani näytin varmaan siltä, että mun päässä elelee jotain ylimääräisiä elukoita. Iltaisin oli välillä vaikeaa saada unta ja itku meinasi tulla. Päästä vuosi välillä jopa verta. Kuitenkin oireet välillä katosivat jopa viikoiksi, joten lääkäriin hakeutuminen venyi ja venyi. 

Lokakuussa vihdoin soitin YTHS:lle ja ne varasi mulle ajan hoitsulle. "Great..", mä ajattelin. No sieltä tuli sitten perus "ootko koittanut olla pesemättä hiuksia" ja "koita laittaa sinne päänahkaan jotain rasvaa". Mulla meni hermo ja lähes karjuin: "JOO MÄ OON KOKEILLUT JO KAIKKEA, VARAA NYT MULLE AIKA SINNE IHOTAUTILÄÄKÄRILLE PRKL!"

Lääkärille pääsin parin kuukauden päästä ja aikansa tutkittuaan ja kyseltyään lääkäri sanoi, että mulla on seborrooinen ekseema. Excuse me? Suomeksi jotakuinkin tali-ihottuma. Hiuspohja siis tuottaa paljon, ehkä liikaakin, talia, se härskiintyy ja iho ärtyy. Tuloksena sairaan kutiseva, hilseilevä ja rupia täynnä oleva päänahka. Stressi aiheuttaa lisääntynyttä talineritystä ja siksi mullakin oireet pahenivat aina tenttiviikon lähestyessä. Lääkäri naureskeli hoitsun antamille ohjeille: "joo älä vaan laita sinne mitään rasvaa!" Hiukset tulee pestä joka päivä ja sain reseptin Diprosalic-lääkkeeseen ja mun piti myös ostaa jotain erikoisshampoota apteekista (16 euroa/100 ml, jaiks). Diprosalic sisältää kortikosteroidia, jolla on tulehdusta ja kutinaa lievittävä vaikutus, sekä salisyylihappoa, jolla on ihoa kuoriva vaikutus.

Ja tzzzimm mun oireet katosivat jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen! Ah, sitä autuutta! Olen kyllä kiitollisuuden velassa sille lääkärille, eli terkkuja vaan Leeni Mäkelälle :) Pesen hiuksiani edelleen joka päivä, mutta nyt kun oireet ovat kadonneet, voin pitää välillä päivän taukoja. Jos oireet joskus pahenevat, saan ne hoidettua Diprosalicilla helposti pois. Eli nyt mä oon, Josefina Samatha Näädän sanoin, "ihan okei" :)

Seborreaa esiintyy jopa 15 prosentilla väestöstä ja se on yksi tavallisimmista aikuisiän ihotaudeista. Tali-ihottuma voi alkaa oikeastaan missä iässä tahansa. Rasvaiseen ihoon ja samalla seborrooiseen ihottumaan liittyy muitakin rasvaisen ihon ongelmia kuten akn (löytyy täältäkin). Kun itsehoito ei auta ja ihottuma, kutina ja kirvely häiritsevät itseä tai läheisiä, on aika lähteä lääkäriin. Paikallishoitoa tehostetaan, joskus annetaan antibiootti- tai hiivalääkekuuri, joskus valohoito. Tali-ihottumaa ei voi ehkäistä, mutta useimmat rasvaihoiset henkilöt pärjäävät päivittäisellä saippua/sampoopesulla.

Tämän postauksen halusin tehdä siksi, että usein ihmiset luulevat hilseilyn ja kutinan automaattisesti johtuvan kuivasta hiuspohjasta, vaikka tässä tapauksessa se on täysin päinvastoin! Seborrooinen ihottuma on myös suomalaisilla melko yleinen ja jos oireesi täsmäävät, diagnoosi on luultavasti tämä. Olen kertonut tätä juttua monille tutuilleni ja muutamat ovat tajunneet kärsivänsä samoista oireista. Eräskin meni lääkäriin, sai aknelääkityksen ja lääkäri sanoi, että se korjaa myös ihottuman. Itse kärsin tästä yli puoli vuotta ilman apua, ja minkä ihmeen takia? Ehkä koska en kehdannut mennä lääkäriin sellaisten mitättömien oireiden takia. Eli jos kotikonstit eivät tuota tulosta, kipinkapin lääkäriin!

Lisätietoa seborreasta löytyy esimerkiksi näiltä sivuilta: Duodecumin terveyskirjasto Iholiitto ry:n ihottumaopas

Pages