Ladataan...
NUDE

Tänään onkin sitten erään lukijani ehdottama juttu eli ranskanletillä tehdyt kiharat. Eli se laiskan hiustenlaittajan tapa tehdä hiuksiin laineet ;) 

Teen usein itselleni vain yhden ranskanletin. Hiukseni ovat nimittäin niin ohuet, että kahdella ranskiksella hiukseni olisivat liian kikkaralla! Tein siis eilen illalla ranskiksen vielä hieman kosteisiin hiuksiin. En ollut suihkuttanut hiuksiini muuta kuin hiuskiin jätettävää hoitoainetta, enkä usko, että mitkään suihkutettavat muotoilutuotteet tässä hirveesti auttaisikaan. Muotovaahtoa voisi kyllä koittaa tässä.

Seuraavana aamuna sitten vaan letti auki ja vähän pöyhennystä ja hiuspuuteria (toi Four Reasons on huippu), ja se on siinä :) Kiharathan syntyvät kuin itsestään! Kiharoista tulee melko samanlaiset, kuin laineraudalla, mutta tämä tapa ei rasita hiuksia juuri ollenkaan. Ehkä letissä oleva ponnari saattaa vähän verottaa latvoja. Tällä tyylillä laineista ei tule yhtä tasaiset kuin raudalla, tai ainakin mulla latvojen laineet olivat aika pienet. Toisaalta myös aivan hiusten tyvi voi jäädä kokonaan ilman kiharaa, kun hiuksen letitetään ranskikselle.Tällä menetelmällä kiharoista ei kovin kestäviä saa, sillä kestävyyteen tarvittaisiin sitä muotoiluraudan kuumuutta. Mutta tää on niin vaivaton ja helppo tapa, että käytän itse tätä melko usein. Kunnon lakkauksella hiukset saa kyllä pysymään ainakin sen yhden päivän ajan kiharalla :)

Onko lukijoiden joukossa muita laiskureita, jotka myös käyttävät tätä kikkaa? :)

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Tänään vuorossa käkkärät laineraudan avulla. Välineenä toimii siis OBH Nordican vuosia sitten ostamani lainerauta, joka on palvellut uskollisesti monia monia kertoja. Raudassa on viisi eri lämpöasetusta 100 asteesta 180:een, itse käytän tuota 160 asteen lämpötilaa. Suositushinta on noin 40 euroa, eli aika keskiverto :)

Laineraudalla kihartaminen on jokseenkin työlästä ja aikaavievää, mutta kun koko tukan on käynyt läpi, hiukset ovat über-tuuheat ja kiharat kestävät helposti parikin päivää. Ja itse asiassa mä tykkäänkin tässä tapauksessa niistä ns. toisen päivän kiharoista :) Koko pään kihartamiseen meni mulla aikaa noin 30 min, mutta pitää kyllä myöntää, että tein tämän aika hätäisesti.
Tää lainerauta on mun mielestä tosi hyvin suunniteltu. Raudan voi rauhassa laskea pöydälle hiusosioiden välissä, sillä raudan alla olevat pidikeet pitävät kuuman raudan irti alustasta. Toisen pöytää suojaavan pidikkeen (ei näy kuvassa) ansiosta hiukset myös pysyvät hyvin raudan sisällä, eivätkä liu'u pois. Plus, että tässä ei pala sormet läheskään niin helposti, kuin eilen esittelemälläni kiharruspuikolla!


Ja tadaa, surffilaineet ovat valmiit! Kihartamisen jälkeen hiuksia ei tarvitse niinkään harjata läpi, pelkkä käsin sukiminen ja tarvittaessa kuivashampoon kera tupeeraaminen riittävät. Ja kaiken a ja o on tässäkin se lämpösuoja! Käytin tänään samoja mömmöjä, kuin eilisessä postauksessa eli TRESemmén lämpösuojasuihketta ja SYOSS Mega Strong Hold -hiuslakkaa.

Päätin muuten vihdoin kokeilla ostamaani COLOR.BUG-väriä ja tuloksesta tuli aika cool! Vai mitä sanotte? Tästä väriötökästä kerron ehkä vielä tarkemmin tuonnempana :)

Hups, mun ponnarista tuli näköjään myös oranssi.. Tsekatkaapa myös Saara Sarvaksen postaus, jossa hän kertoo samaisesta raudasta ja kihartaa ah niin ihanan Anna Abreun hiukset!

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Tänään alkaa käkkäräviikko jee! Aion siis seuraavan viikon ajan tehdä kiharoita eri menetelmillä; leteillä, sauvoilla, raudoilla ja ties millä.
Tänään, käkkäräviikon ensimmäisenä päivänä, teen kiharat Remington Pearl -sauvakihartimella. Kiharrin on siis kartion muotoinen puikko, jonka ympärille hiukset kierretään (ja samalla yritetään olla polttamatta sormia). Hintaa tuotteella oli Sokoksella 39,95 euroa, mutta näitä saa ostettua tosi usein myös tarjouksesta. Ja viiden vuoden takuu tekee tästä aikas luotettavan sijoituksen!
Kihartaminen onnistui ihan kohtalaisesti. Sauvan mukana tuli myös suojahanska, jonka käyttöä ensin vieroksuin, kunnes kantapään kautta opin, että sitä todella kannattaa käyttää! Sormet (ja korvat ja posket) nimittäin palavat tässä hommassa äärimmäisen helposti. Latvojen kanssa sai taistella, koska hiuksia on vaikeaa pyörittää puikon ympärille ihan loppuun saakka. Sauva on myös ärsyttävän liukas ja hiukset tuppaavat liikkumaan aina puikon kärkeä kohti. 

Aluksi kiharat olivat aivan korkkiruuvilla, mutta kunnon harjaamisen jälkeen lopputulos oli suht onnistunut. Ja kunhan tätä oppii käyttämään kunnolla, kiharat onnistuvat varmasti helpommin. En siis aio heti heittää tätä vempainta romukoppaan :)
Kiharan kokoa voi vaihdella muuttamalla puikon ympärille kierrettävien hiuksien määrää. Mitä enemmän hiuksia kierrät sauvan ympärille, sitä loivempi kihara. Sauvalla kiharoista tulee vähän tuollaiset old hollywood -tyyppise ja kiharat vaikuttavat todella kestäviltä! Saas nähdä suoiristuvatko ne tämän illan body pump -tunnin aikana ;)

Sauvakiharrinta käytettäessä täytyy sitten ehdottomasti muistaa lämpösuoja! Käytin sauvassa 160 asteen lämpötilaa ja koska hiuksia täytyy muutamia sekunteja pitää paikallaan, kärvähtämisen vaara on suuri. Itse käytin hyväksi todettua TRESemmén Heat Defence -lämpösuojaa. Niin ja lopuksi suihkutin päälle reilusti SYOSS Mega Strong Hold -hiuslakkaa :)
Mitäs tykkäätte? Ja onko muilla kokemuksia sauvakihartimien käytöstä?

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Löysin ihanan Helen Torsgårdenin blogista kivan kynsilakkavinkin, nimittäin glittertipit! Omien kynsieni pituus ei tällä kertaa tähän riittänyt, joten saatte ihastella vain Helenin ottamia kuvia. Ehkä voisin kehittää jonkun kikan, jolla saisin samanlaiset tipit lyhyempiinkin kynsiin :)  Kuva Helenin blogistaGlittertippien teko-ohjeet löytyvät siis täältä. Tuonhan voisin tehdä varmaankin myös niin, että lakkaa vain kynnen kärjen, jolloin glitter ei tartu muualle. Jokainen tehköön omalla tavallaan :) Kannattaa varmaan myös käyttää tässä hyvää päällyslakkaa, joka kiinnittää hileet kynteen. Keräilin listaan muutamia tuotteita, joilla tämän voisi itse toteuttaa. Ja kevään muodin mukaisesti lakat ovat tietysti pastellin sävyissä :)Mavala, Riga + Make Up Store, Orion
Make Up Store, Lina + Make Up Store, Virgo

Gosh, MissMinty + Make Up Store, Universe

Ladataan...

Ladataan...
NUDE

Ostin viime viikolla parilla eurolla 60 kappaleen paketin hiuskumilenkkejä. Ja taas sain miettiä, että miksi en ole keksinyt näitä(kin) aikaisemmin! Olen aina tyytynyt isoon ponnariklönttiin letin päässä sitä enempää miettimättä ja hiukseni ovat vielä latvoista niin ohuet, että ponnaria saa pyörittää letin ympäri noin 34 kertaa, ennen kuin se pysyy siinä. Nyt en käytä enää mitään muuta kun näitä näkymättömiä pikku lenksuja :)

Aloin kyllä miettiä noiden lenkkien vaikutusta hiuksiin. Kumi on niin nahkeaa, että jos vetäisen lenkin pois latvoista huolimattomasti, samalla kyllä irtoaa osa latvastakin! :/ Täytyy siis käyttää näitä varovasti, ettei jo valmiiksi kurpsahtaneet latvani mene entistä huonompaan kuntoon. Mut kattokaa ny, eihän sitä edes huomaa! Törmäsin  muuten eräässä liikkeessä 7 euroa maksaviin kumilenkkeihin. Mitenköhän tällaisista muovinpalasista voidaan repiä sellainen hinta..

Ladataan...

Pages