Ladataan...
NUDE

Meikkimestari Melissa (hehe) on jälleen onnistunut tekemään videon, jota en yksinkertaisesti voi olla jakamatta. Koska ehkä murto-osalla meistä onnistuu eyelinerin teko jokaisella kerralla..

Videolla Melissa onnistuu näyttämään jotenkin todella hienosti, miten pitkälle silmäkulman yli ulottuva kissansilmärajaus tehdään. Yllätyksenä saattaakin tulla se, että kun olet vetänyt rajauksen alarajan, tehdään yläraja vastakkaiseen suuntaan. No, tiedät mitä tarkoitan, kun katsot videon.

Tarvitset hyvän tutorial-videon lisäksi tietysti myös hyvät työkalut. Tähän hommaan sopivat parhaiten geelimäinen rajausväri (esim. L'Oréal Paris Superliner Gel Intenza) ja viistokärkinen sivellin (esim. Tweezerman Brow-sivellin). Hengitä siis rauhassa, vakauta käsi ja aloita ;)

// Here's a video you should totally check out. One of my favorite youtubers Melissa Alatorre made once again a knock out makeup and the eyeliner is so on point. That's what we should all be aiming for!

Ladataan...
NUDE

Postaus, jossa kerroin miten tehdään hiuksiin hauska glitter-tyvi, oli yksi viime syksyn suosituimmista ja se näkyi myös Instagramissa hashtagilla #nudeblogi. Monet teistä lukijoista oli rohkeasti lähtenyt kokeilemaan tätä kuumaa hiustrendiä ja päätin jakaa näitä ihania luomuksia myös teille kaikille nähtäväksi. Eikö olekin söpöjä? :)

@mansikkapehmis onnistui loihtimaan kampauksen, joka saa meikäläisen taas haaveilemaan hattaratukasta. Myös tuo pinkki glitteri saa kuolan valumaan, nam! @hennaalina väsäsi myös samanlaisen ysärikampauksen söpöillä saparoilla. Aivan ihana! @ddora kokeili myös sinertävää glitteriä, mikä on nappivalinta tummaan tukkaan. @rakkautta_ja_mamarkiaa-tilin kuvasta löytyy hauska yksityiskohta: myös miehen viikset ovat saaneet glitter-kuorrutteen :D Mahtava idea!

Ladataan...
NUDE

Sain jokin aikaa sitten aivan uunituoreen ripsarin L'Oréalin tilaisuudesta. Lumenen True Mystic Volume -ripsariin rakastumisen jälkeen en uskonut ihastuvani heti toiseen uutuuteen, mutta niin kävi, että tämä rakkaus täytyy nyt jakaa kahtia.

Meikäläinenhän ei oikeastaan astu ovesta ulos pelkällä ripsarilla. Joko teen myös rajaukset tai sitten menen täysin nakusilmillä. Tämä False Lash Wings Sculpt on Lumenen uutuuden jälkeen toinen testaamani ripsari, jota olen pystynyt käyttämään ihan yksinään. Siis ilman rajauksia. Ah, miten helppoa!

Salaisuus taitaa piillä yksinkertaisesti siinä, että vähän kovemmin painamalla ripsiin tulee aivan järjetön määrä ripsaria kerralla. Älkääkä ymmärtäkö väärin, käytän sanaa järjetön todella positiivisessa mielessä. Ripsiväriä tulee paljon, mutta harjan hyvin erikoisen muotoilun ansiosta se levittyy ripsiin niin, etteivät ne liimaudu kolmeen isoon klönttiin.

Erikoisessa harjassa on kolme siivekettä, joista reunimmaisissa on paljon harjaksia. Näiden välissä on lisäksi kolmas pienenpieni harjasrivistö, jolla ripsari menee myös niihin vasta kasvuvaiheessa oleviin ripsiin. Omasta kuvastani tätä ei ehkä täysin hahmota, joten tsekkaa tämä kuva. Lopputulos näyttää siltä, että olisit jaksanut nähdä vähän ekstra-vaivaa ja rajata silmäsi ;)

Miinuspuolena se, ettei tämä sama runsaan ripsarin systeemi toimi alaripsissä. Siksi jätän alaripset kokonaan ilman tuotetta ja keskityn vain yläripsien maalailuun. Mutta summa summarum: tykkään ja suosittelen!

Hei muuten, vinkkaanpa tässä samalla tutorialistani, joka oli Trendissä viime vuoden puolella ja löytyy nyt Lily Editin sivuilta! Tutorialissa näytän, miten tehdään nätit luksuslaineet, joita nyt on näkynyt paljon myös muotinäytöksissä :) Tutorialiin pääset tästä linkistä.

Ladataan...
NUDE

Viime viikkojen aikana on kohistu blogeja, sosiaalista mediaa ja sanomalehtiä myöten aineesta nimeltä polyheksametyleenibiguanidi. Sille on annettu syöpään liittyvä vaarallisuusluokitus eli toisin sanoen sen epäillään aiheuttavan syöpää. Sitä käytetään kosmetiikan säilöntäaineena, mutta käyttö on kielletty viime vuoden alussa. Kuitenkin markkinoilta löytyy useita tuotteita, joissa PHMB:tä edelleen käytetään (kuvassa niistä muutama).

En ole ottanut asiaan kantaa ja vähän laiskanpuoleisesti koko keissiin olen edes tutustunut. Hysteria yksittäisten ainesosien ympärillä alkaa minua yleensä vain ärsyttää ja alan jopa vältellä aiheeseen liittyviä artikkeleita.

Mutta nyt tapaukseen PHMB oli pakko tarttua, kun se pomppasi silmille Hesarin artikkelien joukosta. Artikkelissa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ryhmäpäällikkö Marilla Lahtinen rauhoittelee panikoituvaa kansaa, mutta myöntää, että EU:n lainsäädäntö on tässä kohtaa niin monimutkainen, että valmistajille on jäänyt tulkinnanvaraa. Eli vaikka aine on kielletty vuosi sitten, voivat jotkut valmistajat edelleen käyttää sitä tuotteissaan. Lahtisen mukaan EU:n komissio valmistelee aineen kieltämistä kokonaan. No hurry up!

Tässä kohtaa tein itsekin päätöksen olla käyttämättä kyseistä säilöntäainetta sisältäviä tuotteita. Olen sitä mieltä, että kyllä maailman on täynnä syöpäriskejä ja ne vaikuttavat meihin jokaiseen väkisinkin, joten paniikki on siinä mielessä turka. Mutta en kyllä aio oikeasti vaarallisuusluokituksen saanutta ainetta läträtä tarkoituksellisesti iholleni. Siihen meikäläisenkään skeptinen mieli ei pysty.

Hyvällä tuurilla omista kosmetiikkavarastoistani ei löytynyt yhtään PHMB:tä sisältävää tuotetta. PHMB:n tunnistaa ainesosalistasta nimellä Polyaminopropyl Biguanide. Voit näppäillä aineen suomalaiseen Cosmethics-sovellukseen, josta kerroin aiemmin ja alkaa skannailla tuotteitasi.

Lisää aiheesta mm. Tukesin sivuilla.

Ladataan...
NUDE

Hyviä uutisia luonnonkosmetiikkaa rakastaville: H&M lanseeraa vielä tässä kuussa uuden Conscious-valikoiman, jonka tuotteet ovat Ecocert-sertifioituja!

Valikoima sisältää 30 vartalon- ja hiustenhoitotuotetta, mm. shampoon, käsivoiteita, kuivashampoon, alumiinittoman roll-on-deodorantin ja mielenkiitoisen ennen shampoota käytettävän hiusöljyn. Tuotteiden pakkauksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja ja kaikki myovi on kierrätettyä. Mahtavaa!

Niille, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaan sen kummemmin perehtyneet, Ecocert-merkintä tarkoittaa sitä, että tuotteiden ainesosista vähintään 95% on peräisin luonnosta (mukaan lukien vesi) ja vähintään 10% kaikista raaka-aineista on luomuviljeltyjä.

Hienoa, että luonnonkosmetiikka tulee koko ajan lähemmäs ja lähemmäs tavallista kuluttajaa - niin fyysisesti kuin hinnankin puolesta. Tuotteiden helppo saatavuus vahvistaa varmasti luonnonkosmetiikan asemaa kosmetiikkakentällä, mikä ei mielestäni ole ollenkaan pahasta. Who's with me?

Pages