Ladataan...
NUDE

Vuoden viimeistä päivää vietetään ja meikäläinen aikoo suunnata nokan kohti Suomen Turkua. Mukaan lähtevät ainakin nämä meikkivermeet, sillä olen aivan koukussa Cliniquen Pop Liquid Matteen ja Bangerheadilta saatuihin Sweed Linda Hallberg Edition -ripsitupsuihin. Ja iho tulee kuultamaan Lumenen Invisible Illumination Nordic Light -valopisaroilla.

Onnea ja riemua vuodelle 2017 teille kaikille <3

Ladataan...
NUDE

Eilen tsekattiin vuoden ensimmäisen puolikkaan parhaat postaukset, tänään vuorossa loput tämän vuoden mieleenpainuvimmista kirjoituksista :)

HEINÄKUUSSA...

Paljastin lempimuotovaahtoni
Kerroin 6 meikkivinkkiä rasvoittuvalle iholle
Tein videotutorialin Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance -paletilla
Innostuttiin siitä, että Sleekiä saa nyt Citymarketeista
 

ELOKUUSSA...

Opeteltiin juhlava läpivetoletti
Ihasteltiin kaasojen ja morsianten kampauksia
Kerroin 5 yleisintä syytä pohjameikin valumiseen
Näytin ohjeet kestävään pohjameikkiin
 

SYYSKUUSSA...

Laitettiin kulmat kuntoon saippualla
Opeteltiin tutorialin avulla violetti juhlameikki
Selvitettiin 6 salaisuutta kestäviin kiharoihin
Löydettiin hiusteni pelastajaponnarit
 

LOKAKUUSSA...

Nude voitti vuoden parhaan kauneusblogin tittelin!
Saxcen Johanna muutti minut jälleen blondiksi (video)
Kerroin mikä on yksinkertaisesti maailman paras meikkivoide
Opeteltiin tekemään helppo solmukampaus
 

MARRASKUUSSA...

Suunniteltiin meikkiä Linnan juhliin
Tehtiin astetta helpompi silmänrajaus luomivärillä
Opeteltiin uusi letitystekniikka (tutorial)
Löydettiin 10 alle 10 euron huipputuotetta
 

JOULUKUUSSA...

Esittelin vuoden parhaat ripsarit
Meikkasin ihanan Maijan Linnan juhliin
Selvitettiin, mistä ihon kuivuus johtuu
Tutustuttiin parhaisiin luonnonkosmetiikan dödöihin

- May all your troubles last as long as your New Year's resolutions.
Onnellista uutta vuotta 2017 <3

SEURAA ENSI VUONNAKIN: BLOGLOVIN' + FACEBOOK + YOUTUBE + INSTAGRAM

Ladataan...
NUDE

Mietin vanhoja postauksiani selaillessa, että "Mmitäh?! Kirjoitinko tämän postauksen maaliskuussa?". Tuntuu, kun olisin tehnyt strobing-videon vasta vähän aikaa sitten. Tämä vuosi on hujahtanut nopeammin kuin mikään aikaisempi. Lupaukseni vuodelle 2017 onkin olla enemmän läsnä ja relata vähän. Ei sitä elämää voi jatkuvassa kiireessä elää. Vai mitä?

Keräsin siis perinteen mukaan yhteen vuoden parhaita ja puhutuimpia postauksia. Tänään vuorossa ensimmäiset kuusi kuukautta, huomenna jatketaan heinäkuusta eteenpäin :)

TAMMIKUUSSA...

Koko blogiyhteisö kohkasi Lumenen uudesta ripsarista
Matkittiin Kendall Jennerin feikkiotsis (tutorial)
Tapaus PHMB puhutti
Opeteltiin Beautyblenderin käyttö
 

HELMIKUUSSA...

Hommattiin astetta luonnollisemmat ripsienpidennykset
Valittiin parhaat kasvoöljyt ihon eri tarpeisiin
Löydettiin maailman tehokkain valkaiseva hammastahna
Listattiin parhaat kosmetiikkalöydöt ulkomaisista nettikaupoista
 

MAALISKUUSSA...

Opastin videolla, miten strobing-meikki tehdään
Näytin videolla oman signature-meikkini
Paljastin kaksi lempimeikinpoistoainettani
Kerroin 4 syytä ja ratkaisua meikin pakkeloitumiseen
 

HUHTIKUUSSA...

Innostuttiin NYXin saapumisesta Suomeen
Kerroin reseptin varmasti kestäviin kiharoihin
...ja salaisuuden kestäviin ripsien taivutukseen
Tehtiin kaksi pirteää kevätmeikkiä
 

TOUKOKUUSSA...

Tehtiin helppo nuttura valmistujaisjuhliin (tutorial)
Naurettiin meikäläisen vanhoille meikkikuville :D
Opeteltiin videon avulla baking-tekniikka
Tehtiin hauska fantasiameikki
 

KESÄKUUSSA...

Listattiin morsiamen must have -tuotteet
Kerroin, miten ripsivärisutusta pääsee superhelposti eroon
Paljastin itsestäni 5 henk. koht. faktaa
Kauneusbloggaajat valitsivat parhaimmat aurinkopuuterit

Ladataan...
NUDE

Rakastan yli kaiken postauksia, joissa bloggaaja paljastaa työvälineensä ja esimerkiksi videokuvauspisteensä lukijoilleen. Myös minulta on useaan otteeseen kyselty, millä kameroilla blogiini kuvaan ja siksi päätin toteuttaa tällaisen suosikkipostauksen vihdoin itsekin.

Olen aina ollut kiinnostunut kaikenlaisesta tekniikasta ja koska isäni oli kova valokuvaaja, tarttui pieni osa innostusta myös minuun. Ainakin sen verran, että tiesin jo ennen blogin perustamista jotakin suljinajasta, aukosta ja valkotasapainosta. En siis koskaan kuvaa automaattiasetuksilla ja asetusten ja valaistuksen suhteen olen aika tarkka. En silti pidä itseäni minään huippukuvaajana ja kuvien sommittelussa yritän kehittyä koko ajan.

Nikon D5100-järkkäriä olen käyttänyt kaikista pisimpään. Se oli ensimmäinen isompi hankinta blogini laadun parantamiseen. Ostin sen kesällä 2012 eli noin puoli vuotta blogin perustamisesta. Nikonin valitsin siksi, että jotenkin meidän perhe on aina ollut "nikonilaisia" ja isän kuvausvälineistä löytyi kaikennäköistä omaankin kameraani sopivaa. Malli taas valikoitui kääntyvän näytön ansiosta, mikä on kyllä ehdoton kasvokuvia ottaessa!

Nikon on toiminut ihan moitteetta koko tämän 4,5 vuotta (huh huh!), mutta nyt olen alkanut huomata, ettei kamera ole ihan entisensä. Valkotasapainoa on mahdotonta saada oikeanlaiseksi ja kuvien sävy on aikalailla arpapeliä. Siksi uusi järkkäri olisi hakusessa, Varmaankin tästä samasta D5000-sarjasta.

Hommasin tuolloin 2012 saman tien myös hyvän objektiivin, sillä omasta mielestäni kameran mukana tulevalla kittiobjektiivilla saa vain suurin piirtein pokkaritasoisia kuvia. Hyvä järkkäri ilman hyvää objektiiviä on siis yhtä tyhjän kanssa. Käyttämäni objektiivi on kiinteä Nikkor AF-S 50mm f/1.8G, josta olen tykännyt tosi paljon. Siinä saa taustalle syvyyttä, kivan bokeh-efektin ja kauniin sumennuksen myös kasvokuviin.

Nikonilla otan aina kaikki meikki- ja kasvokuvani juurikin tuon zoomin antaman pehmennyksen takia. Kasvojen reunaosista tulee pehmeät, eikä kaikki näpytkään piirry kuvaan niin tarkasti kuin toisella kamerallani. Mutta suuren zoomin takia tällä objetiivilla ei saa otettua pärstäkuvia selfiemäisesti käsipelillä. Siis jos omaat normaalin pituiset käsivarret :D Siksi hommasin mukaan myös Nikonin noin 30 euron kaukosäätimen, joka on osoittautunut ihan ehdottomaksi. Asetan siis kameran jalustimelle ja asetan kuvauksen säätimen varaan ja kuvaaminen onnistuu vain nappia painamalla!

PR-tapahtumissa kuvaaminen Nikonilla ja 50mm objektiivilla osoittautui lopulta liian hankalaksi. Oikean kuvakulman löytäminen vaati aina kuvaamista monen metrin päästä ja valaistuskin vaati aina niin paljon säätöä, että päätin pyytää Olympukselta testiin ns. "bloggarikameraa" eli PEN E-PL7:n. Ja tämä on mullistanut blogikuvani täysin! Ja johtanut siihen, että siskoni lähettää aina ennen tapaamistamme viestin ennen: "Ota Olympus mukaan".

PEN E-PL7 on se, joka kulkee aina mukana tilaisuuksissa ja se, johon tartun kun aikaa kuvaamiseen on vähän. Tässä ei nimittäin tarvitse juuri säätöjä tehdä täydellisten kuvien saamiseksi. Olympuksen automaattinen valkotasapaino on aina ihan nappiin ja kuvaaminen onnistuu todella hämärässäkin valossa. Tuotekuvat otankin nykyään lähes aina Olympuksella ihan vain se helppouden takia. Ei tarvitse kuin kiikuttaa purkit ikkunan lähettyville ja napsaista kuvat parilla säädöllä.

Myös Olympuksessa on kääntyvä näyttö, mutta jos näytön haluaa osoittamaan kuvattavaa kohdetta, näyttö kääntyy vain kameran alapuolelle. Näin sillä voi ottaa itsestään helposti käsipelillä selfieita, mutta ei jalustalla omista kasvoista niin, että näkisi itsensä näytössä. Mutta onneksi kamerassa on aivan mahtavat Wi-Fi-ominaisuudet. 

Wi-Fi:n avulla voit lähettää kuvia vaikkapa suoraan kännykkääsi tai voit käyttää puhelintasi kauko-ohjauksessa. Tämä on ihan korvaamaton ominaisuus esimerkiksi kampauskuvia ottaessa. Voin siis kääntyä kameraan täysin selin ja katsoa oikean kuvauskohdan kännykkäni näytöltä. Voin kännykällä myös muuttaa valotusasetuksia käden käänteessä. Ah, elämää helpottavaa tekniikkaa!

Olympus on siis se, jonka otan aina mukaan laukkuuni, kun lähden tekemään töitä pois kotoa. Mutta kasvokuvat otan silti Nikonilla, koska Olympus on siihen hommaan jopa liian tarkka ja joka ikinen ihon epätasaisuus näkyy kuvassa liian tarkkarajaisesti. Myös kampauskuvat saavat ihan uudet ulottuvuudet, kun jokainen hius piirtyy kuvaan supertarkasti, kuten yllä olevasta kuvasta huomaa.

Olympuksessani oleva objektiivi on M.ZUIKO DIGITAL 25mm 1:1.8 -objektiivi. Se ei anna niin paljon pehmeyttä taustaan, mutta halusin sen 50mm:n objektiivin sijaan, koska tällä on todella helppoa kuvata pienissäkin tiloissa ilman, että tarvitsee peruttaa kymmenen metrin päähän saadakseen vaikka henkilöstä kokokuvan. Lisäksi valovoima on suuri, joten tosiaan hämärä kuvauspaikka ei ole ongelma.

Videoita kuvaan oikeastaan näillä molemmilla vähän sekaisin, enkä oikein ole vielä osannut päättää, kumpi hommaan on parempi vehje. Mutta tässä ne nyt olivat, minun työvälineeni. Toivottavasti tykkäsitte! :)

Mistä muusta bloggaamiseen liittyvästä te haluaisitte nähdä postauksen? :)

Ladataan...
NUDE

Toivottavasti kaikkien joulu sujui rauhallisesti ja hyvin syöden. Meikäläinen ainakin veti lohta ja suklaata (ei samaan aikaan) niin, että napit paukkui! Nyt on kuitenkin aika palata taas työn touhuun.

Kuten olette saattaneet huomata, olen mattapunien suurin ystävä. Rakastan kirkkaita sävyjä, jotka pysyvät huulilla tuntikausia, ilman jatkuvaa korjailua. Viime aikoina en ole löytänyt uusia kestosuosikkeja. Kaikki testaamani uudet mattapunat ovat joko kuivuneet huulille halkeilevaksi kerrokseksi tai ne ovat tuntuneet huulilla todella epämukavilta.

Nyt olen tosi innoissani siitä, että olen ehkä löytänyt uuden lempipunani. Okei, vielä muutaman kokeilukerran jälkeen on vähän varhaista sanoa, mutta kyllä tässä taitaa nyt olla pitkän ystävyyden ainekset. Sain Cliniquelta Pop Liquid Matte -huulipunan jo varmaan syyskuussa, mutta hyvien mattapunien etsinnästä väsähtäneenä testasin sitä ensimmäistä kertaa vasta viime kuussa. Ja rakastuin heti!

Puna tuntuu ihanan voidemaiselta levitettäessä, eikä jämähdä heti huulille, kuten jotkut nestemäiset mattapunat. Huulimeikkiä voi siis työstää ihan rauhassa. Pigmenttiä riittää tietysti ihan älyttömästi, joten yksi kerros on ihan passeli ja sillä pärjää muutaman tunnin. Ja parasta tässä on se, että puna kuluu huulten sisäpinnalta vähitellen, ei tarkkarajaisesti häipyen. Punaa ei siis tarvitse olla koko ajan korjailemassa, vaan vähän kuluneellakin huulimeikillä pärjää.

Lopputulos ei ole täysin matta, vaan ehkä pehmeän voidemainen ja ainakin aluksi, ennen kuin puna on kuivunut, huulissa on kiillon häivähdys. Liquid Pop Matte ei todellakaan tunnu kuivalta huulilla ja mukavuudessaan tämä meni mattapunien ehdottomaksi ykköseksi! Mutta ihmekkös, tämä nimittäin sisältää mm. kosteuttavaa avokado- ja auringonkukkaöljyä sekä E-vitamiinia.

Käytin tätä juuri viime viikolla bloggaajien pikkujouluissa ja sain monia kehuja kauniista sävystä. Tämä käyttämäni sävy (näkyy kuvassa ja tässä postauksessa) on siis klassisen punainen 02 Flame Pop, mutta aion ehdottomasti hankkia näitä pikaisesti lisää! Sävyjä Pop Liquid Matte -sarjassa on kahdeksan ja yksi puna maksaa noin 27 euroa. Suosittelen!

 

Pages