Ladataan...
NUDE

Kulmakynämeikeistä omat lempparini ovat ehdottomasti pienikärkiset ja sisältä lisää rullattavat kulmakynät sekä ihan tavalliset luomivärit. Kulmakynä-luomiväri-duo onkin jokapäiväisen kulmameikkini perusta. 

MAC Brows-kulmakynä on ehdoton ja ikiaikaisin suosikkini, mutta nyt markkinoille on tullut paljon uusia MACin haastajia. Ja erittäin hyviä sellaisia.

Ja nämä meikäläiselle uudet tuttavuudet ovat Maybelline Brow Precise Micro Pencil (uutuus), Isadora Precision Brow Pen (uutuus) ja H&M Superfine Browliner. Jokainen on äärimmaisen tarkka ja kaikista löytyy sopivia kylmiä sävyjä (ks. viimeinen kuva). Mikään ei nimittäin ole ärsyttävämpää kuin punaiseen taittavat kulmakynät! Maybellinen ja H&M:n kynissä on myös toisessa päässä kulmaharja, joka valitettavasti ja jostain ihmeellisestä syystä puuttuu Isadoran uutuuksista.

Myös jälki on kaikissa todella laadukasta. Maybellinen kynä on pehmein, joten se sopii ehkä parhaiten kulmakyniin tottuneelle meikkaajalle. H&M:n kynää saa painaa ihan kunnolla jäljen saamiseksi, joten jälki ei voi koskaan olla liian tummaa tai liian piirretyn näköistä eli se sopii parhaiten kokemattomalle meikkaajalle. Isadoran kynä on jotain tältä väliltä, ehkäpä eniten Anastasian kuuluisan kulmakynän tapainen.

Jos joutuisin valitsemaan näistä vain yhden, ottaisin Maybellinen kynän. Tykkään siitä, ettei väriä tarvitse hinkata ihoon ja vaikka Isadorasta irtoaa myös hyvin väriä, tarvitsen kynän toiseen päähän ehdottomasti kulmaharjan. Itselläni onkin nyt MACin rinnalla käytössä Maybellinen sävy Deep Brown. Maybelline voittaa kaikki myös hinnassa, sillä kynä maksaa 6,90 e, Isadoran kynällä hintaa on 14,90 e ja H&M:n 6,99 e.

1. Maybelline Brow Precise Micro Pencil, Blonde 2. Maybelline Brow Precise Micro Pencil, Soft Brown 3. Maybelline Brow Precise Micro Pencil, Deep Brown 4. Isadora Precision Brow Pen, 74 Taupe 5. Isadora Precision Brow Pen, 72 Medium Brown 6. Isadora Precision Brow Pen, 70 Dark Brown 7. H&M Superfine Browliner, Espresso Brown.

Ladataan...
NUDE

Osallistuin viime viikolla Laveran seminaariin, joka juhlisti merkin 10-vuotista taivalta Suomen markkinoilla. En ole luonnonkosmetiikan ekspertti, mutta haluaisin vahvistaa tietopohjaani myös siltä puolelta. Ja erityisesti halusin kuulla farmaseutti-estenomi-kemian ja biologian opettaja (FM)-tohtorikoulutettava Päivi Kousan puheenvuoron kosmetiikka-allergioista.

Luento oli supermielenkiintoinen ja kuuntelisin Kousan esityksiä mielelläni lisääkin. Onhan häntä tituleerattu valtakunnan viralliseksi meikkiguruksi ;) Kousa kertoi, että yleisimmin kosmetiikassa allergisia reaktioita aiheuttavat mm. hajusteet, säilöntäaineet, UV-suoja-aineet (tai sen ja auringon lämmön yhdistelmä), eteeriset öljyt, rakennekynsien akrylaatit ja metalliepäpuhtaudet silmämeikeissä. Eteerisistä öljyistä erityisen allergisoivia ovat esimerkiksi jasmiini, laventeli, neilikka, ruusu, teepuu ja ruusu.

Aivan uusi tieto minulle oli se, että ärsytys ei ole sama asia kuin allerginen reaktio. Itsekin olen puhunut allergisesta reaktiosta, jos ihoni on jonkun tuotteen käytön jälkeen muuttunut punaiseksi ja kiristeleväksi, mutta se onkin vain ollut ärtymisen merkki. Iho voi ärtyä samasta tuotteesta eri tavalla riippuen esimerkiksi vuoronkauden- tai kuukaudenajasta ja punoitus on poissa viimeistään seuraavana päivänä. Allerginen reaktio taas aiheuttaa pitkäkestoista ihottumaa, joka kerta tuotetta käytettäessä.

Olen nimittäin huomannut, että kahden eri merkin kasvonaamiot ovat alkaneet aiheuttaa ihollani ärtymistä. Iho on käytön jälkeen punoittava ja kuumottava, mutta seuraavana päivänä täysin normaali. Olen käyttänyt naamoita ärtymisestä huolimatta, sillä kuvittelin punoituksen ehkä olevan vain merkki tuotteen tehosta (eh..).

Kysyin Päiviltä luennon jälkeen, voinko aiheuttaa itselleni allergian jatkamalla tällaisten ärtymistä aiheuttavien tuotteiden käyttöä. Ja vastaus oli kyllä. Etenkin sellaisilla henkilöillä, jotka käyttävät paljon erilaista kosmetiikkaa, on riski allergisoitua ärsytysten määrän kasvaessa. Aka meikäläisen. En missään nimessä halua kasvattaa riskiäni saada allergiaa, sillä silloin tuotteiden testaamisesta voisi meikäbloggaajalle tulla todella haastavaa. Joudun siis haikein mielin nyt luopumaan näistä yksistä lempinaamioistani. Mutta lupaan luovuttaa ne hyvään kotiin. Niisk..

Toinen kuva on napattu tammikuun Demistä, jossa suosittelin Laveran Deep Hydrating Mask -kasvonaamiota. Se EI siis ole aiheuttanut ärsytystä, vaan se on itseasiassa yksi kaikkien aikojen lempinaamoistani! :)

Ladataan...
NUDE

Luulin jo, että pastellibuumi on kaukana takana päin, mutta nyt se on tainnu ottaa täyden U-käännöksen takaisinpäin. Tällä kertaa hiukset sävytetään hattarapinkin sijaan oranssilla.

Ja tälle uudelle hiusväritrendille on tietysti kekkaistu jo nimikin: se on blorange. Nimi tulee sanoista blood orange, jotka viittaavat punertavan oranssiin veriappelsiiniin.

Itse en nyt ihan ensinäkemältä ihastunut haalistuneeseen oranssiin, mutta nyt kun blorange-kuvia on pomppinut silmille Instagramissa ja muotilehdissä, alan lämmetä. Onneksi väriä voi kokeilla ilman, että väriä tarvitsee pitää päässä seuraavaa kolmea kuukautta. Voi esimerkiksi sekoittaa hoitoaineeseen pienen määrän oranssia suoraväriä, jolloin sävystä ei varmasti tule liian räiskyvä. Sävyn haalistumista taas voi nopeuttaa syväspuhdistavalla shampoolla ja sitruunamehunaamiolla. Testiin menee, jos uskallan!

Tuotevinkkejä: Biozell Color Mask Ink Fire Orange, KC Professional Color Mask Orange ja L'Oréal Paris Colorista Washout Peach Hair.

Kuvat: valmistajat ja Instagram: @lorenmiles, @bleachlondon, @daisycatling ja @nyanelebajoa.

Ladataan...
NUDE

Yksi muutaman viikon takaisen Golden Globe -gaalan näyttävin meikki oli ehdottomasti Olivia Culpon dramaattinen ruosteen ja kultaisen sävyinen silmämeikki. Muutama pyysikin meikkiin heti tutorialia ja päätin sen toteuttaa, vaikkei meikki ehkä itselleni se kaikista imartelevin ehkä ole. Mutta rakastuin meikkiä tehdessäni taas kultaan ja suunnittelen jo seuraavaa bilemeikkiä sävyn pohjalta ;)

Käytin meikkiin näitä kahta Anastasia Beverly Hillsin palettia, koska en vain pääse yli merkin luomivärien pigmenttipitoisuudesta. Se on aivan megalomaaninen! Mutta samansävyisiä luomivärejä löytyy vaikkapa Make Up Storelta ja IsaDoran luomiväripaletista 65 Golden Eyes.

Eli eiköhän aloitella!

1. Tee meikille hyvä pohja. Itse käytin tässä meikkivoiteen päällä Essenceltä saatua 2in1 Eyeshadow & Primer meikinpohjustusainetta. Tee sitten luomivärille hyvä häivytyspohja levittämällä irtopuuteria tai neutraalia luomiväriä merkitylle alueelle eli luomivaosta ylöspäin.

2. Varjosta silmän ulkonurkka. Levitä silmäluomen ulkokolmannekselle punertavan ruskeaa luomiväriä. Tässä käytin Anastasia Beverly Hillsin Modern Renaissance -paletin sävyä Red Ochre (paletti täältä) ja H&M Small Shading Brush -sivellintä.

3. Häivytä luomiväri sitten luomivakoon kulmakarvoja kohti yläviistoon. Tähän käytin MAC 217 -sivellintä.

4. Tee varjostus myös sisäkolmannekselle. Lisää luomiväriä myös luomivakoon silmäluomen keskikohtaan ja häivytä taas hyvin.

5. Lisää kultaista luomiväriä silmän keskikolmannekselle. Tässä käytin Anastasia Beverly Hillsin Shadow Couture World Traveler -paletin sävyä Metallic.

6. Tee ohut rajaus aivan ripsien tyveen. Tähän käytin Viva La Divan Brush Eyeliner Peniä (löytyy KICKSistä). Olivialla ei mitään rajausta näyttänyt olevan, mutta itse tykkään tehdä sen aina kun käytän irtoripsiä. Näin ripsinauha on huomaamattomampi tumman rajauksen päällä.

7. Pehmennä silmänrajaus tummanruskealla luomivärillä. Tähän käytin Modern Renaissance -paletin sävyä Cyprus Umber.

8. Varjosta alaluomi samalla ruskealla luomivärillä alaripsien tyvestä ja lisää mustaa kajalia sisäluomelle. Kajalina käytin Lumenen Sensitive Touch Automatic Eyelineria, sävyssä 01 Deep Black, niin kuin aina ;)

9. Kiinnitä irtoripset ja levitä ripsaria ylä- ja alaripsiin. Tähän käytin Kiss Haute Couture Trio-ripsitupsuja ja Rimmeliltä saatua Extra Long Lash -ripsaria, joka sopii hyvin irtoripsien kanssa käytettäväksi. Valmista!

Ladataan...
NUDE

..ehkä. Tai ainakin sellainen kutina mulla on. Ysärihtävät kampaukset ovat olleet pinnalla muutenkin, joten miksei tämä 2000-luvun taitteen kammotus voisi tulla seuraavaksi framille? Ja olisiko se edes niin kauheaa; nämä kuvathan ovat erittäin chic ja itse hiusväline hyvinkin kätevä. Mitä mieltä?

Kuvat: mallikuvat Asos, tuotteet H&M ja Glitter.

Pages