Ladataan...
NUDE

Kysäisin siskolta, kumpi postaus olisi kiinnostavampi, Instagramin tykätyimmät kuvat vai Nuden blogivuosi. Ja koska sisko sanoi, että Insta-kuvat, päätin Elisan innoittamana julkaista postauksen siis niistä.

Vuoden kaikista tykätyin kuva oli tämä "upea" vessakuva blogigaalan etkoilta. Vessa oli jotenkin hauskan vintage ruskeine laattoineen, eikä minulla ollut puvustani mitään kuvaa, joten kokeilin onneani. Ja ilmeisesti onnistuin! Tosin jouduin photoshoppaamaan taustalla näkyvän lavuaarin reunalta kirkkaanturkoosin saippuapullon pois :D

Ja toinen tykätty oli myös blogigaalasta Irene-siskon kanssa. Mehän emme itseasiassa tienneet, millaisen asun toinen laittaa, joten tämä värikoodaus oli täysi vahinko! Rakastuin tuohon Missguidedilta tilaamaani pukuun ihan hulluna, mutta koska toista samanlaista tilaisuutta ei taida enää tulla, missä olisin voinut tuota pukua käyttää, myin sen eteenpäin, ettei se jäisi turhaan kaappiin pölyttymään.

Tämän kuvan ja meikin tekaisin parissa minuutissa. En ole koskaan ollut mikään suuri Halloweenin tai minkään maskeerausten ystävä, mutta tämän vuoden neon skull -buumi iski. Eräänä päivänä sain yhtäkkiä meikki-inspiksen ja tein nopeasti tämän pinkin pääkallomeikin, napsaisin pari kuvaa ja kuin vahingossa, siitä tulikin yksi vuoden suosituimmista! Lisää kuvia löytyy täältä.

No tämä I love me -messulippukuva päätyi suosituimpiin tietysti siksi, että arvoin nämä liput kaikkien kuvasta tykänneiden kesken :D

Miten niin moni suosituimmista kuvistani on sellaisia, joiden eteen en ole nähnyt juuri yhtään vaivaa. Ja ne, joiden eteen olen väkertänyt ja nyhertänyt tuntitolkulla, eivät pärjää :D No tämäkin lettikuva on hyvin pikaisesti napsaistu ennen NYXin tilaisuuteen lähtöä. Puolikas läpivetoletti on yksi niistä kampauksista, joiden puoleen käännyn, kun olen vaikkapa töiden jälkeen menossa vielä johonkin blogitilaisuuteen tai vaikka raflaan. Eli haluan rennon, mutta astetta näyttävämmän kampauksen. Ohjeet lettiin löydät täältä ja puolikkaan siitä saat, kun lopetat letittämisen niskaan.

Ah, kesä ja Ruisrock <3 Tämä kuva on vikalta päivältä, kun Irene-sisko oli meikäläisen kanssa festareilla. Meno oli tässä vaiheessa on hiljenemään päin, mutta vielä edessä oli ihan sikahauska keikka Lihamyrskyltä. Tässäkin kohtaa taisin taas pohtia, onko VIP-lipun kaulassa killuttaminen coolia vai vain moukkamaista..

Ja 2/9 suosituimmista kuvista olikin sitten maisemakuvia. Aika kiitollista tällaiselle kauneusbloggaajalle haha :D No anyway, ensimmäinen kuva on otettu lapsuudenkotini ikkunasta talviaamuna ja toinen kuva Leviltä eikä se itseasiassa ole tältä vuodelta.

Yksi suosituimmista kuvista oli Urban Decayn uuden Heat-paletin lanseerauksen yhteydessä otettu. Saimme ammatilaisen tekemän silmämeikin, kuvaukset ja vielä kuvanmuokkauksenkin. Tällaisia kuvia ei meikäläisestä usein nähdäkään!

Upeaa vuotta 2018! Toivon, että se on vielä parempi kuin vuosi 2017 <3

Ja hei, klikkaa toki meikäläinen Instagram-seurantaan!

Ladataan...
NUDE

*sis. mainoslinkkejä

Välipäivien alet ovat kuumimmillaan ja vaikka joululahjojen keskelle ei tarvitsisikaan enää yhtään lisää purkkeja, voi vanhoja suosikkeja hamstrata tulevaisuuden varalle. Tässäpä siis meikäläisen ikisuosikit, jotka ovat olleet esillä blogissa jo varmaan 65 000 kertaa ja joita käytän yhä uudelleen ja uudelleen, joten näitä meikä taitaa ostaa sen varalle, että nykyiset jossain vaiheessa loppuvat.

IHONHOITO

Uusin rakkaus, kuoriva kasvovesi, joka saa ihon hehkumaan paremmin kuin mikään: Pixi Glow Tonic Facial Toner, 14,85 e, Kicks.fiKicks.fiKicks.fi* (norm. 29,70 e)

Paras seerumi ever: Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence, 13 e, Stockmann.com* (norm. 19,90 e)

Laadukas ja heleyttävä yövoide: Lumene Bright Now Vitamin C Sleeping Cream, 13 e, Stockmann.com* (norm. 19,90 e)

Herkullisentuoksuinen luonnonkosmetiikan vartalovoide: Estelle&Thild Sweet Vanilla Blossom Body Lotion, 13,65 e, Sokos.fi (norm. 19,50 e)

Paras itseruskettava: Vita Liberata Fabulous Self Tan Mousse itseruskettava vaahto, 23,90 e, Sokos.fi (norm. 29,90 e)

MEIKIT

Jokaisen meikkaajan must have: Beautyblender Original, 16,90 e, Sokos.fi (norm. 19,90 e)

Kestävin ja pigmenttisin meikkivoide ikinä: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup 27,30 e Feelunique.com* (norm. 39 e)

Paras meikinkiinnityssuihke koskan: Urban Decay All Nighter Setting Spray, 19,74 e, Feelunique.com* (norm. 28,20 e)

Ihanat huulimeikkiuutuudet: Maybelline x Gigi Hadid -huulipunat ja -huultenrajauskynät, Sokos.fi, 8,33 e (norm 11,90) ja 6,23 e (norm. 8,90 e)

HIUKSET

Yksi parhaista hopeashampoista jättipullossa: Fudge Clean Blonde Shampoo, 48,87 e, Bangerhead.fi (norm. 57,50 e). Bangerheadilta* saa siis tosiaan kaikesta -20% ilman mitään sen kummempia koodeja :)

Ladataan...
NUDE

Tämän päivän kampaus on saanut inspiraationsa ihanan Start Living Your Best Life -blogin upeasta gaalakampauksesta (kuva Instagramista: Beauty by Valo). Tosin Elisan ihanan vaaleassa ja pitkässä tukassa kampaus näyttää noin miljoona kertaa paremmalta, kuin omassa kipeästi kampaamopalveluja tarvitsevassa kuontalossani :D

Tämä kampaus on ihanan rento ja sopii mielestäni täydellisesti esimerkiksi tuleviin uudenvuoden bileisiin. Eikä siinä tarvita kuin neljä helppoa kiepautusta eri puolille päätä. Tietysti harjoittelemalla tästä voi saada niin siistin, että sen voisi kiepauttaa päähän iltapuvunkin seuraksi, mutta ainakaan itse en ole ihan vielä sillä tasolla. Mutta kyllä tämä tästä, aloitetaan!

TUTORIAL:

1. Kiharra kevyesti hiuksia ja suihkuta niihin rakennetta ja pitoa antavaa suihketta. Elisalla oli myös käytetty pientä kreppirautaa volyymia tuomaan. Ota sitten päälaelta pienehkö osio, kiinnitä se läpinäkyvällä kumilenksulla ja tee siihen kolo. Työnnä sitten kaksi sormea alakautta kolon läpi...

2. ota latvoista kiinni ja 3. kiepauta osio itsensä ympäri yläkautta.

4. Ota sitten seuraava osio alempaa ja vie hiukset vasemalle sivulle. Kiinnitä uusio osio edellisen kanssa yhteen kumilenkillä.

5. Tee jälleen uusi kiepautus juuri tekemääsi ponnariin. Eli sormet alakautta läpi ja latvan vetämine reiästä alas.

6. Ota sitten jälleen lisää hiuksia alempaa mukaan ja tee taas uusi ponnari ja kiepautus, tällä kertaa pään oikealle puolelle.

7. Ota lopuksi kaikki hiukset yhteen ja kiinnitä ne ponnarille, mutta vedä ponnaria pari senttiä alemmas kohti latvaa.

8. Kiepauta sitten viimeinenkin ponnari ympäri ja nypi syntynyttä "lettiä" leveämmäksi. Tässä vaiheessa kampausta kannattaa muutenkin korjailla pinnein ja nyppimällä ja tietenkin suihkuttaa lopuksi koko kampaukseen hiuslakkaa. Valmista tuli!

bloglovin' + facebook + instagram

Ladataan...
NUDE

Rotukoiria ja erityisesti brakykefaalisia rotuja käsittelevä postaukseni nousi heittämällä vuoden luetuimmaksi ja eniten kommentoiduksi. Toivon todella, että asiasta keskusteltaisiin nyt enemmän ja että joku koiran hankintaa harkitseva luki postaukseni ja tuli toisiin ajatuksiin. Kiitos kaikille postausta kommentoineille ja jakaneille! Nyt jatketaan saman aiheen piirissä.

Katsoin tuossa eräänä päivänä Jenny+:n Koirakuume-jakson, jossa käsiteltiin erilaisia tapoja ottaa koira. Mietittiin mikä on eettisin, rotukoiran hankkiminen pentuna vai kenties kodittoman koiran adoptoiminen. Jos eettisyydestä puhutaan, ei taatusti ole epäselvää mikä se eettisin tapa on. Jaksossa jäikin mielestäni ärsyttävän laimeaksi lopputulema, eikä siihen oikeastaan edes päästykään, joten let me tell you: eettisin tapa ottaa perheeseen koira, on adoptoida koditon. Piste. Mitä kiistelyvaraa tässä muka on?

Olenkin jo pitkään halunnut tehdä kodittomien koirien eteen muutakin kuin lahjoituksia ja sen, että olemme adoptoineet yhden kodittoman. Rotukoiria käsittelevä postaukseni jälkeen sainkin Rescueyhdistys Kulkurit ry:n vapaaehtoistyöntekijältä viestiä ja kiitosta ja kysyin, voisinko tulla tutustumaan yhdistyksen toimintaan ja tekemään juttua. Ajattelin, että ehkäpä tämä blogipostaukseni voi olla yksi niistä tavoista, joilla teen vapaaehtoistyötä kodittomien eläinten hyväksi. Toivottavasti tämä kirjoitus toisi vastauksia niitä kaipaaville ja ehkäpä kumoaisi muutaman ennakkoluulon.

Rescueyhdistys Kulkurit toimivat siis Romaniassa, sillä siellä kodittomien eläinten määrä on iso ongelma ja katukoirien määräksi on arvioitu 2-5 miljoonaa. Katukoiraongelma sai alkunsa jo 1980-luvulla, jolloin maan diktaattori pakotti kansan muuttamaan maalta kaupunkiin ja jättämään lemmikit taakse. Steriloimattomia koiria kulkee kaduilla ja maalla vapaana ja populaatiot kasvavat entisestään. Tähän Kulkurit pyrkii omalla toiminnallaan puuttumaan.

Rescueyhdistys Kulkurien toiminta on siis paljon muutakin, kuin koirien adoptoimista Romaniasta. Adoptointi on ehkä yhdistyksen näkyvin, muttei se tärkein osa, vaikka tänä vuonna koiria on adoptoitu suomeen lähes 500. Päämääränä on kestävä eläinsuojelutyö, jonka tärkeimpinä osa-alueina ovat maassa Romaniassa tehtävät steriloinnit ja valistus.

Kulkurit järjestävät laajoja sterilointikampanjoita, joihin myös vähänvaraiset perheet voivat tuoda koiriaan steriloitaviksi. Sterilointi on äärimmäisen tärkeä keino katukoiraongelman purkamiseen, sillä on laskettu, että yksi narttu jälkeläisineen voi 7 vuoden aikana tuottaa 67 000 uutta koiraa. Eli yksikin sterilointi on jo iso panostus koiraongelman ratkaisuun. Ja yksi sterilointi maksaa 30 euroa, sen voit lahjoittaa Kulkurien sivuilla. Tänä vuonna Kulkurit ovat olleet mukana noin 6000:n koiran steriloinnissa.

Toinen Kulkurien toiminnan kulmakivistä on valistus ja sitä tehdään Romaniassa moniuloitteisesti. Kouluvalistuksessa pääpaino on lasten ja nuorten valistamisessa kouluissa ja päiväkodeissa. Kun nuoret oppivat, miten koiria käsitellään ja hoidetaan, on tulevaisuudessa vähemmän kadulle hylättyjä lemmikkejä. Paikallisessa valistuksessa yhdistys kouluttaa Romaniassa toimivia eläinsuojelijoita, eläinlääkäreitä ja eläintenhoitajia sekä kaikkia muita eläinten parissa toimivia henkilöitä, niin yhteistyötahoja kuin ulkopuolisia tahojakin.

Rotukoirapostauksessani heräsi keskustelua tietysti myös rescue-koirien adoptoimisesta. Yksi väite oli, ettei maailmaa pelasteta koiria adoptoimalla. Ei tietenkään, eikä adoptoiminen edes ratkaise Romanian ongelmaa, mutta jos aiot ottaa koiran ja teetättää sen, miksi varta vasten tuottaisit niitä lisää maailmaan, missä niitä on jo liikaa muutenkin? Adoptio ei pelasta maailmaa, paitsi sen yhden koiran.

Toinen väite oli, että toiminta lisää pentutehtailua. Tämä ei miltään kantilta katsottuna pidä paikkaansa, sillä homma pyörii vapaaehtoistyön voimin. Vain toiminnanjohtaja saa osa-aikapalkkaa. Kukaan ei saa itse koirasta rahaa ja pakolliset maksut menevät eläinlääkärille ja matkustuslukuihin. Lisää aiheesta löydät täältä.

Iso osa rescue-koirien tuonnin ympärillä käytävästä keskustelusta keskittyy sairauksiin. Kulkurien, ja tietysti monien muiden yhdistysten kautta, tuodut koirat steriloidaan, rokotetaan ja tutkitaan erilaisten sairauksien varalta. Romanista tuleville koirille annetaan rabies- ja viitosrokotteet (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ulkoloishäätö kahdesti ja heisimadotus kahdesti (ekinokokki). Niille tehdään lisäksi testit seitsemää eri sairautta vastaan: amerikkalainen sydänmato, anaplasmoosi, babesioosi, borbrelioosi, ehrlichioosi, giardia ja leishmanioosi. Sairaudet otetaan tietysti vakavasti, eikä mitään sairauksia haluta levittää maasta toiseen. Voit lukea lisää koirien sairauksista täältä. Olenkin joskus vitsaillut, että rescue-koira on valmis paketti; se on rokotettu, leikattu ja yleensä myös kasvanut jo aikuiseksi, vaikka kodittomia pentujakin on.

Monille rescue-koiran ottaminen tyssää ehkäpä lapsiin ja siihen, että halutaan olla varmoja, että koira tulee perheen pienimpien kanssa toimeen. Tällöin moni valitsee luotettavan rotukoiran, mutta itse ajattelen, että mikä olisi luotettavampaa, kuin mennä katsomaan nuorta tai jo aikuista koiraa kotihoitopaikkaansa Suomessa ja tutustumaan siihen lapsien kanssa. Selviäisi heti, kohtaavatko kemiat ja voisiko koira sopia juuri teidän perheeseenne.

Jos sinä haluat tehdä jotakin Romanian kodittomien koirien hyväksi, tutustu Kulkurien sivuilla erilaisiin auttamistapoihin. Yksi helpoimmista taitaakin olla tekstiviestilahjoitus ja jos harkitset koiran adoptoimista, löydät kotia odottavat koirat täältä. Usein kysyttyihin kysymyksiin löytyvät vastaukset täältä. Myös Yle on tehnyt Kulkureista dokkaripätkän, sen löydät Yle Areenasta.

Heräättääkö postaus kysymyksiä tai onko sinulla kenties omakohtaisia kokemuksia rescue-toiminnasta? Kerro kaikki, keskustellaan :)

Kaikki kuvat: Veera Nuri Photography.

Ladataan...
NUDE

Moni käyttää paljonkin rahaa ja vaivaa sen täydellisen kuorinta-aineen metsästykseen. On toki niitä herkkäihoisia, joille ei sovi muut, kuin hellävaraiset entsyymikuorinnat, mutta meikäläinen kuuluu siihen sakkiin, joka voi hinkata kasvojaan vaikka millä ilman ihon ärsyyntymistä.

Olenkin aina tykännyt enemmän niistä mekaanisista kuorinnoista entsyymikuorintojen sijaan. Haluan, että kuorinta-aineessani on kunnolla rakeita, joilla kuolleet ihosolut irtoavat hetkessä ja iho jää superkuulaaksi. Mutta yhden asian olen huomannut: mikään kuorinta-aine ei ole yhtä tehokas kuin kuorintaan tarkoitettu musliinipuuvillaliina.

Siksi halusinkin vielä tässä ennen joulua vinkata teille omasta suosikistani, Pai Muslin Cloth -musliinipuuvillaliinasta, jonka olen joskus ajat sitten blogin kautta. Ja koska käyttökertoja on kertynyt jo aikalailla, on liina myös sen näköinen, että päädyin laittamaan postaukseen vain tuotekuvan :D

Yleensä käytän tätä jonkun kuorinta-aineen kanssa, mutta kiireessä tai reissussa kelpaa pelkkä Sebamedillä vaahdotus ja tällä kasvojen hierominen pyörivin liikkein. Ja erityisesti keskityn kasvojen keskiosiin, nenään, otsaan ja leukaan. Toimii! Kivijalkakauppojen liinoista minulla ei ole tietoa, mutta ainakin näitä Pain liinoja löydät Jolien nettikaupasta ja yksi liina maksaa 4 euroa.

Ja tämän pikavinkin myötä toivotan teille kaikille rakkaille lukijoilleni ihanaa ja rauhallista joulua <3 Palataan heti alkuviikosta rescue-koirajuttujen kanssa. Pysy siis mukana:

Blogit.fi + Instagram + Facebook

Pages