Ladataan...
NUDE

Juhlakausi se vaan kiihtyy kiihtymistään! Viime viikolla jaoin tällaisen kollaasipostauksen pikkujoulumeikeistä ja nyt keräsin vielä näin ennen viikonloppua yhteen mielestäni blogini parhaimmat pikkujouluihin kelpaavat kampaukset ja niiden ohjeet. Toivottavasti saatte näistä apua ja inspistä :)

Huivinutturasta saa pikkujoulumaisemman käyttämällä vaikka mustaa silkkistä huivia. Instagramini puolelta löytyy tähän myös videotutorial! // Boheemi lettikampaus // Kahden letin nätti nuttura on yllättävän helppo tehdä! // Suosittu läpivetolettikampaus pitää aina pitää näissä kollaaseissa mukana ;)

Kaunis kiepautettu niskanuttura // Tämä kieputettu niskanuttura menee niin pikkujouluissa kuin vaikka häissäkin // Tämä ei sinänsä ole tutorial, mutta pikemminkin vinkki, miten arkitukasta saa parissa sekunnissa juhlakelpoisen! // Köysiletistä kieputettu helppo nuttura, jonka voi laittaa ylös tai alas niskaan.

Ladataan...
NUDE

Kaupallinen yhteistyö: Lumene

Muistan vieläkin, kun viime vuoden Islannin reissullani tapasin kaksi espanjalaista toimittajaa, jotka olivat innoissaan vallitsevasta jääkylmästä viimasta ja kateellisina kertoivat minulle, kuinka hekin haluaisivat asua Suomen kaltaisessa kylmässä maassa: "Kylmä ilmahan tekee iholle niin hyvää!" En voinut muuta kuin vähän naurahtaa ja selventää, että kylmä ei kyllä todellakaan tee hyvää iholle, päinvastoin!

Ja tämänhän me tiedämme kaikki kokemuksesta. Tuntuu, että syys-lokakuun tiennoilla iho alkaa jo närkästyä kylmenevästä ja yhä kuivemmasta ilmasta ja pahimpia ovat talvikuukaudet, jolloin iho ensin lämpenee lämmitetyssä sisäilmassa ja sitten äkkiä kylmenee, kun astut ovesta ulos. Tämä kaikki on siis todella rankkaa iholle ja vaatii ehdottomasti suojautumista, mikäli et halua korpunkuivaa ja hilseilevää talvi-ihoa kasvoillesi.

Tämän vuoden yksi odotetuimmista Lumene-uutuuksista on sen uusi ARKTIS Arctic Hydra Care -tuotelinja, joka tuli itselleni testiin kuin tilauksesta juuri kun aloin nähdä ihollani kuivuuden ja erityisesti siitä johtuvan sameuden merkkejä. Tässä postauksessa esittelenkin sitten nämä uudet meikäläisten leveyspiireille tarkoitetut tuotteet, jotka tarjoavat äärimmäistä kosteutusta vaativiin olosuhteisiin.

ARKTIS-tuotteet on siis tarkoitettu rauhoittamaan ihoa ja suojaamaan sitä lämpötilan vaihteluilta; mikä onkin juuri se, mikä aiheuttaa eniten ongelmia ja stressiä iholle. Jos lämpötila olisi aina -10, iho olisikin voinut adaptoitua siihen, mutta koska ravaamme joka päivä tätä -10-+21 väliä, iho herkistyy ja reagoi siihen punoittamalla, hilseilemällä ja kutisemalla. Ja tämän takia tuotteet sopivat tarvittaessa myös kesäkäyttöön; ne suojaavat ihoa myös liialta kuumuudelta.

Lumene ARKTIS -tuotesarjaan kuuluu viisi tuotetta: Arctic Hydra Care Rich Oleo-Serum öljyseerumi, Rich Day Cream -päivävoide, Rich Eye Cream -silmänympärysvoide, Rich Lip Cream -huulivoide ja Rich Hand Cream -käsivoide.

Kaikki sarjan tuotteet sisältävät pohjoista mustikka-, kaura- ja rypsiöljyä sekä kosteutta iholle lukitsevaa beta-yhdistettä, joka on yhdistelmä sokerijuurikkaan vettä sitovaa betaiinia sekä pohjoista levää, joka sekin toimii kosteuden lukitsijana (ja toimii muuten tutkimusten mukaan paremmin kuin hyaluronihappo!)

Kokeiltuani sarjan kaikkia tuotteita, täytyy sanoa, että olen kyllä todella vakuuttunut sarjan öljyseerumista ja kasvovoiteesta. Juttelimme siskon kanssa tuosta öljyseerumista, eikä hän rasvoittuvan ihonsa kanssa uskonut, että voisi edes testata sitä. Mutta seerumi onkin nimestään huolimatta melko ohutta ja enemmänkin emulsiomaista kuin öljymäistä. Sen kanssa iho pysyy paljon paremmassa jamassa koko päivän ja se tuntuu auttavan myös siihen talviseen ihon sameuteen.

Sarjan päivävoide taas tuntuu ehkä enemmän juuri paksummalta ja suojaavalta tuotteelta. Toisaalta, kun sen levittää iholle, se tuntuu myös imeytyvän ainakin omaan kuivaan ihooni hyvin ja esimerkiksi meikin levittäminen sen päälle toimii ihan normaalisti. Iho ei ainakaan itselläni rasvoitu päivän mittaan tai näytä öljyiseltä, pikemminkin vain kosteutetulta ja kuulaalta. Pidän tosi paljon myös siitä, että sarjan kaikki tuotteet ovat hajusteettomia ja vaikuttavat siksi hellemmiltä ja sopivilta myös herkistyneen ihon hoitoon.

ARKTIS-arjan huulivoide ja silmänympärysvoide ovat nekin olleet nyt kovassa käytössä. Olen todella huono tykästymään uusiin huulirasvoihin, mutta tätä olen kyllä tykännyt käyttää etenkin ennen uloslähtöä. Ja näitä tuotteita muuten suositellaankin käytettäväksi noin 30 minuuttia ennen ulos lähtemistä, jolloin iho on varmasti suojattu ja valmis lämpötilamuutokseen.

Silmäympärysvoiteelta odotin myös nimen perusteella jotain paksua ja heikosti levittyvää, mutta jälleen tuotekehitys osoitti ennakkoluuloni vääriksi. Silmäympärysvoide levittyy helposti, imeytyy juuri sopivasti ja toimii hyvin meikin alla sitä sotkematta, mutta tarpeeksi kosteuttaen ja suojaten. Tämäkin on yksi sarjan lemppareistani! Toimii varmasti niillä, joiden silmäkulmat alkavat kirvellä ja punoittaa talvi-ilmassa.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä sarjan Rich Hand Cream -käsivoide. Käsivoiteidenkin kanssa olen ihan äärimmäisen tarkka. Jos se ei imeydy kunnolla, jättää oudon tunteen iholle tai tuoksuu kummalliselle, jää tuote yleensä meikäläisellä käyttämättä. Ja siksi olenkin iloinen, että Lumene on onnistunut tässäkin kohtaa hyvin, sillä tämä hajusteeton käsivoide imeytyy sekin yllättävän hyvin ollakseen näin hoitava ja kosteuttava. 30 ml:n tuubi on myös kätevä ihan kuljetusmielessä, koska se mahtuu melkein mihin tahansa laukkuun. Mikään ei nimittäin ole inhottavampaa, kuin se, että kädet (tai huulet) alkavat kesken päivän tuntua kiristeleviltä ja superkuivilta, eikä sinulla ole käsivoidetta mukana! Pointsit siis myös kätsystä pakkauskoosta.

Lumene ARKTIS Arctic Hydra Care -tuotesarja on hajusteeton (sopii siis myös herkkäihoisille), vegaaninen ja 98% ainesosista on luonnollista alkuperää. Hinnat vaihtelevat 9,90 e ja 34,90 e välillä. Eli jos sinunkaan kesällä käyttämät ihonhoitotuotteet eivät enää riitä talvi-ilmalta suojautumiseen ja ihon kosteuttamiseen, kokeile ehdottomasti näitä uutuuksia. Löydät ne mm. Lumenen nettikaupasta.

Huomaatko sinä ihon kunnon muuttuvan vuodenaikojen mukaan?

Ladataan...
NUDE

Raskaiden silmäluomien kanssa tuntuu, että siistiä ja juuri oikeaan suuntaan nousevaa kissansilmärajausta on vain täysi mahdottomuus tehdä. Olen nyt yrittänyt löytää tähän itsekin lisää vinkkejä, sillä mitä enemmän vuosia kertyy, sitä alemmas omat silmäluomeni laskeutuvat, mikä vaikeuttaa melkeinpä kaikkien silmämeikkien tekemistä.

Löysin tämän aika etevän videon Tania Wallerin kanavalta. Hän näyttää, miten hän tekee aivan älyttömän kauniin rajauksen ja vaikka hänellä ei mitkään superraskaat silmäluomet olekaan, voi näitä vinkkejä kokeilla kuka tahansa. Ja mä meinaan ainakin kokeilla tuota ensimmäistä vinkkiä ihan heti seuraavan kerran kun teen rajausta. Se vinkki oli itselleni ainakin ihan uusi ja itseasiassa sen takia halusin jakaa tämän videon teidänkin kanssanne!

1. Älä tee rajausta silmän alareunaa mallina käyttäen. Monesti kissansilmärajaukseen kuulee vinkiksi sen, että rajauksen "häntä" tulisi jatkaa samassa linjassa silmän alareunan kanssa kohti kulmakarvojen loppuosaa. Jos silmäluomesi ovat raskaat ja teet rajauksen tällä tavoin, rajauksen häntä voi eteenpäin katsoessa näyttää liian kaarevalta ja vinksahtaneelta. Tämän Tania demostroi hyvin videon alussa. Kokeile siis jatkaa rajausta silmäkulmasta suoraan, ei kohti kulmakarvojen loppuosaa vaan suoremmin ja enemmänkin kohti korvan yläreunaa.

2. Katso suoraan eteenpäin (ainakin aina välillä) kun teet rajausta. Monesti meikkausohjeissa neuvotaan katsomaan peiliin alaviistoon, jolloin rajauksen tekeminen helpottuu. Jos sinulla on raskaat luomet, muista ainakin välillä tsekata rajauksen muoto katsomalla peiliin suoraan, sillä se saattaa muuttua riippuen siitä, mihin suuntaan katseesi osoittaa.

3. Yritä välttää rajauksen tekemistä silmäluomen taitoskohtaan. Raskaissa silmäluomissa luomivako jatkuu pitkälle silmäkulmaan asti. Ja kun tästä syntyvään taitoskohtaan tekee rajauksen, se taittuu ikävästä eteenpäin katsoessa. Jos mahdollista, tee rajauksesta silmäkulmassa sen verran ohut, ettei väriä yllä taitoskohtaan asti ja rajaus pysyy muodossaan myös eteenpäin katsoessasi.

4. Hanki hyvät välineet. Tietysti tätäkin meikkaushommaa helpottaa se, että välineet on kunnossa. Omia suosikkejani rajauksen tekoon ovat NYX Epic Ink Liner, Sigma Gel Eye Liner ja Sigma E06 Winged Liner Brush, mutta tämän videon jälkeen haluan ehdottomasti hommata testiin Tanian mainitseman Anastasian Waterproof Creme Color Eyelinerin.

Ihanaa alkanutta viikkoa jokaiselle <3

Ladataan...
NUDE

Erilaiset lettikampaukset ovat yhä pyydetyimpiä postauksiani, joten päätin toteuttaa ainakin yhden ideani vielä näin pikkujoulukauden aikana. Tämä lettikampaus on loppujenlopuksi aika helppo ja onnistuu (ehkä jopa paremmin) omaa hiustani lyhyempäänkin tukkaan! Ja sopii pikkujoulujen lisäksi mihin tahansa juhliin. Eli testatkaa ja lähettäkää kuvia, jos ja kun onnistutte <3

1. Lettikampauksien tekoa helpottaa kunnon pito hiuksessa. Suihkuta siis ennen aloittamista kaikkialle hiuksiin rakennesuihketta tai tymäkkää kuivashampoota (esim. Batisten XXL Volumea). Jaa hiukset sitten noin korvien korkeudelta kahteen osaan. Voit jättää hiuksia edestä auki, kuten itse tein tai kiinnittä kaikki kampaukseen. Aloita tekemällä päällimmäiseen osioon letti hieman sivuun ja kiinnitä kumilenksulla.

2. Tee toinen letti myös alempaan osioon ja tällä kertaa toiselle puolelle sivuun. Kiinnitä sekin kumilenkillä.

3. Nypi molempia lettejä muhkeammiksi reiluin ottein sivuilta ulospäin. Tässä kohtaa tuo rakennesuihke tekee myös tehtävänsä; leteistä tulee isommat eikä niistä irtoile niin helposti suortuvia.

4. Kiinnitä ylempi letti pois tieltä. Ota sitten alempi letti, käännä se ylöspäin ja kiinnitä vasempaan reunaan. Taita letti niin, että latva ja kumilenksu jäävät sen alle piiloon. Kiinnitä hyvin pinneillä.

5. Ota sitten ylempi letti ja tuo se alas alemman letin oikealle sivulle. Kiinnitä yläosa sopivaan kohtaan ja tuo latva alas ja piilota se vasemmalle aiemman letin alle.

6. Kiinnitä koko kampaus pinneillä mahdollisimman hyvin. Heiluttele lopuksi päätäsi ja jos kampaus tuntuu jostain kohtaa löysältä, lisää pinnejä. Kiinnitä lakalla ja olet valmis!

bloglovin' + facebook + blogit.fi + instagram

Ladataan...
NUDE

Sain vähän aikaa sitten yhdeltä teistä lukijoistani aivan superhyvän postausidean, johon päätin tarttua heti. Kierrättäminen on ollut itselleni lapsesta saakka täysin päivänselvä juttu. On jotenkin ihan käsittämätöntä, jos joskus kuulen ettei joku vielä tänäkään päivänä kierrätä tarkasti jätteitään! Materiaalien kierrättäminen on ehkä tärkeämpää kuin koskaan ja jokaisen tulisi mielestäni tehdä edes tämän verran planeettamme tulevaisuuden hyväksi.

Kosmetiikkapakkausten kanssa voi tosiaan mennä sormi suuhun, kun tyhjä purkki pitäisi laittaa oikeaan laariin roskiskaapissa. Joten päätin tehdä listauksen, joka toivottavasti auttaa teitä kierrättämisessä. Ja laita ihmeessä kysymyksiä, niin yritän parhaani mukaan ottaa selvää asiasta.

Hyvä nyrkkisääntö on lajitella jäte siihen jakeeseen, jota pakkauksessa on yli 50 %. Eli jos tuotteen paketti on vaikka kartonkia ja sen päällä on pieni muovinen ikkuna, eikä näitä pysty erottamaan käsivoimin toisistaan, menee jäte kokonaisuudessaan kartonkijätteeseen.

MUOVI:

Jos kosmetiikkapakkaus on suurimmaksi osaksi muovia, sen voi laittaa muovinkeräykseen. Käytetyt shampoopullot tulee huuhdella kevyesti ennen muovinkierrätykseen laittoa. Älä kuitenkaan käytä kuumaa vettä ja pesuainetta pakkausten puhdistamiseen (kierrätyksen hyöty nollaantuu, jos käytät luonnonvaroja jätteen putsaamiseen). Sellainen puhtaus riittää, ettei se aiheuta hajuhaittoja. Rasvaisen tuotteen voi pyyhkäistä pois talouspaperilla.

Korkit ja kannet tulee irroittaa ja laittaa keräysastiaan erikseen, koska nämä ovat usein itse pullon kanssa eri muovilaatua. Tämä helpottaa jätteen jatkojalostamista.

Ja muista, ettei mikään muovi kuulu missään tapauksessa luontoon! "Biohajoava" ei tarkoita, että muovi hajoaisi luonnossa vaan se kompostoituu teollisissa kompostoreissa. Biohajoavaa muovia ei voida käyttää uusiomuovin raaka-aineena, eli älä heitä sitä muovijätteen joukkoon.

PVC-muovi ei kuulu muovinkeräykseen. Jos purkissa on merkintä PVC, 03 tai 3, laita se sekajätteeseen.

Älä laita muovijätteitä roskikseen sisäkkäin. Ne voivat olla eri muovilaatuja, eikä lajittelulaite pääse erottelemaan sisäkkäin olevia jätteitä toisistaan. Jos olet varma, että pakkaukset ovat samaa muovilaatua, voi ne laittaa sisäkkäin.

Jos taloyhtiösi ei kerää muovijätettä, löytyy keräyspisteitä monien kauppojen pihoilta. Lähimmän kierrätyspisteen löydät kierrätys.info:sta.

METALLI:

Toisin kun usein ajatellaan, tyhjennetyt aerosolitölkit eli esim. hiuslakka- ja kuivashampoopullot, menevät metallikeräykseen. Jos muovinen suutin lähtee irti, tulee se kierrättää erikseen, kuten pullon muovinen korkkikin. Voit varmistaa, että pullossa ei ole jäljellä painetta kääntämällä sen ylösalaisin ja painamalla suutinta niin pitkään, ettei pullo enää pihise.

Jos aerosolitölkissä on vielä ainetta tai painetta jäljellä, se kuuluu viedä vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

LASI:

Jotkut lasiset kosmetiikkapakkaukset on tehty erikoislasista, mikä ei kelpaa lasinkeräykseen. Tällöin ne tulee laittaa sekajätteeseen. Tarkista pullon kyljestä, onko lasi kierrätettävää vai ei, esimerkiksi tämän Lumenen purkin voi nuolikolmiosta päätellen kierrättää.

Peilit eivät kelpaa lasinkeräykseen, vaan ne kuuluvat pieninä määrinä sekajätteeseen. Suuret määrät menevät Sortti-asemille.

VANHENTUNEET TUOTTEET:

Monet vanhentuneet kosmetiikkatuotteet, kuten meikit ja ihonhoitotuotteet, ovat sekajätettä. Vaarallista jätettä (ongelmajätettä) ovat kynsilakat, kynsilakanpoistoaine ja tuotetta vielä sisältävä aerosolitölkit (esim. hiuslakka, deodorantti). Samoin hajuvesi, partavesi ja muu alkoholipitoinen aine on vaarallista jätettä. Ne tulee viedä vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

Parasta olisi, jos pyrkisi ostamaan tuotteita niin, että ne tulisi aina käytettyä loppuun asti :)

KARTONKI:

Useat kosmetiikkatuotteet ovat purkin lisäksi pakattu kartonkiseen pakkaukseen. Se käy hyvin kartonkikeräykseen. Kartonkia ei saa laittaa paperinkeräykseen, sillä kierrätetty kart​onki käytetään eri tuotteiden raaka-aineena.

PAPERI:

Paperijätettä kosmetiikatuotteista harvemmin syntyy, mutta paperikasseja voi kaupasta välillä tuotteen mukana saada. Muista, että vain valkoisesta paperista tehdyt paperikassit kuuluvat paperinkeräykseen, ruskea paperi ja kartonki kuuluu kartonkijätteeseen. Pahvi, kartonki tai ruskeat paperikassit aiheuttavat ongelmia paperintuotannossa, koska niiden ruskeita kuituja ei voida valkaista.

SÄHKÖLAITTEET:

Hajonneet sähkölaitteet eli esimerkiksi hiustenkuivaajat, kihartimet ja suoristimet voi viedä joihinkin niitä myyviin liikkeisiin ja itse olen aina vienyt hajonneet vempaimet Giganttiin. Muita sähkölaitejätettä eli sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) vastaanottavia paikkoja ovat pääkaupunkiseudulla Sortti-asemat ja muut Kierrätys.infon kautta löytyvät paikat.

ESIMERKKEJÄ:

Luomiväripaletti: Jos paketissa, esimerkiksi tyhjässä luomiväripaletissa pahveineen, metallipannuineen ja peileineen on monia eri materiaaleja, joita ei saa toisistaan eroteltua, on sille paras paikka sekajäte, joka hyödynnetään sentään energiana.

Vajaa kynsilakkapullo: Kynsilakka on aina vaarallista jätettä, eli vaikka itse purkki olisi tehty lasista, kuuluu tuotetta sisältävä purkki vaarallisten jätteiden vastaanottoon.

Ja jos et tiedä, miten jäte pitäisi kierrättää, voit kokeilla kirjoittaa sen HSY:n jäteoppaan hakukenttään :) Ja jos jätin jonkun osion käsittelemättä, kirjoita se tänne kommenttikenttään!

Lähteet: HSY.fi, Teknokemia.fi, Sugar Helsinki, Hanna Tukiainen (ympäristöasiantuntija, HSY).

Pages