Ladataan...
NUDE

Kun Trendi ja Lily lanseerasivat #uraoivallus-kampanjan en aluksi keksinyt mitään sen kummempaa. Monista aihepiirin asioista kirjoitettu täällä jo todella hyviä tekstejä ja esimerkiksi Bluestocking-blogin kirjoitukseen laiskottelun merkityksestä samaistun ihan täysin. Tuntui, ettei minulla ollut enää mitään lisättävää. Mitäpä tässä nyt on paahdettu kahta, kolmea ja jopa neljää työtä samanaikaisesti kohta seitsemän vuotta. Mutta sitten tajusin, että haluan ehdottomasti kirjoittaa siitä, mikä minua ehkäpä urallani eniten mietityttää; miten yhdistää kaksi täysin erilaista työtä ja miten pysyä uskottavana solubiologina blogiura taustalla.

Eräässä biologian alan harjoittelussa työkaverini kehoitti pitämään suuni kiinni toisesta ammatistani. Hän oli itse entinen kosmetologi, eikä uudessa työssään halunnut kertoa siitä kellekään. Jos vaikka joku ei ottaisi häntä tosissaan. Yhdessä työhaastattelussa taas sain bloggaajan ammattini kerrottuani kuulla, että "no pitäähän sitä jollain itsensä elättää". Ja kuinka monta kertaa olen kuullut sanat: "Siis koska sä alat tekee oikeita töitä?" Yritäpä tässä sitten syntyperäisenä satakuntalaisena olla ylpeä urastasi.

Ennen, jos joku kysyi mitä teen työkseni, vastasin, että olen kauneustoimittaja, -bloggaaja ja solubiologi. Painotin sanaa toimittaja ja ehkä hiiskaisin sanan bloggaaja. Niin kuin lehteen kirjoittaminen olisi jotenkin uskottavampaa ja vaativampaa kuin aivan täsmälleen samanlaisen tekstin tuottaminen virtuaaliselle alustalle.

Onneksi nykyinen tähän kaikkeen ihanasti suhtautuva pomoni (joka on muuten true boss lady) sekä ehkäpä eniten lähipiirini ovat saaneet iskostettua minuun toisen asenteen. Että minullapa onkin kaksi ammattia, joissa molemmissa olen vielä aika etevä. Osaan mutatoida viruksia, kasvattaa soluja, tutkia niiden invasiivisuutta eri matrikseissa, mutta osaan myös meikata, tehdä kampauksia ja kirjoittaa niin artikkeleja kuin blogipostauksiakin.

Olen molemmissa töissäni oppinut tärkeitä asioita, joita olen voinut hyödyntää toisissa hommissani. Esimerkiksi tutkijoille sosiaalisuus ei ole mikään itsestäänselvyys, mutta blogipiirit, uudet ihmiset ja tilanteet ovat kaivaneet minustakin esiin sen sosiaalisuuden, jota en uskonut edes omaavani. Toisaalta korkeakoulutus luonnontieteiden alalta on antanut minulle roppa kaupalla kriittistä ajattelukykyä, jota ammennan päivittäin tuotelupausten keskellä.

Jotenkin olen monilta tahoilta saanut tuntea sen, että näitä kahta ammattia ei kannata sekoittaa. Niistä ei edes kannata puhua samassa paikassa. Tiedänpä myös monia ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet blogiaan salanimen alla, ettei päivätöissä tällainen hömpötys paljastuisi. Mutta nyt tämä kummallinen häpeileminen saa loppua! Aion olla ylpeä molemmista ammateistani ja ehkäpä raivata pioneerinä tietä toisille samassa tilanteessa oleville ja näyttää, että hoidan kunnialla molemmat hommat. Minun aivoihini nimittäin mahtuu aivan hyvin niin PCR, transfektio ja CRISPR/Cas9 kuin strobing, baking ja contourkin. Miksi en muka voi olla hyvä kahdessa eri asiassa? Nykypäivänä on enemmän kuin normaalia tehdä monenlaisia töitä, ehkä jopa samanaikaisesti ja luovia monilla eri aloilla.

Ehkäpä tämä täyskäännökseni ylpeäksi bloggaaja-solubiologiksi on myös feministinen teko. Onhan naistenlehtien ja blogien väheksyminen ja kutsuminen turhaksi hömpäksi taas yksi näyttö siitä, että feminismi ei ole voittanut. Pitääkö kukaan miestä, jolla kaikki vapaa-aika menee vaikkapa urheilun seuraamiseen yhtään epäuskottavampana tai ei niin pätevänä työhönsä? Ei tietenkään, mutta jonkun mielestä muotivirtauksia ja ajatuksia herätteleviä tekstejä lehdestä tai blogeista lukevasta naisesta tekee. Ja p*skat!

Poikaystäväni on moneen kertaan sanonut, että jos sinä et arvosta työtäsi, kuka muukaan sitä sitten arvostaisi? Ja sen olen yrittänyt nyt pitää mielessä. Olen ylpeä Suomen parhaaksi kauneusbloggaajaksi valittu bloggaaja sekä suusyöpätutkija.

Minun uraoivallukseni on: ole ylpeä siitä, mitä teet. Muutoin, miksi edes jatkaa?

Ladataan...
NUDE

Törmättyäni yhtenä päivänä Iltalehden sivuilla milioita koskevaan juttuun, sain kunnon flashbackin nuoruuteeni. Vielä ainakin kaksikymppiseksi asti kärsin nimittäin jatkuvasti näistä vaaleista ja kovista miloista eli luufinneistä. Niitä oli jatkuvasti erityisesti silmien alla ja joskus poskipäillä. Poskilta niiden poistaminen desinfioidulla neulalla onnistui, mutta herkältä silmänalusiholta se oli vähintäänkin tuskallista ja välillä mahdotonta. Ei auttanut muuta kuin odottaa ja toivoa, että näin ärsyttävän näkyvältä paikalta vaalea näpyt häviäisivät itsestään.

Luufinni (lat. milium, monikko milia) tarkoittaa siis pientä, noin 1-2 mm:n helmenvalkeaa ja kovaa näppylää ihossa. Se sisältää sarveismassaa eli keratiinia ja se syntyy usein vajaasti kehittyneeseen talirauhaseen ja joskus hikirauhaseen. Tavallisen finnin erottaa luufinnistä se, että sen sisällä on keratiinin lisäksi talia.

Jutun luettuani tajusin yhtäkkiä, ettei minulla ole ollut tätä ongelmaa enää vuosikausiin! Enkä jotenkin ollut tajunnut muutosta kunnolla ennen kuin nyt, kun rupesin oikein muistelemaan. Kaivelin tietokoneeltani vanhoja kuvia ja löysinkin tuon ylempänä olevan milium-täyteisen vuodelta 2008, kun oli 19-vuotias :D Ainahan sitä keskittyy ongelmiin, eikä huomaakaan, kun niitä ei enää ole.

Vaikka Terveyskirjaston mukaan luufinnien ehkäisy on mahdotonta, Huffington Postin haastattelema ihotautilääkäri taas sanoo, että kosmetiikalla näihin voi olla mahdollista vaikuttaa. Hellävaraiset happokuorinnat (esim. glykolihappoa sisältävät) ja A-vitamiinia sisältävät tuotteet uudistavat ihoa ja voivat nopeuttaa milioiden häipymista. Toinen lääkärin antama vinkki oli aurinkosuojan käyttö, sillä miliat on usein yhdistetty UV-säteilyn aiheuttamiin haittoihin. Lääkäri myös vinkkaa, että milioihin taipuvaiselle iholle ei kannattaisi käyttää esimerkiksi petrolatumia sisältäviä tuotteita, sillä ne voivat aiheuttaa ihohuokosten tukkeutumista.

Aloinkin miettiä, mikä on muuttunut teinivuosien jälkeen. Yksi asia on ainakin ihonhoito, jota en juurikaan harrastanut teini-iässä. Ihoa vaivasivat lievä akne, joten käytin paljon aikaa ihon puhdistamiseen, mutten kuorimiseen tai kosteuttamiseen. Kosteutuksessakin käytin vain yhtä apteekista ostamaani kevyttä Humektania. Seerumit, öljyt ja happokuorinnat olivat tuolloin täysin vieraita asioita. Kesäisin harvoin käytin aurinkosuojaa, mutta nykyisin sitä tulee levitettyä iholle ihan huomaamattaan SPF:n sisältävien meikkivoiteiden muodossa.

Uskon, että kuorinnan, A-vitamiinin ja SPF:n käytön lisäksi milioiden muodostumiseen vaikuttaa myös se, miten ihoa kosteuttaa. Itselläni iho tuntuu tukkeutuvan heti, jos en talvisin käytä kuivalle iholleni hyvin kosteuttavia tuotteita kasvoöljyjen lisäksi. Vinkkinä siis vielä minulta: älä käytä liian paksuja voiteita varsinkaan silmien ympärillä. Kokeile mieluummin kevyempiä, esimerkiksi hyaluronihappoa sisältäviä kosteuttavia tuotteita.

Onko täällä kohtalotovereita? Miten itse olet päässyt ongelmastasi eroon?

Tuotevinkit: Pixi Glow Tonic*, Missha Super Aqua Oxygen Micro Essence Peeling*, Lumene Valo Overnight Bright Sleeping Cream*, pHformula Vita-A 24 Hour Cream, Clinique Pep-start Eye Cream.

Ladataan...
NUDE

Jotenkin tämä uusi otsatukkani on saanut mut ihan huivi-inspiraation pauloihin. Ja yleensäkin kokeilemaan hiuksilla kaikkea uutta. Kyllä muutos kannattaa, se tuo usein mukanaan uutta intoa!

Ehkä olen vähän ajoissa, mutta ei kai pieni kesäfiilis näiden pakkasten keskellä haittaa? Tässä siis vähän huivi-inpistä ympäri webbiä ja Instagramia kerättynä. Ihanaa sunnuntaita <3

Kuvat: cultgaia, @jenatkinhair, @marvaldel, Pinterest.

Ladataan...
NUDE

Keräilin pitkään itselleni uusia tuotteita laatikkoon ja nyt vihdoin sain purkaa sen! Kuvasin siis videon itselleni täysin uusilla tuotteilla. Tässä ns. first impressions -videossa mukana mm. Tarten uutuusmeikkivoide, RCMA:n irtopuuteri ja Jeffree Star Velour Liquid Lipstick. Ja ehkäpä huonoin ripsiväri pitkään aikaan :D Tsekkaa koko tuotelistaus Youtubesta videon alta ja kerro mitä tykkäsit! :)

Youtube + Blogit.fi + Facebook + Instagram

Ladataan...
NUDE

Jotenkin hassusti en ole pitkään aikaan nettishoppaillut mitään kosmetiikkaa. Ehkäpä syksyn rankkuus ei jättänyt tilaa rennolle nettishoppailulle, mutta nyt kun oma mieli on vähän rauhoittunut ja tuntuu, että on aikaa tehdä muutakin kuin töitä, olen löytänyt itseni tilailemassa aivan innoissani erilaisia juttuja. Halusinkin esitellä teille pari viime aikojen kosmetiikkaostokseni, koska olen vain NIIIN innoissani!

Pari viikkoa sitten tein tilauksen Tartelle, jossa oli juuri silloin ilmaiset toimitukset kaikkialle. Halusin vihdoin ostaa lisää merkin kuuluisaa ja meikäläisenkin rakastamaa Shape Tape Contour Concealer -peiteainetta sekä heidän uutta meikkivoidettaan Shape Tape Hydrating Foundation. Lisäksi heitin mukaan Amazonian clay 12-hour full coverage foundation -meikkivoiteen, mutta pakko sanoa, ettei tämä ole meikäläistä ainakaan vielä ihastuttanut.

Tilausasiassa sain rohkaisun teiltä, sillä joku lukijoistani oli tilannut Tartelta aiemmin ja kertoi, että ostos meni läpi ongelmitta ja tuotteet tulivat kotiin nopeasti. Minun paketillani kesti ehkä hieman kauemmin, koska en ollut kotona, kun DHL:n tyyppi yritti pakettia toimittaa, mutta ei 2,5 viikkoa Jenkeistä tulevalle paketille paha toimitusaika ole!

Tokana esittelen Bangerheadille tekemäni tilauksen. Olen testaillut monia hiusnaamioita ja käyttänyt niitä loppuunkin asti, mutta nyt, kun kaikki testituotteet on loppu, piti valita se paras, jota tilaisin lisää. Jälleen palasin tähän ikiaikaiseen suosikkiini KMS Tamefrizz Smooting Reconstructoriin*. Se oikeasti tuntuu korjaavan kuivia ja karheita kohtia, eikä se jätä hiuksia hiukkaakaan latteiksi tai lähmäisiksi. Hiukset ovat täydellisen sileät ja ennen kaikkea ilmavat, ilman mitään sähköisyyttä. Tätä suosittelen kaikille lämmöllä.

Lisäksi koriin tipahtivat Redken Quick Tease 15* ja NUXE Ultra Nourishing Lip Balm*. Nämä ovat itseasiassa molemmat teidän lukijoiden minulle suosittelemia tuotteita! Redkenin tekstuurisuihkeen ostin testiin, sillä aion löytää sen täydellisen rakennetta ja volyymia antavan tuotteen ohuille hiuksilleni. NUXEn huulirasvan kanssa taas kävi niin, että suosittelin tätä siskolleni, kun hän kärsi Pariisin matkallamme pahasti rohtuneista huulista. Irene nappasi tämän heti lähimmästä apteekista, mutta itse olin siinä vaiheessa niin aivopieruissa, etten tajunnut ostaa tätä itse! No sitten, kun testasin tätä vihdoin siskolta tajusin, että käsillä on ehkäpä paras huulirasva ikinä. Kiitos siis teille lukijoille taas kerran! Täältä saa ihan parhaat vinkit <3

Ja sitten viimeisimpänä se juttu, jota hehkutin viime kuussa eli kokonaan avattava meikkipussi! Tilasin sen heti tähän hommaan tutustuttuani eBaysta ja viimeinkin sain pussukan kotiini. Vielä testailuni on niin alkuvaiheessa, etten osaa sanoa, tulisinko enää toimeen ilman tätä, mutta aika hyvä fiilis mulla tästä jo on ;)

Oletko itse tehnyt jotain ihania ostoksia viime aikoina? :)

Seuraa blogia: blogit.fi

Pages