Harrastuksena polttopuut

Minulla on jokin tajuton vimma päästä metsään kaatamaan puita. Vielä toistaiseksi olen tyydyttänyt tarvetta tekemällä niistä polttopuita tai kenttäsahan ruokaa. Mutta tavoite on myös osallistua metsäyhtiöiden materiaalin tuottajaksi.

Polttopuuta onkin jokakohta jo täynnä, vaikka rustaan tehdäkin tässä sivussa puuliiteriä niille. Tuotanto kuitenkin ylittää kysynnän ja on siirryttävä siis myyntihommiin. Toteutus vaan suomalaisessa metsässä talvisaikaan näillä kalustoilla on sangen vaativaa ja suoraansanottuna viimetalvisien lumisateiden myötä mahdotonta.

Mutta joku suuremmalla päättelykyvyllä varustettu ihminen voisi keksiä parempaakin tekemistä, kuten hiihto tai lumikenkäily. Mutta samantyyppinen voima, joka ajaa kissan puuhun, vie minut aina ja aina vaan yrittämään siirtää vuoria rautakangella. Eli ei kelpaa järkevät urheilut mulle…

Niin myös viimetalvena. Katkaisin vielä lokakuun lopulla eturistisiteet säbäpelissä, että olisi vähän lisää haastetta. Koipi operoitiin joulukuun 18 päivä. Ja helmikuussa minut nähtiin 60-70 cm lumessa kumuamassa saha kädessä, traktori upoksissa pakkasen huidellessa -17 asteessa. (Koitan laittaa kuvia)

Saaliina motti koivua ja jumalaton ketutus. Lunta oli niin paljon, että traktori ei kulkenut lumessa, sekä kun se oli satanut ennen pakkasjaksoa, se onneton meinasi upota suohon. Ja allekirjoittanut klenkkasi kun taru sormusten herrasta elokuvasta tuttu Klonkku. Onneksi kukaan ei nähnyt touhua..kai? 😳

No riittikö tämä kokemus? Ehei tietenkään. Sisuuntuneena lumihelvettiin ostin moottorikelkan kaverilta. Ja kevättalvella uusiksi metsään. Mutta ei sekään helppoa ollut. Sama lumimäärä oli nyt osittain kovaa ja ryynimäistä, kuin riisivakassa olisi polkenut.

Mutta väkisin ja mielenterveyden menettämisen rajamailla revin väkisin metsästä noin 3 kuutiota leppärankaa setälle.

Kyllä helpotti. 😂

Kuvat tässä alla miten sattuu… Olipahan kunnon via dolorosa tuokin. 😂

hyvinvointi hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *