Lajin vaihto.

Olin jo pienenä halunnut oman veneen. Moottoriveneen. Olin natiaisesta lähtien kulkenut kesäisin veneellä ja jo ala-asteikäisestä asti ajanut semmoisilla.

No lasten äitistä erotessa hullaannuin sellaisen ostamaan ja eikun vesille. Kyseessä oli tuulilasivene ja 50 heppainen Johnsson moottori. Yllättävän vähän se vei bensaa ja vielä vähemmän tuorevoiteluöljyä, nimittäin kun leikkasi kiinni ensimmäisenä kesänä. Koetin laittaa kuntoon, mutta ei siitä mitään tullut.

Sitten vielä syyskesästä ostin siihen Mercury merkkisen moottorin ja se toimi hyvin, kunnes eräänä kertana työntäessäni venhoni järvelle eräästä saaresta, se mokoma ei startannut. Livuin pitkin ulappaa ja mietin mitäs sitten? Mccyverina sitten poistin kopsn, sekä penskojen pelastusliivistä kiristysnarun ja vetäisin käsin kapineen käyntiin.

Latauspiiri oli mrnnyt, mutta onneksi se korjattiin myyjän piikkiin. Seuraava kesä taisi jo mennä murheetta. Mutta seuraavana keväänä pääsin sillä noin sata metriä, kun teki tenän sekin moottori, ei lähtenyt käyntiin. Sieppasi niin, että vein takaisin talviteloille.

Talvella innostuin tutkimaan moottoria, mutten löytänyt vikaa. Piti viedä keskellä talvea vene moottoreineen pajalle. Staattori (640 €) ja triggeri (240€) oli hajonnut. Vaihdatin vaan vesipumpun siipipyörän ja kiitin maksaessani huoltolaskun. Kesällä innostuin etsimään osat itse purkaamolta ja yht. 164€. Taas mentiin ja hyvä kesä olikin. Upeat muistot…

Mutta viime talvena edellinen naisystäväni ehdotti, että voisin ehkä hommata moottoripyöräkortin. No minähän hommasin. Siitäkin saadaan oma tarina, mutta hommasin vielä pyöränkin, kun möin veneen pois, eikä kaduta yhtään. Kawasaki zr7 sai nimen Kaisa. Olen jo viilettänyt yli 3000 km reiluu pariin kuukauteen.

Kohta pääsen pikkulomalle ja aion käydä ainakin Lappeenrannassa ja Lahdessa, sekä Uuraisilla sillä. Pikkutouring tähän väliin. On tämä monipuolisempi ja toistaiseksi toimivampi ratkaisu kuin veneily.

hyvinvointi hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *