Edullinen ja supertehokas AHA + BHA happokuorinta!

Jos pitäisi valita jokin ykkösjuttu, josta olen innostunut tällä hetkellä ihonhoitotuotteiden maailmassa, niin valitsen ehdottomasti hedelmähapot ja hedelmähappokuorinnat. Happohoidot ja -kuorinnat kuulostavat pelottavammalta kuin mitä ne todellisuudessa ovat ja olen ihan fiiliksissä niiden tehosta. 

 

 

AHA ja BHA HAPOT 

AHA -hapot eli alfahydroksidihapot ovat vesipohjaisia hedelmähappoja ja niitä esiintyy myös kasveissa. Ehkä tunnetuimmat hapoista ovat sitruunahapot, omenahapot ja maitohapot. AHA-happoja käytetään varsinkin anti age-tuotteissa, koska ne kuorivat ja uudistavat ihoa ja ns. sulattavat kuolleet ihosolut pois ihon pinnalla. Se kirkastaa ihoa, madaltaa hienoja juonteita, parantaa ihon kuulautta ja siitä syystä tuotteet toimivat hyvin esim. väsyneellä ja samealla iholla.

AHA-hapoista on hyötyä myös pigmenttimuutoksiin ja ne sopivat myös epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. 

BHA eli salisyylihappo sopii paremmin epäpuhtaalle iholle. BHA-hapot on rasvapohjaisia ja ne vaikuttavat syvemmällä ihon pinnan alla, jolloin ne pääsevät vaikuttamaan huokosiin ja epäpuhtauksien syntymiseen. 

 

 

Viime aikoina käytössäni on ollut The Ordinaryn happokuorinta *AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, jonka tehon huomaa välittömästi. Tuote on melko voimakasta ja sitä ei suositella herkkäihoisille, tai jos ihon pinta on rikkoutunut. Voin allekirjoittaa tämän, sillä muutamat näpyt leuassa kirvelivät ikävästi aineen osuessa niihin. Tuote on punaista, joten se näyttää hurjalta kasvoille levitettynä. Tuotetta kutsutaan ”blood mask”-nimellä, koska se näyttää vähän vereltä. 

Tuotteen jäljiltä iho tuntuu ihan super sileältä ja pehmeältä, eikä sitä punoita. Eron ihon pehmeydessä todella huomaa enkä muista, että mikään muu kokeilemani kotihoitotuote olisi ollut näin tehokkaan tuntuista. Tuotteeseen on lisätty lisäksi mm. Tasmanian pepperberryä, joka vähentää tuotteen aiheuttamaa ärsytystä, sekä B5 vitamiinia, hyaluronihappoa ja mustan porkkanan uutetta.

 

 

 

Vaikka liiallinen käyttö saattaa ärsyttää ihoa ja voisi ajatella, että ohutihoisena tuotetta ei kannattaisi käyttää, niin itse olen kokenut oikeastaan päinvastaista. Ihosta tulee niin pehmeä ja se vastaanottaa kaikki kosteuttavat ja hoitavat nesteet ja voiteet niin hyvin, että iho tuntuu paljon paremmalta ja melkein paksummalta. Kun kuolleet ihosolut on saatu kuorittua ihon pinnalta pois, niin kaikki tuotteet imeytyvät paremmin ihoon. 

Tuotetta ei kannata silti ylikäyttää ja sitä suositellaan käytettävän kerran tai maksimissaan kaksi kertaa viikossa. Sillä kulutuksella tuote kestää ikuisuuden. Happotuotteita käyttäessä iho tulee suojata aurinkosuojavoiteella seuraavana päivänä. 

 

 

Tuotetta on saatavilla elevenin verkkokaupasta täällä

 

Onko joku testannut tuotetta? Käytättekä happotuotteita?

 

*affiliate-linkki

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Alkoi kiinnostamaan, en ole koskaan aiemmin happotuotteita kokeillut. Mutta uskallanko - selostuksessa luki että vain kokeneille käyttäjille? Kannattaisiko ekalla kerralla kuitenkin käydä kosmetologilla? Mulla on myös ohut ja arahko iho...

ohsomanyreasons

Mä sanoisin, että uskaltaa, ellei nyt sitten ole herkkä iho :D Suosittelisin ensin kokeilemaan vaikka pienelle kohdalle ennen koko kasvoille laittamista.

Mä olen myös luullut, että mulla on herkkä iho, mutta kävin eräässä happohoidossa kerran ja iho kesti vaikka mitä, että ei se ollutkaan herkkä vaikka punoittaakin helposti. Jos taas iho lehahtaa helposti tuotteista punaiseksi, niin ehkä sitten tämä voi olla liian stydiä. 

Ne rikkonaiset kohdat iholla, se kirvely oli kyllä auuuts sen pari sekuntia! 

 

 

 

CougarWoman
CougarWoman

No ehkä mä uskaltaudun kokeilemaan! Kiitos vinkistä :)

ohsomanyreasons

Tuu kertoo sit toimiko sulla <3

Myy / Nutturapää (Ei varmistettu) http://www.nutturapaa.com

Jos ei ole ennen AHA:a käyttänyt, kannattaa ehdottomasti aloittaa miedommista. Mulla nipistelee ihan kunnolla jo 7%, mitä pystyn käyttämään ilman ihoärsytystä 2-3 päivänä viikossa, joten tää 30% on tosi stydiä. :)

Kaitlin (Ei varmistettu)

Mäkin oon hurahtanut, sain BHA-hapoilla nitistettyä lievän akneni, ja sittemmin AHA-hapoilla haalistettua ne piiiitkään ihollani viihtyvät punaiset arvet. Ainut vaan että välillä ihoa vähän kiristelee, pitää muistaa läträtä kosteuttavia tuotteita päälle :)

ohsomanyreasons

Hei ihan mahtavaa kuulla, että sait apua akneen ja arpiin! Ja juu, ihoa kiristää kyllä ja tarttee paljon kosteutta sen jälkeen :) 

Tanjahoo (Ei varmistettu)

Miten mä en löydä koko tuotetta tuolta?

ohsomanyreasons

No kääks! Ei tosiaan ollut valikoimissa. No ainakin sitä on nyt valikoimissa Cultbeauty.co.uk ja Beautylish.comissa. The Ordinarylta voi tilata myös suoraan tuotteita, mutta itse en ole tilannut sieltä.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä alotin käyttämään bha:ta muutama viikko sitten ja se turvotti naamaa ekan kerran jälkeen hiukkasen, oli vähän vaikea nukkua. Eikä se mitään taika-ainetta muutenkaan ollut, kyllä mulle silti tulee mustapäitä.

ohsomanyreasons

Mulla ei ole BHA:sta niinkään kokemusta miten se vaikuttaa mustapäihin tai akneen, mutta höh jos ei ole sinulla auttanut. Ja hui jos kasvot siitä turposivat, kuulostaa ikävältä reaktiolta. Ehkä se on vähän liian stydiä ihollesi? 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei ne siis mitenkään niin turvonneet että muut ois sitä huomannut! Mutta kuulin vaan että bha olis ainoita hyviä aineita mustapäihin niin on se kyllä vähän pettymys ollut.

Olisiko näistä apua myös häiritsevän isoihin ihohuokosiin poskipäissä? Inhottava kun meikkivoide kerääntyy niihin päivän aikana.

Ajattelin tilata kyllä kokeiluun. Kiitos kirjoituksesta.

ohsomanyreasons

Hapoilla pitäisi olla apua ainakin mustapäihin ja myös jossain määrin laajentuneisiin huokosiin.  Jos kokeilisi säännöllisessä käytössä happoja sisältävää kasvovettä lisänä niin voisikohan niistä olla apua? 

Inga (Ei varmistettu)

Itselläni on suuret huokoset myös poskilla ja kun olen käyttänyt juuri tätä kyseistä ordinaryn kuorinta niin huomaat eron miten huokoset ovat pienemmät. Kannattaa myös käyttää kasvorasvoina geelirasvoja koska huokosiholle parempia!!

Pari viikkoa ollut käytössä ordinaryn maitohappo ja buffet seerumi sekä mikroneulaus ja ero on huomattava. Ihohuokoset ja juonteet ovat pienentyneet,ihon väri on tasaisempi ja iho on pehmeän.

Kommentoi