Retinoli - tehokkain kosmetiikan raaka-aine ihon ikääntymisen hidastamisessa

Kesällä ihonhoitoni on aina vähän retuperällä. Kasvoille läiskin milloin aurinkovoidetta, milloin jotain mukaan raahaamaani matkakokoista voidetta tai naistenlehden välistä löytyvää kertakokoista näytettä. Kesällä ihoni voi hyvin eikä se ei tarvitse kerroksittain hoitavia tuotteita. Loman loppuessa päätin, että tänä syksynä otan hieman järeämmät tehokeinot esiin ja aloitan ihon hoitamisen retinolituotteilla. 

Olen hoitanut ihoani pääasiassa kosteuttavilla hyaluronihapposeerumeilla tai aminohappoja ja peptidejä sisältävillä seerumeilla, jotka ovat ikääntyvälle iholle hyviä raaka-aineita, mutta retinolin sanotaan olevan tehokkain kosmetiikan raaka-aine ikääntyvän ihon hidastamisessa ja ryppyjen silottamisessa.

 

 

Retinoli on A-vitamiinin yleisin johdannainen ja kauneudenhoidossa käytettävä tehokas ihon uudistaja, joka pehmentää ihoa ja silottaa ryppyjä. Se on harvoja kosmetiikan raaka-aineita, jonka lääketiede on tunnustanut ihon ikääntymiseen vaikuttajaksi. 

Retinolin avulla ihon hiussuonisto aktivoituu, iho saa enemmän happea ja kuona-aineet poistuvat paremmin. Retinoli nopeuttaa arpien paranemista, se puree UV-säteilyn haittavaikutuksiin ja kiihdyttää kollagenin muodostusta ihossa. 

Retinolia saa eri pitoisuuksilla ja sen käyttö tulee aloittaa pikkuhiljaa, muuten iho voi kuivua. Kuiva iho saattaa reagoida retinoliin punoittamalla tai näpyillä, mutta rasvainen iho saattaa taas hyötyä retinolin kuivattavasta vaikutuksesta. Suomessa myytävissä tuotteissa on miedompia pitoisuuksia, mutta tehokkaampia pitoisuuksia saa ulkomailta. Retinolin käyttöä ei kannata aloittaa ennen 25-ikävuotta, jolloin ihossa ei ole vielä näkyviä ikääntymisen merkkejä. 

 

 

Olen aiemmin käytttänyt retinolituotteita vähän satunnaisesti, eikä niiden teho ole ollut huomattavaa. Retinolituotteita tulisikin käyttää kuuriluonteisesti pitkään, viikkoja tai jopa kuukausia, jotta niiden tulokset näkyvät. Ihon kuivuminen talvella on arveluttanut niin, että en ole kunnon retinolikuuria ottanut, mutta nyt syksyn alussa käytön aloittaminen tuntuu paremmalta idealta.

Retinolikuurin voi ottaa myös keväällä, mutta sen kanssa on erittäin tärkeää muistaa käyttää UV-suojaa. Retinolituotteet on tarkoitus laittaa iholle iltaisin ja UV-suoja päiväksi ihoa suojaamaan. 

 

 

Olen käyttänyt satunnaisesti muiden seerumeiden seassa V10 sarjan A-vitamiiniseerumia ja sen lisäksi minulla on kaksi eri pitoisuutta The Ordinaryn retinoleja. Aloitin ensin retinoli 2% käytön, joka on kevyempi versio The Ordinaryn tuotteista. 1% sisältää puhdasta retinolia ja jopa Ordinaryn omilla sivuilla suositellaan käytettäväksi mieluummin Advanced Retinoil 2% tuotetta, sillä 1% saattaa aiheuttaa punoitusta ja herkistymistä tai jopa pahimmillaan ihon kuoriutumista.

Huomasin itsekin jo parin viikon jälkeen miten jopa 2% käytön kanssa iho tuntui kuivemmalta, joten vaihdoin V10 Vitamin A-seerumiin, sillä se tuntuu kevyemmältä eikä kuivata ihoa yhtä paljon. 

 

 

Näin 5-6 viikon jälkeen en osaa vielä sanoa onko tuotteista ollut merkittävää hyötyä, mutta aion jatkaa sinnikkäästi tuotteiden käyttöä. The Ordinaryn retinolit tuntuvat todella tehokkailta ja ihon kuivuminen mietityttää, mutta V10 seerumin lisäksi voisin seuraavaksi ottaa käyttöön esimerkiksi kasvovoiteen, joka sisältää A-vitamiinia. 

Retinolituoteiden hapettuvat helposti, jolloin ne ovat usein pipettipulloissa ja niiden käyttöaika on muutama kuukausi avaamisesta. Tuote kannattaa sulkea hyvin, jotta se ei pääse kosketuksiin ilman kanssa. 
 
Retinolituotteita saa nykyään elevenin verkkokaupasta *täällä.  V10 plus sarjan tuotteita on saatavilla esim. Yliopiston apteekista täällä.
 

Käytättekö retinoleja? Oletteko huomanneet niiden tehoavan ihoon merkittävästi?

Suosituksia hyvistä tuotteista otetaan vastaan!

 

*postaus sisältää affiliate-linkin

Kommentoi