Ladataan...

Jos jostain olen innoissani, niin Lumenen tämän syksyn kynsilakkojen värimaailmasta. Syksyn trendivärejä ovat inspiroineet vaaleat ja puuteriset sävyt beigen ja harmaan vivahteissa.

 

 

Kahden vaalean sävyn JÄÄHUNNUN ja KANERVIAN eroa ei oikein saanut kuvattua, mutta KANERVIA (vasemmalla alla) on mielestäni vähän vaaleampi/kylmempi/vaaleanpunaisempi sävyltään. 

 

 

Suosikkini tästä nelikosta on vaaleanharmaa SILOKALLIO. Kiva vaalea vaihtoehto vaaleanpunaisille nudelakoille. 

 

 

USVANIITTY on kaunis tummanharmaa sävy pienellä beigellä vivahteella. Lopputulos on oikeastaan vähän violettisen harmaa.

 

 

Mattaisista kynsilakoista pitäville Lumene on tuonut myös Matt Top Coat -päällyslakan, joka jää pysyvään valikoimaan. Testailin tätä vasta vaaleiden lakkojen kanssa, mutta mattainen pinta voisi olla hieno tumman viininpunaisen tai mustan kynsilakan päällä. 

 

 

Kynsilakat ovat kaupoissa elokuun lopusta ja ne ovat kausisävyjä lukuun ottamatta mattaista päällyslakkaa, joka jää siis pysyvään valikoimiin.

Löysitkö suosikkisi näistä syksyn sävyistä? 

P.S.  Kynsinauhani ovat todella huollon tarpeessa... ;) 

 

*tuotteet ovat pr-näytteitä

Ladataan...

Jos olet lukenut blogiani aiemmin, niin saatat tietää, että rakastan vaahtoavia shampoita. Paksu ja pitkä tukka vaatii kunnon vaahdon, jotta saan tunteen puhtaasta lopputuloksesta. Vaahtoavat tuotteet, kuten shampoot ja hammastahnat sisältävät usein sulfaatteja, joka on edullinen raaka-aine, mutta se nousee usein tapetille ympäristöä haittaavan vaikutuksensa vuoksi. Ympäristöhuolen lisäksi herkkäihoiset saattavat reagoida tuotteiden sulfaatteihin. 

Käyttäisin mielellään sulfaatittomia shampoita, mutta tuotetta kuluu helposti tuplamäärä, jos shampoo ei vaahtoa kunnolla. Uskon että tähän saattaisi tottua ajan myötä. Yksi keino saada shampoo vaahtoamaan paremmin on levittää se oikein kunnolla märkiin hiuksiin.

 

 

Sain testiini Vichyn uutuustuotteen Ultra Soothing Sulfate-Free, joka on tarkoitettu herkälle päänahalle ja normaalista rasvaisille hiuksille.  EDIT:Tarkkasilmäiset lukijat huomasivat, että shampoossa on Sodium Laureth Sulfate inci-listalla, joten tuotteen nimi on hyvin harhaanjohtava. Tämä on sulfaatti, mutta sen sijaan tuote ei sisällä pinta-aktiivisia sulfaatteja. Tuote sisältää tällöin miedompia sulfaattimuotoja ja sopii paremmin herkälle päänahalla tai käyttäjille, joilla sulfaatit aiheuttavat reaktioita päänahassa. 

Sulfaatittomien shampoiden sanotaan soveltuvan herkälle päänahalle paremmin, sillä ne eivät ärsytä päänahkaa ja ne eivät pese päänahkaa suojaavaa rasvaa pois niin paljon, kuin sulfaatteja sisältävät shampoot. Vichyn shampoo sisältää lisäksi SENSIRINE -aineosayhdistelmää, joka rauhoittaa päänahkaa ja hillitsee kutiamista. Sulfaatittomia shampoiden pitäisi suojata myös väriä paremmin kuin voimakkaasti vaahtoavat shampoot, sillä sulfaatin sanotaan kuluttavan väriä enemmän. Sitä en osaa sanoa, vaikuttaako pinta-aktiivisten sulfaattien puuttuminen tuotteesta kuinka paljon värin kestoon vs. täysin sulfaatiton shampoo. 

Shampoopesun jälkeen hius tuntuu hyvin puhtaalta, mikä tarkoitti minun käsitellyssä ja kuivassa hiuksessani takkuisen nahkeaa hiusta. Vaahto koetaankin usein peseväksi ominaisuudeksi, mutta shampoossa muut ainesosat ovat niitä peseviä raaka-aineita, joten sulfaatiton shampoo puhdistaa hiukset ihan yhtä hyvin. Normaalista rasvoittuville hiuksille kuuluva shampoo ei ollut hiustyypilleni paras mahdollinen, joten oikeastaan olisi kiva kokeilla kuivien hiusten versiota, sillä ne ovat hoitavampia ja usein täyteläisempiä. 

 

 

Jos shampoo ei sisällä voimakkaammin peseviä sulfaatteja, niin en osaa sanoa onko sillä alussa mainitsemiini ympäristötekijöihin mitään positiivista vaikutusta, mutta herkälle päänahalle tuote sen sijaan voisi sopia varmasti paremmin. Itselläni ei ole herkkää päänahkaa, joten en osaa sanoa suositusta shampoolle sillä perusteella, mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksia tuotteesta. 

 

 

Vichyn tuotteita myydään esim. Yliopiston apteekissa saa lisätietoa tuotteista saa Vichyn nettisivuilta täällä.

 

*tuote on pr-näyte 

 

 

Ladataan...

Ruby Woo on MAC- merkin klassikkopuna, jonka moni punaisista huulipunista pitävä on varmasti kuullut jossain vaiheessa elämäänsä, ainakin jos on etsinyt täydellistä klassisen punaista huulipunaa itselleen googlen syövereistä.

 

 

Kun mielessä on jokin tietty huulipunasävy, sen etsiminen myymälässä on vaikeaa ja ne pitäisikin aina testata omilla huulilla. Sävyt saattavat muuntua huulilla ihan erilaiseksi riippuen onko huulien oma sävy esimerkiksi sinertävään taittava. Lisäksi myymälän valoissa ne näyttävät erilaisilta ja vähän aikaa sitten petyinkin esimerkiksi MAC:n huulipunan sävyyn Matte Mehr, jonka luulin olevan pinkkiin taittava nudesävy, mutta kotona se osoittautuikin paljon ruskeammaksi sävyksi.  

 

 

Ruby Woon uskalsin ostaa, sillä niin moni hehkuttaa sen nimeen ja tällä kertaa en pettynyt ostokseen. Onhan se tosi kaunis punainen sävy! Klassinen punainen huulipuna ei voi mennä koskaan vikaan ja se pelastaa usein kalpean ja väsyneen näköisen aamunaaman. 

Hyvän sävyn lisäksi MAC:n mattapunat on laadultaan huippuluokkaa ja erittäin pysyviä. Kuivahuulisille mattapunat eivät ole parhaimpia, sillä ne korostavat kuivia ja rohtuneita huulia. Jos mattapunia mielii kuitenkin käyttää, niin huulet kannattaa vaikka kuoria edellisenä iltana ja laittaa hyvä rasva niitä hoitamaan yöksi. Oma ikisuosikkini on Elisabeth Ardenin Eight Hour Cream, joka on kunnon monitoimivoide. 

Mikä on sinun täydellinen punainen huulipunasi?

Pages