Ladataan...

Kauniin blondisävyn ylläpitäminen hiuksissa vaatii vähän kikkailua ja olen löytänyt siihen hyvän keinon, nimittäin blondishampoiden vaihtelu eri pesukerroilla. Yleinen blondien ongelma on se, että kun kellertävää sävyä hiuksessa yritetään peittää hopeashampoilla, niin lopputuloksena voi olla mattainen, vihertävä tai sininen väri. Kun väripigmenttistä shampoota kerrostaa jokaisella pesukerralla, väriä saattaa kertyä hiukseen ja hius voi alkaa tummenemaan ja siitä häviää kirkkaus. 

 

 

Hopeashampoissa on eroja ja lopputulokseen vaikuttaa oman pohjavärin lisäksi se, että taittaako shampoon sävy enemmän violettiin vai siniseen. Lisäksi toisissa shampoissa on pigmenttiä reiluusti enemmän kuin toisissa.

Olen saanut lähiaikoina paljon kehuja kylmästä blondisävystäni ja moni on kysellyt, että olenko värjännyt hiukset vastikään kampaajalla. Kampaajakäynnistäni on 3 kk aikaa ja sävy on pysynyt hyvänä shampoiden avulla, joten ajattelin vinkata tämän hyväksi todetun keinon myös teille. Olen molemmista shampoista blogissani kirjoittanut aiemminkin, mutta tätä kaksikkoa ei vaan voi olla hehkuttamatta liikaa.

 

 

*Fanolan No Yellow on mielestäni blondishampoiden ykkönen, sillä se tekee hiuksistani hopeisen viileät. Pigmentti on enemmän punertavan violettinen verrattuna esim. Fudgen hopeashampoon sinisempään sävyyn. Fanolan shampoolla ei tule vihertävän mattaista lopputulosta, kun sen vaahdottaa nopeasti hiuksessa ja lopputulos pysyy kirkkaana. Itselläni riittää nopea vaahdottaminen, sillä jo hetken vaikutusaika saa vaaleimmat hiukset muuttumaan sinertäväksi. Olen kyllä kuullut joidenkin pitävän shampoota jopa 15 minuuttia, jos lähtökohta on vaalennuksen jäljiltä kanarianlinnunkeltainen. Shampoossa on pigmenttiä niin paljon, että suosittelen melkein käyttämään kumihanskoja, sillä se värjää kädet ja kynnet helposti. 

 

 

Jotta sinertävä väripigmentti ei kerry liikaa hiukseen, pesen hiukseni seuraavalla kerralla *KC Professionalin Pearl-shampoolla, joka antaa hiukseen vaaleanpunaisempaa pigmenttiä ja väristä tulee helmiäisempi. Annan shampoon vaikuttaa hetken pidempään kuin Fanolan, sillä se ei kerkeä värjäämään hiuksia vaaleanpunaiseksi yhtä nopeasti. Muutaman kerran näin on käynyt, eikä lopputulos ole silti hullumpi. Vaaleimmat raidat ovat haalean vaaleanpunaisia mutta kokonaisuutena blondisävy on kirkas ja helmenhohtoinen - parempi kuin se vihertävä. 

Jos hiukseni ovat imaisseet Fanolan pigmenttiä liikaa edellisellä pesulla, niin pesen hiukseni ensin jollain toisella shampoolla, jolloin pahimmat värikertymät huuhtoutuvat pois. 

 

 

 

Kolmannella kerralla pesen hiukseni jollain tavallisella shampoolla, jotta väripigmenttiä ei kerry liikaa hiukseen. Koska alla on sinisenviolettia ja vaaleanpunaista pigmenttiä, ei keltaisuus puske vielä läpi ja väripigmentin haalistuessa koko sävy on taas vaaleamman ja kirkkaamman tuntuinen. 
 
 

 

Lisäksi kerran tai pari kertaa kuukaudessa pesen hiukseni metalleja poistavalla syväpuhdistavalla shampoolla, joka auttaa poistamaan mahdolliset vihreyttä aiheuttavat metallinjäämät tai pinttyneet väripigmentit hiuksista. 

Fanolan No Yellow-shampoota saa eleven.fi verkkokaupasta *täältä ja KC Professional Pearl shampoota saa tavarataloista sekä Sokoksen verkkokaupasta täältä ja Stockmannin verkkokaupasta *täältä.

Suosittelen testaamaan! Vai onko teillä vielä parempia vinkkejä jaossa? 

 

*affiliate-linkkejä 

Ladataan...

Olen hurahtanut koreakosmetiikkaan, niinkuin tuntuu moni muukin tehneen viimeisen parin vuoden aikana. Yksi syy tuotteiden suosioon on niiden edulliset hinnat jamielenkiintoiset ja innovatiiviset tuotteita. Osaan kokeilemista tuotteista olen tykästynyt tosissani, kun taas jotkut edulliset tuotteet eivät ole tuntuneet tarpeeksi laadukkailta tai kosteuttavilta.

Koreassa ihonhoito on isossa osassa naisten elämää ja sieltä länsimaihin rantautunut tapa kerrostaa ihonhoitotuotteita on pelastanut ihoni pahalta kuivumiselta tänä talvena. Kosteuttavien kasvovesien lisäksi kerrostan kasvoilleni hoitovesiä, essencejä, seerumeita ja muita hoitotuotteita ja se on ollut parasta hoitoa iholleni.

 

 

Koreakosmetiikassa törmää välillä myös erikoisiin raaka-aineisiin ja yksi niistä on mehiläisenmyrkky. Bee-voiteet villitsivät kauneusmaailman vuonna 2014 kun Kate Middletonin ja Victoria Beckhamin kerrottiin käyttävän kyseisiä tuotteita. Mehiläismyrkky tunnetaan luonnon omana botoxina ja sen tehon kerrotaan perustuvan siihen, että iho saa myrkystä ns.shokin ja se alkaa tuottamaan kollageenia. Bee-tuotteet sopivat hyvin myös akne-iholle ja moni on saanut tuotteilla apua näppyihin. Ja jos mehiläisille on muuten allerginen, niin tuotteita ei suositella käytettäväksi. 

Toinen mielenkiintoinen raaka-aine, johon koreakosmetiikassa usein törmää on etanaseerumi, jolla on ihoa runsaasti kosteuttava ja hoitava vaikutus. Seerumi pehmentää, korjaa pieniä juonteita ja arpia ja sopii vanhentuvalle iholle anti ageing-ominaisuuksien vuoksi. Etanaseerumeita olen kokeillut aiemmin kangasnaamioissa ja ainakin niiden jäljiltä iho tuntuu superkosteutetulta. 

Bentonin Snail Bee High Content Essence sisältää näitä molempia raaka-aineita. Tuote on geelimäisen kevyt kosteuttava essence, joka on seerumia aavistuksen kevyempi koostumus. Tuote rauhoittaa, kirkastaa, kosteuttaa, suojaa ja ehkäisee ihon vanhenemista ja se sopii myös herkälle iholle. Tuotteessa on lisäksi aloeuutetta, joka suojaa ja rauhoittaa ihoa. Tuotteen pajunkuoriuutteesta saatu BHA taas poistaa iholta kuollutta solukkoa hellävaraisesti joka vaikuttaa ihon kirkkauteen ja tasaisuuteen. 

Tuote tuntuu kosteuttavan hyvin, sillä kasvojenpesun jälkeen ihoani kiristää ja tunne helpottui selkeästi tuotteen jäljiltä. Tuote imeytyy ihoon täysin ja se voisi mahdollisesti riittää sellaisenaan kosteusvoiteen kanssa, mutta itse lisään päälle vielä kosteuttavan seerumin. Ihoni on todella pintakuiva, mutta voisin kuvitella tuotteen sopivan myös rasvaiseen taipuvaan akneihoon, sillä se ei ole yhtään raskas vaan kevyt ja geelimäisen kosteuttava. 

 

 

Jos nyt olen ihan rehellinen, niin uskon tuotteessa olevan etanaseerumin ja muiden raaka-aineiden kosteuttavaan ja hoitavaan vaikutukseen, mutta mehiläismyrkyn vaikutuksiin suhtaudun vähän niin ja näin. Aine saattaa hyvin edistää pintaverenkiertoa, mutta en usko sen tekevän suuria ihmeitä kasvoilleni. En tiedä onko tuotteiden pitoisuuksissa eroja, sillä muistan lukeneeni, että jollain Bee-naamio olisi tuntunut kihelmöivältä iholla. Etanatuotteita aion kokeilla ehdottomasti lisää ja varsinkin Cosrx:n etana hoitoneste houkuttelee seuraavaksi testaamista. 

Tuotetta on saatavilla uudesta Green and Grace verkkokaupasta. Verkkokaupalla on valikoimissaan luonnollisia merkkejä ja korealaista kosmetiikkaa.

 

*tuote saatu testiin. 

 

Ladataan...

Lumenen sarjauudistuksen jälkeen fanitan sarjaa enemmän kuin koskaan aiemmin. En muutamaan vuoteen oikeastaan käyttänyt Lumenen tuotteita, mutta nykyisin sieltä löytyy muutamia ihan helmituotteita ihonhoitopuolelta. Niitä ovat esimerkiksi seerumit, jotka ovat muutenkin lempituotteitani. 

 

 

Lähde-sarja oli ensimmäinen, joka ilmaantui uudistuksen jälkeen, mutta jostain syystä sarjaan tuotiin seerumi vasta myöhemmin. Artic Dew Quenching Aqua Serum on yhtä ihana kuin aiemmin fanittamani Valo-sarjan hyaluronihappotiiviste, ellei jopa vähän ihanampi. Ja vaikka sisältö on toki tärkein, niin Lumenen seerumit ovat laadukkaissa pipettipulloissa, josta tykkään kovasti. 

 

 

Syväkosteuttava seerumi tuntuu kosteuttavan hyvin pintakuivaa ihoani ja se imeytyy ihoon hyvin jättäen pinnan selkeästi kosteutuneen ja sileän tuntuiseksi. Tuotteen tuoksu on mieto ja raikas ja se tuoksuu vain hetken iholla. Seerumi sisältää lähdeveden lisäksi mm. koivunmahlaa, ureaa, kosteutta sisältävää levää ja hyaluronihappoa. Hyaluronihappotuotteet tai -seerumit eivät ole mikään tae tuotteen tehokkuudesta, sillä ole monen tuotteen jälkeen iho tuntuu kuin sille ei olisi laittanut mitään ja ihoa kiristää ihan yhtä paljon ennen tuotetta. Tämä seerumi kosteuttaa selkeästi ja joskus kerrostan sitä vielä parin kerroksen verran iholle extrakosteutta antamaan.

 

 

Seerumi on suosikkini Lähde-sarjasta, vaikkakin tykkään sen kaikista tuotteista ehkä geelimäistä naamiota lukuunottamatta. Seerumia voi hyvin myös yhdistellä muiden seerumeiden kanssa. Tuotteen hinta on parinkympin paikkeilla ja sitä on myynnissä mm. Sokos tavarataloissa ja Prismoissa. 

 

 

 

Pages