"Äiti on iloinen"

Oisko tulta?

Olimme mieheni kanssa pitämässä lapsiperheellisten parisuhdepäivää. Sapluuna menee niin, että lapset ovat lähistöllä omassa ohjelmassaan ja pariskunnat sukeltavat parisuhteen haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Tänään kävimme läpi sitä, mitä meille kuuluu, missä menemme nyt. Apuna käytimme Värikästä tunnekarttaa.

Oli hyvä päivä. Moni osallistuja kertoi tuntevansa olonsa nyt läheisemmäksi puolisonsa kanssa. 

Kun lapset tulivat lastenhoidosta ja aikuisten ohjelma loppui, vastassa oli yllätys. Tyttäremme oli piirtänyt perheemme ja jokaisen meidän tunnetilan :) Lapset ja puoliso ovat mahtava peili. Ilman läheisten palautetta voisi omat luulot olla itsestä aika erit. Upeaa on saada myös sellaista tunnetason palautetta kuin, että "olet ihana" tai "olet minulle tärkeä". Juuri sellaisiahan me kursseilla harjoittelemme. Jotkut toki oppivat tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteitaan näköjään ilmankin kursseja :)

 

 

- Minna T.

p.s. Seurakunnat ovat järjestäneet parisuhdekursseja ja vahvistavia parisuhdetapahtumia kolmisenkymmentä vuotta. Kirkon perheneuvonta täyttää nyt alkavalla viikolla 70 vuotta. On ollut upeaa saada olla sekä osallistujana että järjestäjänä seurakunnan erilaisissa parisuhdetapahtumissa. Näille tapahtumille on kysyntää - onneksi.

Kommentoi