Ihmisarvoinen elämä

Olen kipukroonikko eli kärsin (kovista) kivuista koko ajan. Minun tapauksessani kipuja ei voida lääkkeitse hoitaa, syistä, joihin en sen enempää pureudu. Olen joidenkin lääkärieni toimesta saanut kuulla, että kannabis voisi auttaa kipuihini, mutta valitettavasti he eivät voi sitä minulle määrätä, vaikka haluaisivatkin. Laki on yksinkertaisesta todella tiukka eikä sitä saa määrätä juuri kenellekään.

Rehellisesti sanoen itseni on vaikea ymmärtää lain tiukkuutta. En ota kantaa laillistamiseen, mutta lääkekäytön suhteen tulisi höllentää ja paljon. Mielestäni tilanteessa, jossa kannabis todella parantaa toisen elämänlaatua sitä tulisi voida määrätä. Eritoten, kun muut keinot on jo kokeiltu ja todettu, etteivät ne toimi (ainakaan riittävästi).

Omalla kohdallani kannabiksen odotettaisiin olevan juurikin se elämänlaatua (eli kipuja helpottava) asia. En kuitenkaan ole oikeutettu sitä saamaan, vaikka kohdallani lääkkeellistä ratkaisua ei olekaan. Joudun pärjäämään yksin kipujeni kanssa ja täytyy sanoa, että olen oppinut siinä yllättävän hyväksi, mutta on paljon tilanteita, joissa keinoni eivät riitä. Miksei minun ihmisarvoni riitä apuun, jota tarvitsen?

Eipä mulla muuta!
Kiitos, jos luit 🙂

hyvinvointi syvallista oma-elama terveys
Kommentit (4)
 1. Tykkäsin postauksesta vaikka en periaatteessa pidä lainkaan minkäänlaisista huumeista. Minut on kasvatettu ajattelemaan niin, että kaikki huumeet ovat vaarallisia joten ne ovat pahasta. Mutta toisaalta, minun on myös ajateltava sitä myös ammattinimikkeeni kautta. Juu, kyllä, ne ovat vaarallisia, mutta…. ne voisivat tuoda, kuten itse sanoit, jollekin sen ihmisarvoisen elämän. Ja jälleen hyppää kuvioihin se toinen mutta. Mutta mitä jos tätäkin mahdollisuutta aletaan käyttää väärin. Ja koska ihminen on ihminen, sitä aletaan käyttää väärin.
  Mutta, ei mulla muuta.

  1. Hyviä ajatuksia! Ja oot oikeassa, alettaisiinhan sitä käyttää väärin. Ikävä kyllä. Mutta yhtälailla ihmisillä pitäisi olla oikeus lääkkeisiinsä vaikka sitäkin oikeutta käytetään väärin. Nämä asiat on vaikeita ja monitahoisia.

   Kiitos hyvästä ja asiallisesta kommentista! ♡

 2. Kiitos, kun avasit elämääsi. Mun mielipide on se, että vaikka kyseessä on noinkin isosta hommasta kuin kannabis, niin miksi ei voitaisi antaa mahdollisuutta sille.

  Voimia sinulle♥️🙏🏻✨

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *