Omanlaisensa mies

Olemme kaikki erilaisia, mutta silti monien on vaikeaa tai jopa mahdotonta hyväksyä heitä, jotka ovat hieman muita erilaisempia. Heitä, jotka laittavat miettimään asioita uudemman kerran.

Minä olen yksi heistä.

Minä olen mies. Kehoni on hyvin feminiininen ja pidän siitä. Minulla on rinnat, jotka aion ainoastaan pienentää. Rakastan pukeutua pitsiin ja korostaa feminiinisiä puoliani siinä missä maskuliinisuuttanikin. En näytä enkä tule näyttämään muiden silmissä mieheltä tavalla, jollaiseksi mies mielletään. Silti minä olen mies siinä missä muutkin ja minun kehoni on miehen keho. Se on minun kehoni.

Sukupuolen moninaisuuden ymmärrys on lisääntynyt huimasti, mutta vielä matkaa on edessä päin. Nykyään laajemmin ymmärretään jo se, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi, mutta sukupuolet nähdään hyvin mustavalkoisen ahtaasti. Etenkin transsukupuolisten odotetaan edustavan hyvin stereotyyppisesti sukupuoltaan: transmiesten tulisi olla hyvin maskuliinisia ja transnaisten tulisi olla hyvin feminiinisiä. On kuitenkin myös meitä, jotka eivät sovi näihin lokeroihin ja se on rehellisesti sanoen veemäistä. Olen itse esimerkiksi saanut osakseni ihmettelyä siitä, että miksi olen sitten päättänyt ryhtyä mieheksi, kun kuitenkin haluan näyttää naiselta.

Jos joku siellä nyt miettii, että transsukupuolisuushan on päätös, niin kysy itseltäsi: Oletko sinä päättänyt olla sitä sukupuolta mitä olet? Oletko asiaa pohtinut ja tullut tulokseen, että tätä minä päätän olla vai oletko sinä vain ollut sitä ja se sukupuoli tuntunut sinusta luonnolliselta ja oikealta itsellesi? Niinpä. Transsukupuolisuus eroaa tästä ainoastaan siten, että se sukupuoli, johon on syntynyt ei tunnu itselle luonnolliselta ja oikealta, mutta jokin toinen tuntuukin. Sukupuoli on siis asia, joka vain on. Ei mikään konkreettinen päätös.

Palataan kuitenkin sukupuolen moninaisuuteen vielä. Se voi ilmetä millä tahansa tavalla ja niin kauan kuin se ei satuta tai loukkaa ketään, se on täysin okei. Rakastakaa sitä mitä olette ja ilmentäkää itseänne ♥ Olette upeita juuri sellaisina kuin mitä olette ♥

pssst. Esittelyni löytyy täältä

suhteet tasa-arvo syvallista mieli
Kommentit (3)
 1. Kiitos sinulle tästä ja avoimuudestasi. Täällä kirjoittelee transnainen, joka oman prosessinsa alku taipaleella. Lyhykäisyydessään voisi todeta, että kaikki mitä on koettu elämässä on viitoittanut tietä siihen mihin olen nyt kulkemassa. Valo loistaa silmistä ja sen ovat muutkin huomanneet. Ei mitään päähänpinttymää vaan aitoa läsnäoloa niissä sävyissä, jotka on omia. 🏳️‍⚧️👩

  1. Hei, ja kiitos sanoistasi! ♡ Voimia sulle taipaleeseesi ja ihana kuulla, että tekstini kosketti!

   1. Kiitos 🤍

    Valoa ja Rakkautta jokaiselle 👐👐👐

    Minun matkaa voi seurata täältä: https://authenticmyself.blogspot.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *