Suru-uutisia

Transihmisten muistopäivänä, 20.11.2022, saimme suru-uutisen Yhdysvalloista. Aseistautunut 22-vuotias henkilö oli hyökännyt Club Q homoklubiin Coloradossa. Ainakin viisi ihmistä on kuollut ja 18 haavoittunut.

Tällaiset tapaukset herättävät itsessäni paljon tunteita, mutta erityisesti pelkoa ja surua. Pelkoa omasta ja muiden turvallisuudesta sekä surua tapahtuneesta ja vihan määrästä, mitä tällainen tarvitsee. Tunnen myös vihaa tekijää kohtaan sekä kiitollisuutta heitä kohtaan, jotka taistelivat tekijää vastaan. Minusta tuntuu myös, etten olisi oikeutettu tunteisiini sillä minä olen täällä ja kaikki tapahtui kaukana minusta. Näin asia ei kuitenkaan ole.

Rehellisesti, olen sanaton enkä tiedä mitä edes voisin tähän sanoa. Mikään mitä sanon ei muuta tilannetta. Entä pystynkö minä sanomaan mitään mikä lohduttaisi muita? Luomaan toivoa tällaisen surun keskellä? En tiedä.

Toivon, ettette menetä toivoanne. Maailmassa on nyt paljon vihaa, mutta parempi huominen koittaa vielä. Juuri nyt moni meistä kokee sekalaisia tunteita ja se on täysin okei – tuntekaa mitä tunnette. Tunteenne ovat täysin normaaleja ja valideja sekä teillä on oikeus niihin.

Toivon, että löydätte itsestänne kuitenkin yhä rakkautta. Rakkaus on voima, joka vielä muuttaa tämän maailman.

puheenaiheet syvallista tasa-arvo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *